Blog

Review: Beebox!

8 May. 2015

Spannend koken: ik ben er wel van. Niet dat ik uren in de keuken wil staan om een ingewikkeld recept van 4 pagina's in elkaar te knutselen, maar ik hou wel van het leren kennen van nieuwe smaken.

Je kunt tenslotte niet van jezelf verwachten dat je elke dag zomaar vanuit het niets iets compleet nieuws en uitdagends verzint. Bovendien: als je in de supermarkt 15 soorten groenten en 20 soorten fruit tegenkomt (en 103 soorten ontbijtgranen), waar haal je dan nog de échte variatie vandaan?

Er zijn heus wel oplossingen voor dit probleem, maar die kosten vaak moeite (naar de markt, naar de boer, naar die ene hele grote biologische winkel)... wat nou als je best gezond en gevarieerd wilt eten, maar geen tijd of energie hebt om dat allemaal zelf te regelen? Dan is er de biologische box!

Niet alleen kool

Vroegâh, toen de lucht nog blauw was en de macrobiotiek nog gevierd werd met witte sokken in je sandalen, was een 'biologisch groentenpakket' een soort opoffering. Je werd reuze creatief in het koken met witte kool, want dat was de hele winter lang wat je erin vond, in dat groentenpakket. Maar dat deed je hè, voor de aarde en voor je gezondheid en 'omdat dat nu eenmaal is wat er hier groeit in de winter'.

Mensen gebruiken het nog steeds wel eens als excuus: "Tsja, de hele winter kool, dat ziet mijn man niet zitten". Komt dat even mooi uit: de evolutie van het groentenpakket heeft niet stilgestaan. Ook hier heeft de creativiteit der ondernemers toegeslagen - gelukkig maar - dus het groentenpakket van tegenweurdig is niet meer alleen kool in de winter. Sterker nog: het is niet eens meer alleen groenten.

Zo kwam ik in contact met de Beebox. Deze biologische box wordt (gratis!) bij je thuisbezorgd en bevat afhankelijk van het gekozen formaat voldoende biologische producten om 3 maaltijden in elkaar te koken voor een gezin van 1 tot 4 personen. Ik zeg 'maaltijden', want de Beebox bevat veel meer dan alleen groenten. Zo kun je er onder andere brood, vlees, sap en aardappelen in vinden. Eigenlijk is het dus een biologische maaltijdplanner+boodschappendienst in één, voor 3 avonden per week, en nog thuisbezorgd ook!

The Beebox Way (of niet)

Bij Beebox doen ze dus alle planning voor je: ze zorgen voor nieuwe maaltijd-ideeën waar je zelf nooit opgekomen zou zijn (ze hebben ook een kok die de maaltijden 'ontwerpt'), doen de bioboodschappen voor je en brengen alle benodigdheden tot aan je deur. Met gratis bezorging en niet duurder dan als je zelf boodschappen zou doen. Ik weet niet wat jullie ervan denken, maar volgens mij tackelt dat in één klap de drie belangrijkste problemen die je tegenkomt op je reis naar gezonder eten.

"Maar Nienke, ik ben veel te eigenwijs om me te houden aan maaltijdplannen die iemand anders bedacht heeft!" Nou, dat treft: ik ook. Beebox zet de recepten van de maaltijden die ze bedacht hebben op de site, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat je je er ook aan moet houden. Ze komen het niet controleren, tenslotte... En als je, zoals ik, een chaotische kok bent die om vijf voor halfzes bedenkt wat ze eigenlijk wil eten, dan mik je die recepten gewoon in je pocket voor-een-andere-keer en dan kook je lekker eigenwijs zelf met wat er in de box zit. Dat kan heel prima. Gelukkig maar ;-)

Bovendien bevat de box zoals gezegd voor ongeveer 3 dagen aan voedsel. Dus tijd genoeg om die week nog een keer uit eten te gaan, een pizza te bestellen, en kliekje op te warmen en zelf een viersterrenmaaltijd in elkaar te zetten. Vrijheid blijheid! Verder merkte ik dat de box mij ook al inspiratie gaf voor nieuwe maaltijden zonder dat ik de recepten gebruikte. Geef mij kip en crème fraîche en ik verzin er wel iets mee. En ben je nou niet zo'n ad hoc-koker, dan kun je ook gewoon wél netjes bereiden wat de Beebox-kok voor je verzonnen heeft. Heeft 'ie tenslotte niet voor niks gedaan.

