Blog

Het belang van een goede huisarts

6 May. 2013

Ik hou ervan als mensen slimmer zijn dan ik. Mijn vorige huisarts was niet alleen minder slim - ze wist ook minder van het menselijk lichaam dan ikzelf. En dat is irritant. Tevens gevaarlijk. Mijn nieuwe huisarts is een stuk beter, en nu snap ik pas hoe belangrijk dat is...

Ik hoef er niet zo vaak heen, naar de huisarts. De meeste kleine dingen weet ik zelf op te lossen. Gelukkig maar. Maar ik weet ook wel eens iets niet. Ik ben ook wel eens ziek. En dan wil ik iemand die voor me zorgt, niet iemand die ik snotdorie zelf moet bijscholen.

Toen ik net moeder was, ging ik nog gewoon naar het consultatiebureau. Het antroposofische natuurlijk, want daar snapten ze tenminste dat ik mijn kind niet zonder nadenken vol wilde spuiten met allerhande vaccinatiegebeuren. Bij het sofische consultatiebureau hoorde ook een sofische huisarts. Dus die had ik braaf. En toen ik besloot dat ik niet wilde vaccineren volgens het RVP maar alleen Tetanus wilde laten zetten, werkte ze daar keurig aan mee. Receptje uitgeschreven voor de apotheek en klaar.

Behalve dat ik nogal ver van de apotheek woonde en dus voor de zekerheid eerst even belde of ze het wel op voorraad hadden. De mevrouw aan de andere kant van de lijn keek een beetje vreemd, dat kon ik horen. 1ml Tetanusvaccin? Hmmm, dat is niet echt een standaard dosering. Meestal geven we maximaal 0.5ml, ook aan volwassenen. Dit moet ik speciaal bestellen.

Nee dank u wel. Ik overleg nog wel even met de huisarts. Die vervolgens met droge ogen beweerde: Och ja, het computerprogramma snapte me niet, dus ik heb maar 1 ml aangeklikt. Je mag het wel even met pen veranderen in 0.5ml.

Pardon. Nu weet ik niet wat precies het effect is van 2x zoveel Tetanusvaccin in je baby's minidonder, maar ik werd niet bepaald gelukkig van het idee. En als het daar nu bij was gebleven... maar deze huisarts wist me ook doodleuk te vertellen dat Difterie een vrij ernstige vorm van diarree was - tot mijn man zich afvroeg of ze niet in de war was met Dysenterie. Mijn man, die geen enkele medische scholing whatsoever heeft genoten, die de huisarts moet verbeteren. Kijk, iedereen haalt weleens iets door de war - maar zij was zo stellig dat ze het pas geloofde toen ze het boek erop na had geslagen. Nou vraag ik je.

En als het daar nu bij was gebleven... maar in de daaropvolgende jaren (ja, ik ben soms niet heel doortastend) heeft ze een vriend van mij verteld dat zijn rugpijn tussen de oren zat (het bleek Bechterew) en een vriendin verteld dat ze niet geschikt was om kinderen te krijgen (ze kreeg er drie).

En toen

ging ik verhuizen en kreeg ik een andere huisarts. Ik heb een collega in de buurt gevraagd welke huisarts een beetje natuurgeneeskundige-vriendelijk was. Ze gaf me een adres en ik ben nog nooit zo gelukkig geweest. Want deze huisarts is slimmer dan ik. En ze weet meer. En dat is fijn.

Ik heb een ontstoken lymfeklier in mijn lies - niet levensbedreigend maar ook niet heel tof. Ze liet me buiten het spreekuur even tussendoor komen omdat ik die middag niet kon en we vlak voor het weekend zaten, maar kon niet precies ontdekken waar hij vandaan kwam. Ik zei dat ik verkouden was geweest en nogal last had gehad van mijn rug. Maar, zei ze: dat kon het niet zijn, want dat zit hoger dan je lies.

