Blog

Tromgeroffel... tadaaah!

20 Oct. 2014

Nee, ik krijg geen eigen talkshow en ik ga ook Wim en Max niet behandelen. En helaas is mijn boek ook nog niet af. Maar er is wel iets anders leuks! En vandaag kan ik eindelijk vertellen wat het is.

Ken je dat programma, Ik Vertrek? Dat gaat over Nederlanders die naar het buitenland vertrekken. Om de één of andere duistere reden beginnen ze daar altijd een Bed & Breakfast (blijkbaar is dat wat je doet in het buitenland). En om de één of andere duistere reden gaat het ook altijd hetzelfde: ze hebben al boekingen voor de zomer, en dan gaat het met heel veel moeite en heel hard werken allemaal net-wel-net-niet lukken om die boerenschuur af te krijgen voordat de eerste gasten komen. Tot soms maar een uur voordat die arriveren is men nog druk bezig met poetsen, stopcontacten inschroeven en bedden opmaken.

Nou. Ik ga niet naar het buitenland nee - wat moet ik met een Bed & Breakfast - maar zo voelde ik me wel een beetje. Want ik ging vrijdag aankondigen dat ik vandaag iets zou onthullen. Want vrijdag dachten we nog: ach, bijna klaar, dat kan best. En toen moest er nog van alles worden geknutseld, geschreven, geüpload... wat een werk. Maar met vereende krachten en dubbele weekend-inzet van mijn webbouwer (als je er ooit één nodig hebt: zij!) is het dan toch gelukt. De plintjes liggen nog niet, maar dat moeten jullie ons dan maar even vergeven.

Tromgeroffel...

Toen ik eind 2012 begon met deze nieuwe website, had ik een doel voor ogen: verspreiden van kennis. Zoveel mogelijk. Ik heb me dan ook blauwe vingers geblogd de afgelopen twee jaar. En ik ben nog lang niet klaar - er zijn nog zoveel onderwerpen waar ik iets over te zeggen heb! Maar als je hier vaker komt, weet je dat ik niet zo goed ben in Kort. Een gemiddelde blogpost van mij is twee keer zo lang als wat officieel 'mag' voor een blogpost. Niet dat jullie daar last van hebben geloof ik, maar toch.

Dat komt omdat ik zoveel dingen te vertellen heb. Ik vind zoveel belangrijk, en bij voeding grijpt alles in elkaar. En ik hou gewoon van een beetje uitweiden, dat ook. Daarom, en omdat je soms gewoon dieper de kennis in wilt duiken dan je in een paar blogs kunt doen, presenteer ik... tromgeroffel...

De Groene Vrouw Academy!

Toegegeven: helemáál nieuw is het niet. De sectie e-learning stond al een tijdje op de website. Maar wat wel nieuw is: naast e-books komen er vanaf nu ook cursussen in de Academy. Het liefst had ik die vandaag allemaal al online gegooid, maar dat ging niet - want ze zijn nog niet af en bovendien wil ik jullie niet overspoelen. Dus we beginnen met één en in 2015 volgt de rest.

De Acadamy komt tussen het blog en de consulten in. Voor als je enthousiast bent over het blog, maar nog (veel) meer wilt leren over een specifiek onderwerp. Of als je aan je gezondheid wilt werken, maar nog niet direct behoefte hebt aan een consult. Als je het graag zelf wilt proberen, maar dan met een beetje hulp, nuttige aanwijzingen, de kennis die je nodig hebt en een flinke dot inspiratie om het ook echt te doen. Daar is de Academy voor!

Het geeft mij de kans om verder in een onderwerp te duiken, het allemaal eens goed op te schrijven en er dieper op in te gaan dan in een blogpost kan. En het geeft jou de kans om te focussen op een onderwerp dat je interesse heeft, zonder dat je hoeft te zoeken welke blogs er nog meer over gaan.

Feest: de eerste cursus!

Daarom beginnen we ook bij het begin. Ik heb 100 ideeën over allerlei cursussen die er nog moeten komen, maar laten we eerlijk zijn: de basis kan soms al behoorlijk ingewikkeld zijn. Iedereen zegt iets anders over voeding - wel of geen vet, wel of geen koolhydraten, wel of juist geen supplementen - en het is al moeilijk genoeg om door de bomen de broccoli nog te zien.