Wat zit erin?

Nou, best een hoop. Ik mocht de BeeboxXL uitproberen. Dus ik maakte een filmpje van het uitpakken:

[embed]https://vimeo.com/127130710[/embed]

De box kwam om halfvijf 's middags, wat perfect is als je er gelijk uit wilt koken. Zelf was ik natuurlijk vergeten dat hij zou komen, dus ik had niet van tevoren op de site gekeken naar recepten. Maar ik had er bijvoorbeeld dit mee kunnen maken, of dit.

De box gaat ervan uit dat je een aantal basisproducten (kruiden, zout, rode wijn) zelf in huis hebt, dus als je echt de recepten van de box zelf wilt maken is het handig om dat van tevoren even te checken. De recepten blijven overigens ook gewoon staan dus als iets een enorm succes was, kun je het altijd later zelf nog een keer maken.

Op een rijtje

De voordelen van de Beebox:

 • Biologische groenten recht van het land naar je huis
 • Gevarieerder dan je zelf zou bedenken & meer dan groente alleen
 • Niet duurder dan in de winkel (en gratis thuisbezorgd!)
 • Voldoende voor ca. 3 dagen eten
 • Koken volgens de recepten of met je eigen creativiteit

De nadelen:

 • Producten die je zelf misschien niet zou kopen (sap, kaas, meel)
 • euh... dat was het wel geloof ik
 • Nou hoogstens dan dat je misschien even moet uitproberen welke maat goed past voor jullie (zie onder)

Zo werkt het:

 • Je kiest op de site voor een BoX (basisproducten), BoXL (basis + wat extra's) of BoXXL (3 volwaardige maaltijden + extra's)
 • Alle maten zijn verkrijgbaar voor 2 of 4 personen (de BoXXL is ook verkrijgbaar voor 1 persoon: veel variatie in een kleinere hoeveelheid)
 • Je bestelt de box en betaalt lekker makkelijk online
 • Je bekijkt de recepten op de site of via de Beebox App
 • En de box wordt op de afgesproken dag (woensdag of donderdag) bij je thuis bezorgd

Vooral geschikt voor...

 • ... mensen die graag gezond en gevarieerd willen eten
 • ... maar te druk zijn om daar al te veel over na te denken
 • ... thuiskoks die inspiratie én vrijheid nodig hebben
 • ... als je geen biologische winkel in de buurt hebt en toch bio wilt eten
 • ... als je geen speciale wensen hebt (vegetarisch, glutenvrij)
 • ... wie een paar dagen per week lekker door iemand anders wil laten verzinnen wat er op tafel komt

Ik zal de box zelf vooral aanraden aan mensen die klagen over 'ik weet niet wat ik moet koken'. Daar is dit namelijk de perfecte oplossing voor. Ik ben in elk geval enthousiast over de Beebox en ik vond het tof om hem uit te proberen. Thanx Beebox!

De vraag van vandaag:

Zou het iets voor jou zijn, zo'n Beebox?

Vertel het ons in de reacties!

Full disclosure: dit is een review. Ik heb geen geld of andere betaling ontvangen voor het schrijven van deze review; ik heb wel de Beebox gratis gekregen. Bij reviews geef ik mijn eerlijke mening, of die nu positief of negatief is.


Reageren? Gezellig!

Reacties (21)

Carrie
12 Aug. 2015
Er zijn meer van deze diensten; marktleider HelloFresh of de Krat b.v.
Bij HelloFresh kan je ook voor vegetarisch kiezen wat ik wel weer belangrijk vindt met mijn visallergie en ik lust geen kip of ander gevogelte.
Toch zou ik er geen gebruik van maken; het is echt veel te duur en er zitten altijd wel spullen in waar je niet zo van houdt.