Duurde even, maar toen had ik hem: het lymfesysteem is éénrichtingsverkeer. Als een lymfeklier het moeilijk heeft, zit het probleem er vrijwel altijd voor, niet erna. Mijn rug zit hoger dan mijn lies, dus als daar al klieren van zouden opzwellen, zouden ze in mijn oksel of nek zitten. Niet in mijn lies. Ergo: het probleem moet ergens in mijn benen zitten. Dank u dokter.

Serieus

Het is niet dat ik het zelf niet had kunnen bedenken, maar ik was erg blij dat ze me à la House even in één zin opvoedde. En me ook serieus genoeg nam om erop te vertrouwen dat ik begreep wat ze zei (ze kent mijn beroep). Vervolgens, nog meer vertrouwen: Ik schrijf even een receptje voor je uit voor antibiotica. Je hoeft het niet te gebruiken, maar mocht je dit weekend ziek worden, dan heb je het vast liggen. Dat kun je zelf wel inschatten. Dank u dokter.

Geen spectaculair verhaal. Er ging ook niemand dood en ik ben ook niet gered door de oplettendheid van mijn huisarts. Maar toch maakt het echt honderd verschil of je je thuis voelt bij je HA of niet. Bij mijn oude huisarts was ik misschien niet eens gegaan.

Dus dames en heren, een goede huisarts is zo ongelofeloos belangrijk. De moeite waard om ervoor om te rijden, de moeite waard om ervoor over te stappen. Ik heb niets tegen huisartsen in het algemeen. Zoals in ieder beroep zitten er hele goede tussen. Helaas zijn er ook een aantal die beter automonteur hadden kunnen worden. Heb je er zo één, stap dan over. Nu. Of morgen. Of in ieder geval voordat je weer iets hebt waarvoor je een huisarts nodig hebt. Dat ik dat maar even gezegd heb.

De vraag van vandaag:

Heb jij een fijne huisarts?

Vertel het ons in de reacties!

 


Reageren? Gezellig!

Reacties (31)

