Blog

Gezonde voornemens & gratis webinar!

4 Jan. 2016

Gelukkig nieuwjaar! Ik zeg het hier maar even, want terwijl de rest van Nederland met de champagne in de aanslag licht hysterisch stond af te tellen van 2015 naar 2016, sneuvelde ik vroegtijdig en lag ik heerlijk op de bank te slapen. En daarmee gaf ik onbewust alvast gehoor aan mijn enige goede voornemen voor dit jaar.

Positief beginnen

Laten we eerlijk zijn: goede voornemens, they suck. Ze zijn suf, een tikkeltje arbitrair (waarom op 1 januari?) en ze leiden meestal al gelijk in de eerste week van het nieuwe jaar tot teleurstellingen omdat je ze wéér niet hebt 'volgehouden'. Een dikke vette negatieve klap op je eigen hoofd, want je hebt dus geen doorzettingsvermogen en de reden dat je dat voornemen in eerste instantie had, gaat 'dus' ook niet meer lukken. Lekker om zo je jaar te beginnen...

Maar waarom vliegen we het niet wat positiever in dit jaar? En nee, ik bedoel niet 'vaker naar de sportschool' en ander vals optimisme. Ik bedoel het leggen van een fundament voor een écht positieve instelling.

Voor jezelf kiezen

Deze kerstvakantie was ik het helemaal zat om to-do's op mijn lijst te hebben die nooit aan de beurt kwamen. En dus hebben we eindelijk de hele huiskamer op de schop genomen (dat is een verhaal apart, maar dat vertel ik nog wel eens). Vijf dagen lang geklust van 's ochtends (niet-zo-heel) vroeg tot 's avonds laat. En op oudjaarsdag was het AF. Heerlijk!

Ik moet bekennen dat ik van al dat klussen met twee volwassenen op een paar vierkante meter (en twee kinderen die voornamelijk klaagden over de verflucht) wél een tikkie overprikkeld was geraakt. Dus toen de echtgenoot na de laatste klusdag om 21.30 nog even enthousiast op het kerstcadeau van de dochter begon te raggen (een ukelele, oh joy), heb ik ze resoluut naar de buren gestuurd. Daar werd het feestje dit jaar gevierd en ik riep nog: "Ik kom zo wel, ga alstublieft even weg allemaal!"

Maar toen ik om 22.30 voor de spiegel stond om mezelf op te maken, kon ik het ineens niet meer opbrengen. Ik heb hele gezellige buren hoor, dat wel. Maar dat aftellen, champagne, gelukkig-nieuwjaar-kus-kus-kus en dan een uur of anderhalf aan vuurwerk waar ik helemaal niks mee heb... ik trok het gewoon niet.

Dus ik klapte de computer dicht, keek mijn gloednieuwe huiskamer rond en ik pakte een boek. En ik zal je iets vertellen: van lezen slaap je een stuk beter dan van netflix kijken. Zo kwam het dat ik nog nét halfbewust dacht "Oh, nu is er meer vuurwerk dan daarnet, dus nu zal het dan wel 12 uur..." voordat ik me omdraaide om heerlijk verder te slapen. Ergens midden in de nacht heeft manlief nog een dekentje over me heen gelegd en dat was dan dat.

Zo was mijn eerste en enige goede voornemen dus al gelukt: lief zijn voor mezelf. En als ik iets niet wil, dat dus ook gewoon niet doen. Als bijkomend voordeel begon mijn 2016 heerlijk uitgerust. Nu ga ik alleen nog leren om pas te beginnen met lezen als ik in bed lig. Want ik heb nu al twee nachten op de bank geslapen vanwege "ik ben uitgecheckt en niemand krijgt me hier nog weg". We hebben gelukkig een goede slaapbank, maar toch.

Experimenteren

Voor jezelf kiezen betekent ook jezelf serieus nemen - en tegelijkertijd juist niet. Neem je eigen gevoelens, wensen en verlangens vooral serieus. Luister naar je lijf en naar wat het nodig heeft. Word je ervan bewust wat goed is voor jou; niet voor je moeder, partner, kinderen, hockeyclub, maar voor jou. En neem dat serieus.

Maar neem jezelf minder serieus in wat de wereld van je denkt. Je hoeft niet alles 100% perfect te doen. De wereld vergaat niet als je een keer iets doet dat minder goed uitpakt dan je had gehoopt. Sterker nog: een keer lekker op je snuit gaan, daar word je sterker van en je leert een hoop. Er zijn zelfs failure-nights waarin mensen (vaak op hilarische wijze) hun fouten delen.