Je kunt ook bij AH bijna overal je biologische boodschappen online bestellen en thuisbezorgen; groot voordeel: je kan zelf de dag en zelfs per blok van 2 uur als het moet de tijd kiezen. Als je ook zaken als dierenvoer, vuilniszakken zeep toiletspullen (het Etos ass.) en evt drank besteld (gall&gall) is het een uitkomst voor dames alleen zoals ik ;) met een slechte rug, 4 hoog wonend en geen lift. Meer supermarkten bezorgen thuis en ik ben altijd erg tevreden geweest; ook krijg je bij AH iig altijd een paar artikelen gratis, en soms proefjes (blikje alcohvrij bier, een fles bio-appelsap ;) bv.) wat het leuk maakt. Ook als ik 10 pakken kattenbakkorrels bestel wordt dat zonder morren naar boven gesleept; betalen doe je na het uitpakken met een pinapparaat net als in de winkel; je betaalt echt geen cent teveel; als ik zeg 1 kilo tomaten en het is 960 gram reken ik ook 960 gram af, geen cent teveel ;).

Ik mistte een keer een komkommer uit mijn bestelling; 1 tel. en 2 dagen later stond het geld zonder gezeur op mijn rekening. Ik klink vast als een reclamebureau (ben ik niet, slechts een consumentje) maar ik zie de meerwaarde van zo'n pakket echt niet.
Als ik niet weet wat ik nou weer wil eten en ik heb nog iets liggen zoals vandaag aubergines tik ik dat in op Google met 'recepten' erachter et voila.. Ik hou van aubergine dus dat lukt altijd; met witte kool ben ik snel klaar vrees ik.

Tip voor wie in de Randstad wonen of in een grote stad: loop eens een turkse/marokkaanse winkel in en schrik van de lage prijzen voor allerlei zaken die ik in de EKO-supermarkt iets verderop werkelijk voor het driedubbele van de prijs had zien staan! Tahin; zelfde potje, zelfde merk, inhoud: 2, 49 bij Marokkaanse super of 7,95 bij de biologische winkel. Ik zou zeggen kijk even goed om je heen voor je 40,- betaald voor een doos spullen waarvan wellicht het e.e.a. rechtstreeks de prullenbak ingaat (of na een week in de koekast wegens 'zonde om weg te gooien maar...' ;).
Tess
25 Feb. 2016
Ik sprak de lokale franchisenemer van de Beebox en was geprikkeld. Google de google.

Op dit moment wil ik minderen met dierlijke producten in ons dieet (gezin van vier), en zo'n box leek me een optie om de verandering makkelijker te maken. Helaas... er is wel een vegetarische, maar geen vegan box. Daar heb ik nu dus niks aan.

Dankzij de reacties hier, dacht ik weer aan de Odin tas waar ik jaren terug een tijdje een abo op had. Best een goed idee... maar niet elke week. Ik wil niet vast zitten. Ik wil vrij zijn om elders te shoppen, aanvullen, bij de toko of de Lidl, net hoe het uitkomt.

Naar de natuurwinkel om de hoek. Die leveren de Vitatas. Kun je per week bestellen (wel vooruit betalen). Direct van de boer, en goedkoper dan wat in de schappen ligt, want vooruitbetaald dus geen inkooprisico voor de winkel. En (onze EkoPlaza... heel fijn...) als er iets inzit wat ik echt niet wil koken, mag ik het gewoon omwisselen! Na ja. Wat een service.

"Dat weet toch iedereen, dat wij de Vitatas verkopen?" zei de vriendelijke medewerker blij, toen ik vroeg waarom er geen folders lagen. Ik wist het dus niet... ik heb er nu een in huis, prima tas heerlijke producten, een goede prijs, helemaal verantwoord qua bio en lokaal; en het fijnste: ik hoef niet te bedenken wat ik voor groente en fruit zal kopen. De afwisseling, die krijg ik kado. Ik ben er blij mee!

En o ja, ik doe er ongeveer twee weken mee, dus prima om per keer te bestellen. Ook handig met vakanties en zo.