Marjolijn
11 Jan. 2017
Hoi Nienke,
In het kader van durf te vragen...
Ik vroeg mij af wie jouw huisarts is? Ik ben net naar de Bilt verhuist en ben opzoek naar een goed HA. Na het lezen van jou blog en mijn niet al te positieve ervaringen met mijn oude HA in Utrecht. Klinkt dit als een verademing. De Bilt is niet zover van waar jij woont volgens mij.
Alvast bedankt
De Groene Vrouw
11 Jan. 2017
Best een eindje hoor... Maarrssen. Dr. de Wolf ;-)
Anna
24 Jun. 2016
Wil je niet eens schrijven over vaccinaties? Er komt bij ons een derde aan en ik heb geen idee waar ik moet beginnen... Verder, wat vind je van echografie?
De Groene Vrouw
24 Jun. 2016
Goed onderwerp! Ik zet het op de Grote Blogpost Ideeën Lijst :-)
Karin
15 Jun. 2018
Hallo! Ik zit vol spanning te wachten op een blog over vaccinaties. Zoooo lastig, vooral de soms felle reacties van anderen: )
Misschien heb je er al eens over geschreven, maar ik heb er niks over kunnen vinden. En anders wacht ik natuurlijk geduldig af. Lieve groetjes!
De Groene Vrouw
15 Jun. 2018
Nee, daar heb ik nog niet over geschreven... ik weet ook niet of ik daar zo'n zin in heb om eerlijk te zijn. Als je ook maar ademt in de richting van 'niet vaccineren', word je al zo ongenadig hard afgeslacht - zelfs al heb je heel geldige, goed onderbouwde argumenten... soms heb ik gewoon geen ruimte voor de shitstorm ;-)
Rudolf Rasink
28 Sep. 2018
Op de site van de NVKP (Ned. Ver. v Kritisch Vaccineren) wordt nu een amerikaans vergelijkend onderzoek vermeld onder grote groepen kinderen die resp. níet en wel gevaccineerd zijn.
Frappante uitslag !
Verder vind ik de nieuwsbrieven van de Stichting Vaccinvrij zeer goed !(www.vaccinvrij.nl).
Kijk eens op www.hoezithetnuecht.nl/vaccinvrij
Groet, en veel waardering voor deze door mij net pas ontdekte site, Ruud
Lien
29 Oct. 2018
Zeer goede info over vaccineren op: https://www.borstvoeding.com/aanverwant/immun/keuze.html
Joanie
7 Dec. 2016
Oh ja, vaccinaties staan ook echt op mijn verzoeklijstje. Wij hebben net ons 4e kindje gekregen en ik vind het zo vreselijk moeilijk om te beslissen. De eerste zonder al te veel twijfel laten enten, de derde (tweede kindje is overleden) met redelijke tegenzin maar ik stond er toch nog wel achter. Nu word ik al misselijk bij het idee. Ik zou ook heel graag jouw mening (en fijne onderbouwing!) eens lezen.
Lien
29 Oct. 2018
Zeer goede info over vaccineren op: https://www.borstvoeding.com/aanverwant/immun/keuze.html
Stella
2 Feb. 2016
Ooit ontviel me tijdens een keuringsgesprek, dat ik met de huisarts een balie-relatie had. Zette me al schrap voor de verontwaardigde correctie, maar hij bleek precies te weten waar ik het over had.
Overstappen? Kon dat maar. Was er maar binnen mijn fietsbereikje een goede arts die wist waar het over gaat, die niet opdringt, die zich naar het plafond vliegt als je iets alternatiefs of mondigs zegt en die niet het beste beentje voor zet op het gebied van ijzeren regels. Binnen deze gemeente kan je niet overstappen, hebben ze onderling afgesproken. Ver rijden naar je arts kan alleen als je over eigen vervoer beschikt en in het buitengebied woont. Je moet immers binnen 5 (of 10?) minuten bereikbaar zijn.
HBH
31 May. 2015
Geweldige homeopatische huisarts van de oude stempel (hij is zelf ook niet meer de jongste), in Haarlem. Voor ons wel een stukje rijden (na verhuizing huisarts gehouden), maar dolgelukkig mee. Toen de kinderen geboren waren, kwam hij "gewoon" ouderwets even langs, toen we weer thuis waren. Hij is anti antibiotica en als we iets nodig zijn, krijgen we homeopatische middelen. Indien echt niet anders kan, serieus wel goede doorverwijzing of indien noodzakelijk antibiotica of andere middelen. Luistert ook naar de ouder, want natuurlijke MOEDERGEVOEL is sterkeren beter dan welk kennis dan ook. En wat hebben we veel aan hem gehad al. M.n. Onze jongste dochter hebben we heel wat mee meegemaakt en elke stap heeft hij gevolgd, nagebeld of kwam, ondanks de afstand, even langs. Ik hoop dat hij nog lang bij ons mag zijn! Een fijn, mooi mens die dicht bij de natuur staat!
rob
18 May. 2015
Weggejorist wegens onnodig onaardige reactie. Lees ook even dit: http://groenevrouw.nl/beleefdheid/
Dasje
21 Aug. 2014
Te veel ellende gehad met mijn huisarts. En dus over gestapt. HA Zouden hun papieren pas mogen krijgen als ze met alle vakken boven de 8 eindigen.
Marjolein
10 May. 2013
Ik ben blij met mijn huisarts!

Ik heb nog nooit iets gemerkt van de 10 minuten die hij per consult heeft, als er iets met de kinderen is dan kan ik dezelfde dag nog terecht, na een weekendbezoek aan de spoedpost was mijn huisarts de eerste die maandagochtend belde om te vragen hoe het ging en na een ongeplande operatie stond hij onverwacht voor de deur.
Hij luistert naar mijn mening, schrijft niet zomaar van alles voor maar overweegt alle opties(en legt ze uit) en verwijst door als hij het zelf niet weet.
En het fijnste: ik heb nog nooit het idee gehad dat ik niet serieus genomen werd door hem.

