Team de Groene Vrouw

De tijd dat ik in mijn eentje De Groene Vrouw was, is ontzettend voorbij. Inmiddels zijn we met een groeiend team en we stellen ons graag even aan je voor.

 

In het kort

Soms ben ik niet ‘De Groene Vrouw’ maar gewoon Nienke Gottenbos, moeder van 2 kinderen en trotse eigenaar van een hoop chaos. In het echte leven wel net zo eigenwijs als online, overigens. Naast de webwinkels (De Groene VrouwCute Cotton) ben ik werkzaam als darmfloratherapeut en voedingskundige. Mijn kennis deel ik onder andere op het blog, in e-books en online cursussen. In 2016 schreef ik de boeken De Poepdokter – Gezond van Mond tot KontDe Poepdokter – Bakt ze Bruin & De Poepdokter Junior Ik hou van gezond, natuurlijk en logisch; daar kies ik ook de supplementen (uit echte voeding) op uit en volgens die filosofie ontwikkel ik ook onze verzorgingsproducten (100% natuurlijk & handgemaakt). De Groene Vrouw is mijn ‘kindje’, dat sinds 2007 is uitgegroeid tot een flinke onderneming met verschillende takken.

Judith Houtenbos kwam eind 2013 als één van de vele geïnteresseerden op mijn pad, toen ik een compagnette zocht die de webwinkels onder haar hoede zou nemen. Sindsdien zijn we zakelijk onafscheidelijk. We delen onze waarden wat betreft een natuurlijke leefstijl, maar hebben heel andere kwaliteiten. Met haar zakelijke, commerciële achtergrond bleek zij mijn perfecte match in het ondernemerschap. Zij zorgt voor het gezonde financiële en zakelijke plaatje, regelt alles rond inkoop en verkoop, logistiek, klantcontacten, productie, beheert de websites, en als er dan nog tijd over is richt ze zich op de marketing. Een echte duizendpoot met een groen hart!

Noortje Giladie-Grootscholten reageerde in 2016 op onze vacature voor Superwoman en heeft zichzelf daarna als zodanig bewezen. Ze is onze webwinkel-duizendpoot, maar officieel is zij degene wiens handen onze handgemaakte producten maken – en verder beantwoordt ze al je vragen via de mail en telefoon.

Reineke Koldewij-Erdbrink sloot in 2017 aan bij ons therapeutisch team. Als (natuur)diëtiste heeft ze veel ervaring opgedaan met het schrijven van voedingsadviezen en behandelplannen. Met haar bijscholingen tot onder andere sportcoach en ademcoach is ze een waardevolle aanvulling van ons team en werkt ze als zelfstandig therapeute binnen de praktijk.

Marinde Zwarthoed is in 2018 samen met Joyce Bogtman bij De Groene Vrouw gekomen. Zij werken samen (volgens een vast protocol) de Bodyscan-resultaten uit tot een begrijpelijk verhaal.

 

In het lang

Hieronder leer je ons een beetje kennen. Wil je meer informatie over de opleidingen van de therapeuten? Lees dan hier verder!


14Nienke Gottenbos (1982) is oprichter en frontvrouw van De Groene Vrouw.

Gebaande paden en conventionele keuzes passen niet zo bij me. Mijn moeder noemde me al stronteigenwijs en dat is nog steeds zo – ik doe meestal gewoon wat ik denk dat goed is. Na mijn VWO ben ik dan ook niet netjes gaan studeren, maar kreeg ik eerst een kind. Toen ze twee was, begon ik met de studie Kruidengeneeskunde / Herborist aan Kruidencentrum De Sprenk. Direct daarna volgde de HBO-bijscholing Medische Basisvakken en een studie Darmfloratherapie. Medio 2015 heb ik de HBO-opleiding Voeding en Gezondheid aan de CAH Dronten afgerond en mag ik mezelf dus BSc noemen (maar ja, waarom zou je).