<3!
Tess Doucet
29 Feb. 2016
Voor wie ook wel eens wil... ik zit het blaadje van de ASN Bank te lezen ("Ideaal") en...

- kom een kortingsactie op allerlei lokale duurzame maaltijdboxen tegen.

Bestel voor minimaal 30e en je krijgt tussen de 20 en 30% korting.

Ga naar www.deterra.nl en gebruik code ASN2016.

Cheers foodlovers <3 =)
Jantien
13 May. 2015
Ik heb sinds een aantal weken de box xxl, ik kook de recepten die worden aangegeven. Iedere keer zijn ze verrassend, ze smaken heerlijk. Mijn complimenten voor de kok die ze bedenkt.
De fles sap en het brood zijn wat mij betreft een welkome aanvulling. Wij koken drie maaltijden van de box en soms met de restjes nog een vierde. Ik ben enthousiast over het concept en voel me inmiddels een beeboxer.
Tessa
11 May. 2015
Nou ja zeg, ik woon midden in de randstad (tussen Rotterdam en Den Haag), maar ook hier wordt de box niet geleverd! Jammer!

In je blog staat trouwens dat er geleverd wordt op woensdag of donderdag. In verband met mijn werkdagen zou woensdag voor mij ideaal zijn. Maar op de site staat dat ze enkel op donderdag bezorgen. (Als ze al bezorgen in je durp dus ;-))
De Groene Vrouw
11 May. 2015
Niets in het leven is perfect... maar er is vast wel een soortgelijke box die bij je in de buurt bezorgt - of misschien ken je iemand die Beeboxer wil worden in jouw regio ;-)
Tessa
12 May. 2015
Ik heb me aangemeld bij Beebox en krijg bericht als ze ook in mijn dorp gaan Beeboxen. Soortgelijke boxen ben ik nu naar aan het kijken. :)
mariska
18 May. 2015
Ik heb een bio groentepakket van bioaanhuis. Bezorgen voor ons in Voorburg. Misschien is dat wat voor jou?
Maartje
11 May. 2015
Wij hebben ook al een tijdje de Beebox XXL.
De voordelen noem je inderdaad, daar sluit ik me bij aan.
De nadelen vind ik het wisselende en soms vroege of juist late bezorgtijdstip (17-21.30u), soms redden we het opeens toch niet om voor 17.30u thuis te zijn en dan hoop ik maar dat ie nog niet geweest is. (We hebben geen schuur of achterom.)
Ook zou de sap en het brood voor mij er niet in hoeven, want we bakken zelf brood. Sap vind ik soms wel leuk maar elke week wat veel. We willen wel graag aardappels enzo, dus de koolhydraat vrije box nemen lost het 'probleem' voor ons niet op.
Succesrecepten zijn hier oa de postelein salade met radijs en de pastinaak of aardappel rösti.
Martha
9 May. 2015
Ik heb ze allemaal geprobeerd en Beebox bevalt het best (en is ook ook nog eens de minst dure :-)
Alleen die verplichte fles sap ... Waarom? Mensen die dat wel drinken (en dat worden er vogels mij steeds minder) kunnen het toch makkelijk eens per maand inslaan – want houdbaar.
izerina
9 May. 2015
Helaas,ik ben een moeilijke eter op het gebied van groenten. Dus ik bestel zelf bij een streekwinkel en krijg iedere week een doos met eigen keus.
iebee
8 May. 2015
Nog even een aanvulling: Ook het (tijdelijk) stoppen (bijvoorbeeld bij vakantie) ging erg soepel ! Ook bezorgen ze bijvoorbeeld in de achtertuin of de schuur als je niet thuis bent. Alles is goed te overleggen !
iebee
8 May. 2015
Ik heb afgelopen winter een paar maanden de beebox koolhydraatarm gehad, bezorging en contact was heel goed geregeld, maar ik vond er (in de winter dus) toch wel erg veel knollen en kolen in zitten, die ik niet opkreeg, en te weinig bladgroente. Om die reden ben ik ermee gestopt, maar het is natuurlijk een kwestie van smaak. Wel hadden ze er regelmatig heel bijzondere paddestoelen inzitten, dat was wel erg lekker !
Inge
8 May. 2015
Wij bestellen een fruitpakket en groentenpakket bij kievit , zij bezorgen voor bijna niks, en zetten het in mijn schuur. Ideaal! Lekker gevarieerd en inclusief receptideeen en tips voor bereiding. Van tevoren kun je eventueel al opzoeken wat er in het pakket zit, dus als je niet van verrassingen houdt hoeft dat ook niet.
Super fijn en erg lekker!
Tess Doucet
9 Feb. 2016
Goeie tip! Ik ga kijken of zoiets hier in de buurt (Amstelveen) ook bestaat. Oost Oogst hoorde ik iets over maar dat is nog in opstartfase, geloof ik.