Mocht ik ooit verhuizen dan moet hij mee ;)
Jolan
10 May. 2013
Heerlijk!
Wat een fijne huisarts..
Ook die van de antiB, "je hoeft het niet te gebruiken, maar voor het geval dat je het wèl nodig hebt in het weekend... "
Ohhh de zaligheid van meedenkende huisartsen.
Ipv tegenwerkende, domme, ongeïnteresseerde, luie artsen. Bah.
Of die van het soort dat je baby 'nog niet uitgedroogd genoeg' vind..
Zo blij voor je dat je een goede getroffen hebt!
Angélika
6 May. 2013
Tja heb ik een fijne huisarts, ik kom er gelukkig zelden... Dat ik zelf jonger was was ik erg benauwd, ik kreeg meteen een puffer. Omdat er weinig verbetering was heeft mijn moeder om een doorverwijzing gevraagd en bleek het in het vu ziekenhuis dat het probleem bij mijn hart lag en niet bij mijn longen.

Bij mijn zoontje kreeg ik ook gelijk een puffer omdat hij benauwd was... Hij kon niet eens goed uitleggen waarom. Uiteindelijk via een homeopathische arts bij voetreflexologie terecht en met wat aanpassingen met eten heeft ie nu geen medicatie meer nodig...

Bij mijn dochter was ik er omdat ze niet wilde plassen. Ik dacht zelf aan een blaasontsteking en mijn schoonmoeder ook. Hij ging overleggen met de kinderarts en deze zei dat blaasontsteking niet vaak voor kwam bij kinderen. Het zou door verstopping komen... Uiteindelijk bleek het een fikse blaasontsteking te zijn... De manier waarop het allemaal ging heb ik onderhand een trauma van opgelopen (mijn dochter gelukkig niet), maar er kan geen sorry vanaf...

Het is best een aardige man, maar ik ben blij dat we er niet zo vaak heen hoeven...
De Groene Vrouw
7 May. 2013
En je stapt niet over omdat...? ;-)
izerina
6 May. 2013
Onze huisarts denkt niet dat hij alles weet. En dringt bv geen statines op,als ik met kruiden mijn cholesterol naar beneden wil brengen. Maar mistte wel door mijn soepele (yoga) knie een kapotte meniscus.Dus vertrouw ik zijn diagnose niet helemaal,dan check ik op internet of bij een chinese genezer. En zegt de huisarts ook eerlijk "sorry,ik zat fout".
WZK
6 May. 2013
Jaren lang zitten kwakkelen met de gezondheid. De ene keelontsteking na de andere. Heel erge menstruatiekrampen. Regelmatig griep. Last van darmklachten. Iedere keer weer kreeg ik een antibioticakuurtje. Na vijf kuren in een half jaar tijd omdat ik vijf keer een amandelonsteking had vroeg ik om een meer permanente oplossing en ondersteuning in gezond worden. Daar had de beste man geen antwoord op. Ik ben zelf aan het dokteren geslagen. Heb heel rigide mijn eetpatroon omgegooid, Nienke je weet dat jij daar de aanleiding voor was, en sindsdien geen ontstekingen meer, bijna geen menstruatiepijn meer, ruim dertig kilo afgevallen, geen darmklachten meer. Ik ben een ander mens. O ja de huisarts is opgezegd. Ik heb nu wel een fijne.
meissie333
6 May. 2013
Absoluut heel herkenbaar! Ik heb heel weinig vertrouwen in de medische malle molen in Nederland. Maar helaas is het wel de tendens; niet lullen maar poetsen mentaliteit, opschieten, niet zeuren, dragen niet klagen... En ook huisartsen zijn van die mentaliteit niet vreemd. Een pilletje of poedertje is immers snel gegeven en de HA heeft nog maar 10 minuutjes per consult tijd. Vroeger kwam de HA nog op huisbezoek als je als kind met hoge koorts op bed / de bank lag. Nu mocht ik met kind, 40grd koorts en dubbele oorontsteking over straat (in de winter!!!). Advies: goed aankleden, das om en muts op en dan "gewoon" op de bus stappen. Huisbezoeken zijn een zeldzaamheid geworden...maar we betalen ons wel scheel aan ons zorgstelsel :-s Grrrrrrr... Maar goed, dat is een ander onderwerp...
Of een HA wie borstvoeding als "boosdoener" aanduidt bij het minst of geringste, zowel bij mijzelf als mijn kind... Gekneusde teen? Achja...die borstvoeding he?!?!?!? Of na 2,5jr voeden de vraag krijgen: "Nog steeds??? (die had ik al vaker gehoord) Komt er dan nog steeds melk uit??? Dat is nu absoluut niet voedzaam meer, uitsluitend water..." (huh????)