Bovendien gaan we vaak op een heel negatieve manier om met voeding. We kijken vooral naar wat we niet willen eten. Geen suiker, niet teveel tarwe, geen zonnebloemolie en al helemaal geen Cola light. En als het gaat over wat wél, is dat altijd in relatie tot moeten: je moet groenten, je moet fruit, je moet genoeg vezels. Zo is er toch geen lol meer aan?

Geen wonder dat zoveel mensen voeding ingewikkeld vinden. Of saai. Terwijl je er toch hele interessante dingen mee kunt bereiken, als je maar een leidraad zou hebben om op voort te bouwen...

Zou het niet tof zijn als je binnen een paar weken een andere kijk op voeding kunt ontwikkelen? Als je je goed kunt voelen over iedere hap die je in je mond steekt – ook als het een witte boterham met hagelslag is? Als je de kennis had om je voedingspatroon te veranderen, en precies zou weten wat je kunt doen om gezond en lekker te eten? Als je niet alleen wist welke producten gezond zijn, maar ook waarom? Nou, dat kan dus! En wel met de eerste cursus van de Academy:

30 Day Positive Eating

In deze cursus leer je in 30 dagen (jawel) en 4 overzichtelijke lessen de basis van gezonde voeding. Je kunt lekker op je luie stoel blijven zitten, want de hele cursus is online. En we beginnen al bijna: op Zondag 2 November is de eerste les. Je volgt cursus met iedereen tegelijk, dus je kunt instromen tot en met Zaterdag 1 November. Daarna niet meer, dus wees er op tijd bij!

Kijk, ik ben niet zo van de Amerikaanse manier van cursussen verkopen. Met 100 redenen over waarom je per se mee moet doen en waarom je echt niet zonder kunt. Met tig hooggeplaatste mensen die de loftrompet steken over deze cursus en meer dan 70% korting die 'tijdelijk' is (maar wel het hele jaar duurt). Met zo'n hele lange pagina die je helemaal door moet lezen om alle voordelen op een rijtje te zien en he-le-maal overtuigd te raken. Met zo'n grote koopknop (zo'n gele, want die werken het best) en dan nog meer overtuigingsmateriaal.

Ik krijg er jeuk van. En dus weiger ik om eraan mee te doen - zo eigenwijs ben ik dan ook weer wel. Het is namelijk heel simpel: ik word blij als jij blij wordt. Ik ben dol op de reacties onder mijn blogs, als ik zie dat ik jullie iets heb kunnen leren waar je iets aan hebt. En zo is het ook voor deze cursus. Ik ga je niet overtuigen waarom je hem zou moeten doen. Je wilt het, of je wilt het niet. Dus lees de beschrijving van de cursus en bedenk of je er blij van zou worden. En dan zie ik je vanzelf wel verschijnen. Of niet natuurlijk, dat kan ook.

Ik kan je wel vertellen waarom ik denk dat je blij wordt van deze cursus. Het belangrijkste is: ik wil dolgraag mijn passie voor voeding - en vooral wat het doet in je lichaam - aan je overbrengen. Die passie was er namelijk niet altijd - een jaar of tien geleden vond ik voeding totaal oninteressant. En nog steeds vind ik voedsel niet zo heel boeiend (behalve als het heel erg lekker is). Maar wat het doet in je lichaam, en hoe je lichaam werkt... kijk, dan word ik wakker! Wat je eet (en zelfs hoe je eet) en wat daarmee gebeurt, en vervolgens wat je aan je lichaam merkt. Het verschil in je dag en je energie als je luncht met drie witte boterhammen hagelslag of met een goede groentenquiche: ik vind het allemaal machtig interessant.

En dat wil ik graag aan je leren. Dat doen we door te kijken naar de dingen die je eet. En wat die voor je doen. Je denkt na over wat er in je dagelijkse voeding zit, en gaandeweg leer je steeds meer over voedingsstoffen en je eigen lichaam.

Nou vooruit: ik doe één ding om het je makkelijker te maken. Om te vieren dat de Academy online is en dat deze cursus er eindelijk staat (geloof me, het was nogal een werk), geef ik een introductiekorting. Maar dan wel een echte: schrijf je je voor 1 November in, dan krijg je maar liefst 25 euro korting! En daarna gaat hij ook gewoon terug naar de echte prijs. Sterker nog: daarna kun je niet eens meer meedoen, want hij komt pas in het nieuwe jaar weer terug.