Experimenteer, oefen, speel en maak fouten. Zo leer je wat wel voor je werkt en wat niet. Ben je nog nooit naar een sportschool geweest, ga er dan een keer heen. Niet omdat het moet maar uit nieuwsgierigheid. Misschien vind je het heerlijk. Misschien voel je je al zwetend en puffend meer dan belachelijk en kom je erachter dat dit echt niks voor jou is. Prima. Aftekenen en door naar de volgende!

Zo vond ik ooit dat ik alles perfect moest doen voor mijn bedrijf. Maar dat kan natuurlijk helemaal niet. Je kunt niet iedereen pleasen. Dus dat heb ik al snel losgelaten. En dit jaar mag ik van mezelf fijn gaan experimenteren. Gewoon eens kijken wat werkt, voor mij en voor jullie. Lekker klooien in de zandbak. Beetje rommelen met social media (vlak voor het einde van het jaar stonden we op 8100 likes! Hiephoei!). Nieuwe e-books, online cursussen, webinars... oh ja. Webinars.

Ik heb het afgelopen jaar een aantal webinars gegeven en ik vind het toch een partij leuk om te doen! Het is echt hilarisch hoe ik daar in mijn eentje achter de computer een beetje tegen jullie aan zit te kletsen - maar intussen hebben jullie wel mooi de kans om je vragen te stellen en is het gek genoeg altijd beregezellig. Meer van dattum, graag!

Maar de beste vorm, die moet ik nog even vinden. Gratis, met een hele grote groep (en dus wat minder persoonlijke aandacht)? Of juist betaald (met meer diepgang, inhoud en alle ruimte voor vragen)? En dat ga ik dus gewoon uittesten. Dit jaar komen er een aantal verschillende webinars. Betaald én gratis. Met grote en kleine groepen. Om eens te kijken wat nou eigenlijk het fijnste werkt.

Gezonde voornemens - gratis webinar!

Ik ben benieuwd of jij voor dit jaar nog goede voornemens hebt gemaakt. Wil je vaker gaan sporten? Stoppen met suiker? Of juist meer 'loslaten'? Dit jaar gaat het echt lukken. Beter eten, gezonder leven, je gaat er helemaal voor. Maar die oliebol op de Nieuwjaarsreceptie ziet er wel erg lekker uit...

Dat kan beter. Dus starten we het jaar goed met een gratis webinar!

In dit webinar leer je (van) alles over goede voornemens:

  • wat er mis is met de meeste voornemens
  • waardoor je ze niet volhoudt (nee, dat ligt niet aan jou!)
  • en ze zelfs slecht voor je (kunnen) zijn
  • 1 goed voornemen dat alle andere overbodig maakt
  • en hoe je in 2016 eindelijk écht gezond kunt gaan eten

Als bonus krijg je nog een cadeautje waarmee 'gezonder eten' extra makkelijk wordt.

En omdat ik ook wel snap dat je het druk hebt met nieuwjaarsrecepties, de kinderen naar school brengen en weer opstarten op je werk, geef ik het webinar de komende tijd maar liefst drie keer. Een keer 's ochtends, een keer 's middags en een keer 's avonds. Als je dán nog niet kunt, heb je het te druk in je leven en moet je daar eerst maar eens iets aan doen ;-)

Het enige dat je hoeft te doen, is even je plekje reserveren:

Knallen we samen goed het nieuwe jaar in. Zie ik je daar?


Reageren? Gezellig!

Reacties (16)

etienne
13 Jan. 2016
Super webinar. Voor mij weer een aansporing om me in mijn voeding te verdiepen. Bedankt.
Esther
9 Jan. 2016
Whiehoeeee! Wat ben ik blij!! Gistermiddag de webinar gevolgd met slapende dreumes op schoot en oordoppen in. Daarna besloten, na wat getwijfel, om lief te zijn voor mezelf en m'n lijf en me aangemeld voor de basiscursus Positve Eating. En nu blijkt dat ik 'gewonnen' heb en het aanschafbedrag terug krijg! Zo blij! Super dankjewel Nienke! :-)

Voor de mensen die nog twijfelen om het webinar te volgen aankomende woensdag, zeg ik vooral doen! Echt een eye opener wat betreft goede voornemens.
Marja
9 Jan. 2016
Ha Esther! Van harte gefeliciteerd met je prijs! Van harte gegund!
Dat is een leuk cadeautje zo in het weekend! Succes met de cursus!
Ziet er goed uit, vindt je niet?
We kunnen nog een hoop leren!
Groet Marja
Esther
9 Jan. 2016
Wat lief Marja, dankje!
Jij doet ook mee met de cursus? Succes en vooral veel plezier!
Ik ben heel benieuwd wat het ons brengen gaat :)