Ik kan er zelf idd ook erg slecht tegen als ik een proffesional tegenover mij heb zitten wie minder kennis heeft over gezondheidkwesties dan ik. Zo heb ik juist de bezoekjes aan het consultatieburo vermeden. Wat een onzinnige info verstrekken die mensen zeg! Zeker wanneer het op borstvoeding aan komt... Of het promoten van potjes... of het introduceren van broodkorstjes met 4 maanden??? Of het adviseren van vruchtenhagel ipv pindakaas omdat het dan minder kcal bevat?!?!?!?

Het blijft mij verbazen hoe veel irritatie (e.a emoties) dat bij mij los maakt. Ik verwacht idd van medici dat zij verstand van zaken hebben, anders is het precies zoals jij zegt: hadden ze net zo goed automonteur o.i.d kunnen worden ;-)
Ierdwyfke
6 May. 2013
Oeh... Dat van die borstvoeding. Hoe herkenbaar.
Ik kreeg van mijn oude HA na een half jaar te horen dat het nu wel welletjes was. Wááát???
Onze oudste werd onder 'verscherpt toezicht' gesteld door het CB omdat ze mij niet geloofden dat zijn 'overgewicht' alleen maar kwam door de BV.
Ze waren even vergeten dat hij bij geboorte ál 9,5 pond woog. Uhu...
Lekkere deuk in je zelfvertrouwen krijg je dan als nieuw bakken moeder.
Na 4 maanden had ik er tabak van. Dat geneuzel van het CB... Ben boos geworden, vuist op tafel enzo, afgelopen.
Anouk
6 May. 2013
Wij wonen in Almere en daar hebben we de gezondheidscentra. Klinkt leuk maar dat houdt in dat je nooit je eigen huisarts hebt, want die is altijd vrij op de blauwe maandag dat je eens een keer moet. Gelukkig gaan wij ook eigenlijk nooit, want ook wij weten het zelf meestal wel op te lossen. En als we een keer iets hebben, gaan we eerst alternatief. Nou ja, voor ons is dat dus regulier en is regulier alternatief. Snap je het nog?

Ook wij hebben (de laatste ronde) niet meer gevaccineerd en kregen steeds, als zijnde mogelijke spijtoptant, opnieuw de oproep hiertoe. Hup: de krantenbak in. Wij lossen zulks op met de korrels van de homeopaat.