Ik zat aan Beebox te denken, maar een van de redenen is dat ik om wil schakelen naar zo veel mogelijk veganistisch -

(pff hoe ik dat langs man en kids krijg? maar ik zag een vreselijk filmpje over de dairy=meat industry waarvan flitsen maar door mn hoofd blijven spoken...) - ,

maar veganistisch doen ze niet... wie weet dat Kievit iets is. Ik moet toch af en toe naar een andere (gewone, buurt, eko en/of ja ja: budget super) voor regular stuff, dus...
Anna
8 May. 2015
Nog 1 nadeel: niet overal te verkrijgen. In de kop van Noord-Holland is het magertjes met biologische winkels, deelauto's en meer van dat soort hippe fijne dingen, inclusief de beebox dus :(
De Groene Vrouw
8 May. 2015
Oh maar ze zijn nog aan het groeien! En je kunt je nog aanmelden als Beebox-bezorger, dus wie weet... ken je niet iemand in je buurt die nog een leuke parttime baan zoekt? :-D
Brenda
18 Jun. 2015
Tip: de groentenboer in de spoorstraat in Den Helder (Koning ) is afhaalpunt voor de Odin- groenten en -vleespakketten. (Www.odin.nl)
Tess Doucet
9 Feb. 2016
Oh ja, Odin. Odin is er natuurlijk ook nog, good old Odin. Kievit of Odin, dus.
Liesbeth
8 May. 2015
Leuke review! Ik heb de beebox nu zelf een tijdje. Overigens kun je als je vegetarisch wilt beeboxen gewoon voor de eenvoudige box kiezen, daar zit geen vlees of vis bij. Eet je glutenvrij, dan kies je voor een koolhydraatarme variant.
Mijn ervaring met de bezorging is wisselend. Soms is er inderdaad al half vijf 's middags, maar ze kunnen bezorgen tot half tien 's avonds en dat gebeurt hier ook wel eens. Dat vind ik wat minder. Verder heeft het mij geholpen om dingen te eten die ik niet uit mijzelf zou kopen. En het heeft mij geholpen om creatief te koken (ik ben te lui om recepten van de website te plukken, ik denk er vaak ook niet aan). Nadeel vind ik dat er soms dingen inzitten die ik en mijn gezin echt niet lekker vinden, of die zo vaak terug komen in het pakket dat het de neus een beetje uitkomt. Maar al met al ben ik er tevreden over. Ik ga hem wel binnenkort opzeggen omdat we nu een eigen moestuin hebben. (Over groenten eten tot het je neus uitkomt gesproken ;-) )
Marijke
7 Sep. 2015
De koolhydraatarme variant is NIET glutenvrij! In de sate die er deze week bijzat zaten gluten en voor een coeliakiepatient is dat niet eetbaar Aangezien dit mijn eerste ervaring met de beebox is (wel de laatste, ik heb coeliakie en van het eten van gluten word ik ziek) ben ik niet zo positief. Maar wanneer ik geen coeliakie had gehad, was dat anders geweest, want de recepten zijn lakker.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Copyright © 2019 | De Groene vrouw - Eigenwijs in Darmflora, Voeding & Gezondheid | Disclaimer | Privacy & Cookie policy