In 2006 heb ik De Groene Vrouw Kruidengeneeskunde opgericht, waarmee ik workshops gaf over kruiden, etherische olie en het maken van producten. Toen in 2007 mijn jongste geboren werd liet ik het workshoptijdperk achter me en begon een praktijk en webwinkel onder de naam Centrum voor Moeder en Kind. Mijn droom om van het Centrum een echt centrum te maken met meerdere therapeuten kwam niet van de grond. Omdat ik veel vragen kreeg van vrouwen die (nog) geen moeder waren, heb ik in 2012 besloten om het Centrum te sluiten en door te gaan onder De Groene Vrouw. Ik behandel ook wel eens mannen, maar mijn specialisatie blijven toch vrouwen, moeders en kinderen. Ik vind de menstruatiecyclus nu eenmaal interessanter dan hart- en vaatziekten…

Ik hou van vertalen. Kennis die ligt te verstoffen op een plank in de Ivoren Torens van de wetenschap, vertalen naar praktische adviezen waar je ook als leek mee uit de voeten kunt. In Jip-en-Janneke-taal, want het hoeft niet altijd ingewikkeld, om toch waar te zijn. Ik peuter graag met taal en begrip en ik ben dol op feitjes.

In 2016 schreef ik de boeken De Poepdokter – Gezond van Mond tot Kont en De Poepdokter – Bakt ze Bruin. Het boek kreeg veel media-aandacht en vervult blijkbaar echt een behoefte die onder veel mensen leeft. Naar aanleiding van het boek spreek ik op veel evenementen, congressen, beurzen (zoals de 50+ beurs en Gezondheidsbeurs) en geef ik les aan verschillende opleidingsinstituten. Leuk man.

Little details about me: Eigenwijs, perfectionistisch (maar wel 80-20), nerdy geek, feitjesgek.
Hobbies: geen tijd voor (ik vind lekker ongestoord typen aan een nieuwe cursus nu eenmaal meer vakantiegevoel dan op het strand liggen bakken). Kan niet stilzitten. Doet onregelmatig aan yoga en booty-workouts op youtube.

 

KAARTEN

Reineke Koldewij-Erdbrink (1980) trok tijdens een scholing van Nienke de stoute schoenen aan en deed een open sollicitatie; ze sloot in 2017 aan als zelfstandig therapeute bij ons therapeutisch team.

Tijdens mijn opleiding Voeding & Diëtetiek (HBO) viel het mij op dat zoveel mensen trouw
adviezen volgen die in veel gevallen niet bij hen passen. Elk lichaam is anders en voor
iedereen zijn er passende dieetadviezen te geven, dit valt echter vaak buiten de bebaande
paden en daarmee werd ik al snel ‘het zwarte schaap’. Dit zorgde voor een nog grotere
motivatie om zoveel mogelijk kennis op te doen om ook daadwerkelijk voor iedereen een
passende oplossing te kunnen vinden.

‘A wolf doesn’t concern itself with the opinions of sheep’ is een uitspraak die goed bij mij
past. Ik ben dol op mensen met passie, die bereid zijn verder te kijken dan hun neus lang is en niet automatisch de kudde volgen, maar kijken wat de beste route is voor hen persoonlijk. Dat ‘rebelse’ komt niet alleen terug in mijn adviezen, maar ook in mijn doen en laten.

Na mijn HBO opleiding startte ik in 2010 mijn eigen (natuur) diëtistenpraktijk, waar ik – dankzij het volgen van vele cursussen, seminars en opleidingen (Sportvasten, Paleo voedingskundige, Orthomoleculaire zorg bij zwangeren, opleiding tot Ademcoach, Therapeutische Microbiologie en vele anderen) – nog steeds met veel plezier werk. De hang naar een meer complementaire aanpak deed mij inzien dat ik als therapeut én dietist kan werken en zo een breed scala aan cliënten kan begeleiden naar een beter functionerend lichaam.

Little details about me: energiek, gedreven, vrolijk, dol op eten en een tikje eigenwijs
Hobbies: Crossfit, wandelen, koken


18Judith Houtenbos (1977) is sinds 2013 mede-eigenaar van de webwinkels De Groene Vrouw en Cute Cotton. Zij regelt het reilen en zeilen van de webwinkels, waaronder logistiek, in- en verkoop, productie en financiën.