En over het consultatiebureau wil ik het niet eens meer hebben: die wisten ruim 9 jaar geleden echt niet wat ze met onze premature zoon (10 weken + 2 dagen te vroeg) aanmoesten en 'deden maar wat'. Tot de kinderarts uit het ziekenhuis ze even belde waar ze mee bezig waren. Jaja,.. ik had geklikt. Ik voelde namelijk wel dat ze het niet begrepen... alleen was ik destijds nog niet zo bewust dus kon ik mijn vinger er niet op leggen. Nu ligt mijn vinger overal bovenop, en waar ik mensen de weg mag wijzen doe ik dat. Net als jij, mooie Groene Vrouw!
Ierdwyfke
6 May. 2013
Hele fijne HA hier, een praktijk, met 2 Duitse dames.
Die kijken er niet gek van op als ik vraag 'hebben jullie ook een homeopathische oplossing?' En verwijzen me meteen door naar een homeopathe/natuurgeneeskundige in de buurt, een goede (gevoelige of spirituele - wat je wilt...) bleek. Heel fijn.
Mijn klachten omtrent mezelf en mijn kinderen worden zeer serieus genomen. En Ik mag de keuze maken, ZIJ geven mij de verschillende opties die mogelijk zijn. Su-per!
Geen ijzerpillen maar floradix, geen pil maar eerst maar eens proberen om met voeding en homeopathie PMS klachten op te lossen, je niet lek laten prikken om er achter te hoeven komen dat jij en je kinderen nergens een allergie voor hebben maar toch gruwelijk veel niet aan te wijzen klachten (huiduitslag tot aan absessen en blaren toe, diarree, ADHD verschijnselen, onhandelbare kinderen, om de haverklap ziek en overgeven, etc.)... Nee, 'heb je al eens Bioresonantie geprobeerd? Zo'n behandelaar kan intoleranties/coeliakie/allergie pijnloos detecteren. Niet de zoveelste zielenknijper maar een gerichte oplossing die verlichting gaf -> EMDR.
Ik mag zeggen dat deze 2 huisartsen mijn leven hebben gered en dat van mijn kinderen.
Anders stond ik nu dagelijks hormoonzalf te smeren en ritalin te 'voeren'. En wat allemaal nog niet meer.
Voor mij zegt het genoeg, veel van je klachten (ja, ook depressies en 'drukke kinderen') liggen in ons dagelijks eten. Niet in medicatie.

NOTE; DAT GELDT NIET VOOR ALLE KLACHTEN!
Ik ben ervaringsdeskundige GEEN ARTS!
Dagmar
6 May. 2013
Goh huisartsassistente, ik heb deze medicijnen en nu wou ik graag weten of ik die kan blijven nemen als ik zwanger ben, volgens mij wordt het maar minimaal in de bloedbaan opgenomen maar ik ben geen arts he dus ik denk ik vraag het even na
- 'Ik zal het even overleggen met de arts mevrouw'
....
- 'Ja geen probleem hoor, kan prima!'
Fijn dankuwel, stuur het receptje maar naar mijn apotheek.

Hallo apotheker, kunt u misschien in het systeem zetten dat ik zwanger ben? Ja nee dat ik nog borstvoeding geef hoeft er niet uit, zet die einddatum maar op 1 januari 2017 ja. Goed.
- 'Euhm mevrouw, u gebruikt medicijn X?'
Euh ja, de dokter zei dat dat mocht.
- 'Hmm even zoeken hoor... "Bij dierproeven bij zwangere muizen zijn afwijkingen aan de embryo's vastgesteld" ik zal de huisarts even bellen voor overleg'
*kaak op de grond*
Zeynep
6 May. 2013
Ik woon nu al meer dan 10 jaar in NL en ben nog steeds niet gewend aan hoe het hier gaat met de zorg. Ik heb ook een slechte ervaring met onze huisarts. Mijn zoontje was ziek, ging twee keer naar de HA met hem en werd naar huis gestuurd met "het gaat vanzelf over". Ik had daarna een heel slecht gevoel en heb gelijk mijn huisarts in Belgie die ook homeopaat is gebeld en mocht gelijk komen. Hij bleek een beginnende longontsteking te hebben. Het heeft me zo geraakt dat ik een afspraak wou voor een gesprek met de HA hier. Wie geneest heeft gelijk zei hij en bood zijn excuses aan. Het vertrouwen is er niet meer helaas!
Evelien
6 May. 2013
Tsja, echt een fijne HA. Ik weet het niet. De ene keer is hij begrip vol en heeft hij tijd. De andere keer duwt hij ons als het ware weer z'n spreekkamer uit. Hij is niet snel met medicijnen voor schrijven (top). Maar echt een klik nou nee. Maar we komen dan ook niet veel/vaak bij de HA.

