Blog

Luievrouwenmaaltijd

25 Nov. 2012

Voor die zondagen dat je om 17u nog in je pyjama loopt. Voor die dinsdagen dat de zwemles uitliep en je geen zin hebt om nog te koken. Voor die woensdagen dat je 's avonds nog weg moet voor een belangrijke bespreking en je dus geen hoofd hebt om uitgebreid in de keuken te staan.

Voor die dagen is er de Quiche.

Ja ja, een echte Quiche maak je met zelfgekleid deeg en dan paleoverantwoord nog met voorgeweekt amandelmeel. Maar ja, dat is nu eenmaal niet iedere dag haalbaar. Dus de cheatsheet voor als het effe níet lukt in de keuken:

Je neemt

  • 6 blaadjes roomboterbladerdeeg (geen andere, daar zit altijd margarine in)
  • een zak voorgesneden (diepvries)groenten*
  • 3 eieren
  • Kaas**
  • Biologisch katenspek***

* moeiteloos te vervangen door 6 gesneden uien, spinazie, doperwtjes of wat je dan ook maar voor groens in je koelkast hebt liggen

** moeiteloos te vervangen door geitenkaas, parmezaan, blue stilton of brie

*** moeiteloos te vervangen door (vega-)gehakt, ham of ander boterhamvlees of vega alternatief

Je doet:

  • de groenten opbakken met wat ghee, kokosolie of roomboter
  • tegen gaarheid aan van het vuur halen
  • het bladerdeeg ontdooien
  • creatief over je bakvorm knutselen
  • bekleden met kaas en katenspek
  • een ei door de groenten roeren
  • groentenmassa in de bladerdeegvorm en het geheel in de oven schuiven
  • Het is klaar als je bladerdeeg is opgezwollen, niet zwart is en de binnenkant van je quiche niet meer wobbelt.

Ziezo. Het is niet het allergezondste recept en Jamie is vast niet trots op me, maar het is wel wat we eten vanavond. Hebben we tenminste nog iets aan groenten binnen. #pyjamadag


Reageren? Gezellig!

Reacties (1)

Colpaert Marc
27 Mar. 2014
Voor nu zaterdag. Ik kook graag simpel en iets wat voor enkele dagen goed is. Man alleen zijnde.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Copyright © 2019 | De Groene vrouw - Eigenwijs in Darmflora, Voeding & Gezondheid | Disclaimer | Privacy & Cookie policy