Ik kom eigenlijk uit een heel andere hoek. In het verleden heb ik onder andere gewerkt als manager van een reisbureau en planning & operations manager in de reclamewereld (grootformaat out of home). Wel had ik altijd al een persoonlijke interesse in gezonde voeding, duurzaamheid en een natuurlijke leefstijl. Ik kwam op een punt in mijn leven dat ik daar echt iets mee wilde doen.

Een opleiding orthomoleculaire voedingsleer was dan ook bijna een feit, totdat ik mij besefte dat ik eigenlijk helemaal geen therapeute wilde zijn… Ik ben meer het type dat achter de schermen zorgt dat alles op rolletjes verloopt. Mijn hang naar kennis over gezonde voeding en natuurlijke producten blijft hoe dan ook onverzadigbaar, maar een carrière als voedingsdeskundige was toch niet helemaal mijn ding. Ik zou het hands-on werk veel teveel missen, daar liggen mijn kwaliteiten en het zou zonde zijn om daarmee te stoppen!

Ik houd ervan om veel te regelen, ga door waar menig ander allang was afgehaakt, doe minstens 10 dingen tegelijk, ben graag verantwoordelijk voor alle stappen in het proces, kan goed problemen voorzien dan wel oplossen, en vind het te gek om iets op te starten en groei te realiseren. Een eigen bedrijf… Ja, dat was het! Ik wilde iets doen waar ik veel meer van mijn eigen ideeën in kwijt kon, maar wat dan precies? Toen las ik ‘s avonds laat Nienke’s oproep in haar blog die ik al enige tijd met veel plezier volgde, en mijn hart maakte een sprongetje… Alsof die oproep voor mij geschreven was, alles wat zij zocht in haar compagnette, beschrijven mij. En alle prachtige producten in de webwinkels, passen bij mij. Dit was de ultieme match! Gelukkig dacht Nienke er hetzelfde over. Al bij de eerste ontmoeting was het duidelijk hoe mooi wij elkaar aan konden vullen, zakelijke liefde op het eerste gezicht!

Little details about me: absoluut workaholic (dat kan wel wat minder), perfectionistisch (hee, dat is een terugkerend fenomeen) en ik huil van het lachen om mijn eigen grapjes…
Hobbies: slenteren door de stad, tot véél te laat stappen met vrienden en dan absurd lang uitslapen. En dansen met de kids alsof niemand ons ziet:-)
Opleidingen:
HBO NOTKA Tourism & Travel Services Management
SEPR1 (Vakbekwaamheid Reisbranche)
SEPRMT (Bedrijfsmentor)
SASTariff/SEPR3 (Luchtvaart)


19Noortje Grootscholten (1978) is sinds 2016 onze ‘topper in de keuken’. Zo maakt ze – met de hand! – onze eigen verzorgingsproducten én beantwoordt ze per mail en telefoon (bijna) alle vragen die je voor Cute Cotton en De Groene Vrouw hebt.

Ik ben Noortje, energieke manager, creatieve techneut en wereldburger; de laatste twaalf jaar woonde ik vooral in het buitenland, nu definitief terug in Nederland. Door mijn leven in het buitenland en mijn sterke sociale en communicatieve vaardigheden kan ik mij snel inleven en aanpassen aan verschillende culturen en doelgroepen. Dienstverlenen zit in mijn bloed; ik zet eisen en wensen om in iets dat tast- en zichtbaar is. 

Opleidingen:
1997-1999: Sociaal Pedagogische Hulpverlening (Hogeschool van Amsterdam)
2000-2004: Communicatiewetenschap (Universiteit Amsterdam)
2004-2005: Certificat IV in Multimedia (Computer Graphics College Sidney)
2016: Natuurvoedingsadviseur (CIVAS)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Copyright © 2019 | De Groene vrouw - Eigenwijs in Darmflora, Voeding & Gezondheid | Disclaimer | Privacy & Cookie policy