Alleen vandaag, niet bij onze eigen HA aangezien hij op vakantie is maar bij een collega (onze HA zit met nog 3 andere HA-en in een gebouw) geweest. Wat een TOP arts. Geweldige man, hij nam de tijd voor ons en onze zoon (we gingen er heen omdat onze zoon afgelopen vrijdagavond in de vijver is gevallen kopje onder en wij waren toch wel ongerust over zijn ademhaling).
Mocht onze HA weer op vakantie zijn dan vragen we zeker om deze collega HA. :D

Hier zelfs de Apotheker die helemaal vol lof is over natuurlijke medicijnen.
Krista
6 May. 2013
Het zelfde geld voor de apotheek.. hier lopen ook flink wat mensen rond waarbij ik me afvraag of ze hun diploma bij een pak wasmiddel hebben gekregen. En dan adverteren ze dat je met al je vragen bij ze terecht kan, en dat ze nauwlettend in de gaten houden dat je de juiste medicatie op de juiste wijze inneemt. Ik heb het één maal geprobeerd. Ik kreeg een nieuw soort medicatie voorgeschreven en toen ik thuis de bijsluiter doorlas voor ik het ging gebruiken (ja ik doe dat wel) zag ik dat er een middel inzat waar ik mogelijk allergisch voor was. Toen ik terug ging naar de apotheker met de vraag of ik dit wel veilig kon gebruiken was het antwoord: Anders probeer je het toch gewoon dan zie je wel of het goed gaat....!!!!! WAT? wil je me dood hebben.... Het betrof hier een zwaar slaapmiddel en had dus voor geen mogelijkheid kunnen reageren bij een allergische reactie. Ik heb toen maar de Neuroloog in het ziekenhuis gevraagd die heeft het op zijn beurt laten beoordelen door een Allergoloog. Maar het advies van de apotheek was levensgevaarlijk. Zelfs ik met mijn diplomatje assistent drogist weet dat je zulke adviezen nooit mag geven.
Wim
6 May. 2013
ik vind dit stuk leuk geschreven en helaas herkenbaar, er is een puntje wat mij prikkelt in je laatste alinea. Want als zo'n type arts of ander persoon automonteur wordt, heb je een vergrote kans dat er ongelukken gebeuren met alle gevolgen die je je kunt bedenken.
De Groene Vrouw
6 May. 2013
Hahaha, ja, daar had ik dan nog niet over nagedacht ;-)
Maar er is vast een beroep waarin ze wél goed zijn. Op ieder potje past een dekseltje. Laten we het er maar op houden dat er misschien ook wel automonteurs rondlopen die hun roeping als arts gemist hebben...
Valhalla
6 May. 2013
Lekker dan! Hier ook zo'n figuur. Moest er heen voor ijzerpillen toen ik zwanger was. Dus ik gevraagd of ie iets had met niet van die giga-hoeveelheden ijzer, omdat niet zo lekker is voor je darmen. Lastig en bovendien ongezond. ''Oh ja, maar als je last krijgt van obstipatie, dan schrijf ik wel alvast even een laxeermiddel voor.'' Voor de andere pillen die lager in ijzer waren moest ik wel zelf betalen, waarschuwde ie. Ja, uiteindelijk 4 euro uit eigen zak moeten betalen.... Terwijl ik ook naar huis had kunnen gaan met zware ijzerpillen, een laxeermiddel en verrotte darmen op de koop toe.

Uiteindelijk heb ik gewoon ijzertabletten van Now gekocht, omdat in de bruistabletten lelijke kleur- en smaakstoffen zaten (zucht). En het is maar een heel klein onbeduidend verhaaltje maar daardoor vraag ik me toch af wat ie doet als je er komt met wel iets echt vervelends.... Ik vind het ook gewoon echt lomp, je wordt toch huisarts om mensen te willen genezen, niet om receptjes uit te schrijven. Gelukkig ben ik er verder in geen 15 jaar geweest.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Copyright © 2019 | De Groene vrouw - Eigenwijs in Darmflora, Voeding & Gezondheid | Disclaimer | Privacy & Cookie policy