Groetjes
Marja
9 Jan. 2016
Ha Nienke.
Met genoegen heb ik je webinar gevolgd! Het was Super!
Vooral het item over "keuzes en pak Obama" :-) vond ik een eye-opener! De rest ook, maar déze was echt voor mij!
Bedankt voor deze (gratis!!!) webinar en als er mensen zijn die nog twijfelen om mee te doen...
Geef jezelf snel op! # De moeite waard!
Groetjes Marja.
PS. Wanneer maak je "winnaar" bekend?
De Groene Vrouw
9 Jan. 2016
Hoi Marja,

Die is bekend inmiddels! Esther heeft gewonnen, van harte gefeliciteerd!
En woensdag weer nieuwe ronde, nieuwe kansen :-)
Eva Keeris
18 Jan. 2016
OMG!!!

Slechte maillezer die ik ben...

Ik heb GEWONNEN!!!!

En ik voelde me al zo rijk en dankbaar door de inhoud van je cursus en nou win ik ook nog mijn inschrijfgeld terug...

*huppeldansje*

Weet je Nienke, ik zat nog te dubben over of ik ook je vervolgcursus zou doen, maar nu weet ik het zeker. Met deze financiële prikkel én jouw mega goede content ben ik een lul als ik niet verder met je studeer. Ik vind het zeer inspirerend en smul van alles dat je me leert. Lekker sponsje.

Dank je wel voor de prijs. Top top top!
De Groene Vrouw
18 Jan. 2016
Heerlijk, fijn dat je er blij mee bent!
Gefeliciteerd en natuuuuuurlijk ben je ook welkom volgende maand, als de andere cursus weer start :-)
Inge
8 Jan. 2016
Beste Nynke,

De beste wensen voor het nieuwe jaar!

Ik had me opgegegeven voor de webinar, maar ik kan de link niet meer vinden. Het is degene van woensdagavond. Had ik n link moeten krijgen per mail en heb ik die over het hoofd gezien? Of zou je m misschien nog een keer kunnen doorsturen? :)

Zou erg fijn zijn, ik doe namelijk graag mee!

Dank je wel!
Groetjes, Inge
De Groene Vrouw
8 Jan. 2016
Als het goed is kun je gewoon nog een keer op de link voor het betreffende webinar klikken. Dan zou hij al aan moeten geven dat je al ingeschreven bent en zo niet, dan kun je gewoon nog een keer inschrijven en dan komt het vanzelf goed.
Boukje
5 Jan. 2016
Dat is nou leuk om te lezen, dat jij mijn gedachten deelt omtrent experimenteren. Ik heb net besloten dat ik expert ga worden in 'trial and error'. Dat is gewoon leuk (ik houd van experimenten) en dan is het onmogelijk om het fout te doen! Omdat ik ook over webinars nadenk en ik nieuwsgierig ben naar jou, heb ik me meteen aangemeld. Tot volgende week!
ineke knight
4 Jan. 2016
Hoi Nienke,

voor jou en je gezin ook de allerbeste wensen!

Mijn voornemen was, me niet meer ergeren aan ongezonde levenstijl van mijn allerliefste(n).
En het werkt! Ik voel me een stuk relaxter, heel gezond zo zonder ergernis!
Willemijn
5 Jan. 2016
Oooh, dat is ook een goeie!
Stella
4 Jan. 2016
Adigibeet hier. Wat is een webinar eigenlijk en hoe werkt het?
De Groene Vrouw
5 Jan. 2016
http://lmgtfy.com/?q=webinar ;-)
Carrie
4 Jan. 2016
3, 2, 1: Gelukkig nieuwjaar!! :)

Mag ik je bedanken voor het geven van een GRATIS webinar? (vast wel..)
Meteen een plekje gereserveerd want hoe je het doet weet ik niet maar dit topic komt -zoals heel vaak- zó als geroepen!
Vlak voor de jaarwisseling kreeg ik eindelijk de diagnose van de longarts: COPD. Fijns.
Gisteren drong pas echt tot me door wat dat betekent en zag de noodzaak van 'gezonde voornemens' maar ook de noodzaak om lief te zijn voor mezelf, nog véél lieverder dan ik al was.

Eén probleempje: hoe combineert men zulks? Ik ben ervan overtuigd dat je ons lezertjes daarmee op weg kan helpen en voor je exclusieve aandacht is er altijd nog het 'half uurtje' nietwaar? Tot volgende week woensdag!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Copyright © 2019 | De Groene vrouw - Eigenwijs in Darmflora, Voeding & Gezondheid | Disclaimer | Privacy & Cookie policy