Nog meer feest: weggeefactie!

Van geven word je bijna nog blijer en positiever dan van krijgen. Daarom geef ik deze cursus - met alle extra's - weg.

Aan wie? Dat mag jij beslissen! Dat doe je zo: geef in de reacties iemand op die jij wilt nomineren, en vertel erbij waarom hij of zij deze cursus het allermeest verdient.

Zoals altijd heb ik niks met zielige verhalen, maar wel met mooie of leuke. De mooiste, grappigste, ontroerendste of leukste inzending wint! Degene die je hebt opgegeven krijgt gratis toegang voor de cursus en alle extra’s. En het wordt nog fijner, want als jouw inzending wint, mag je zelf ook meedoen. Hoe leuk kan weggeven zijn!

Ik heb in de aanloop naar deze aankondiging al gezien hoe creatief jullie kunnen zijn - dus maak er een beetje werk van en beschrijf in de reacties wie je wilt opgeven, en waarom. Je kunt vandaag en morgen meedoen. Komende woensdag 22 Oktober maak ik de winnaar bekend!


Reageren? Gezellig!

Reacties (100)

Esther
29 Oct. 2014
Hallo Nienke, is de cursus alleen bedoeld voor mensen die willen afvallen? Het lijkt me heel interessant dus ik denk erover om me nog aan te melden. Ik heb alleen liever wat kilo's erbij dan eraf!
De Groene Vrouw
29 Oct. 2014
Neeeee juist niet! Het gaat over gezond(er) eten voor iedereen :-D ik richt me nooit op 'afvallen' of 'aankomen' in het algemeen: als je gezond bent, is het bijproduct dat je op een gewicht komt dat bij je past. Daarom zijn mijn adviezen voor mensen die willen afvallen en aankomen, vaak bijna gelijk ;-)
Esther
29 Oct. 2014
Fijn! Ik had al zo'n vermoeden, maar wilde het wel even zeker weten. Als het goed is heb je mijn aanmelding inmiddels binnen :-)
Annet
29 Oct. 2014
Beste Nienke,

Wat een toffe cursus! We zijn dit jaar ons gaan verdiepen in gewoon eten ipv alle troep qua E- nummers en suiker...
In september is bij onze Saartje ondekt dat ze een schimmel bij zich draagt die we via Bioresonantie en geen suiker meer eten aan het uitroeien zijn. En de 11 jarige zoon van een vriendin had altijd hooikoorts klachten.. Die heeft bloed laten prikken, en ja hoor.. Ook een schimmel! Die zijn darmslijm al heeft opgegeten en in zijn bloed zat...

Nu ben ik erg nieuwsgierig naar de cursus maar...
Kun je mij vertellen op welke dagen ik dan met de cursus bezig ben en hoe de belasting is qua tijdsdruk?
Ik wil erg graag deelnemen maar twijfel...

Hartelijke groet,
Annet
De Groene Vrouw
29 Oct. 2014
Hoi Annet,

Dat mag je gelukkig helemaal zelf weten! De lessen worden iedere zondagochtend online gezet. Je mag ze op dat moment volgen of op ieder gewenst ander moment, want ze blijven gewoon staan :-D

Alle filmpjes bij elkaar duren per les ongeveer een uur of net iets langer. Het doorlezen van het lesmateriaal zal ook ongeveer zoiets zijn. Dus het valt mee... en de huiswerkvragen zijn optioneel, dus voor deze cursus word je niet beoordeeld en krijg je geen cijfer ;-)
Sara
22 Oct. 2014
wat een leuke actie!
Ik wil graag Lies Deschietere nomineren, een heel goeie vriendin. Zij probeert al veel langer dan ik bezig te zijn met voeding en de repercussies van keuzes op je lichaam en geest.
Meerdere malen al inspirerende zij mij en nu wil ik haar inspireren met deze cursus. Een perfect vervolg op ons lang gesprek vorige week zondag!
Wendy
21 Oct. 2014
Graag wil ik mijn zusje Joyce nomineren. Al als jong meisje had zij overgewicht. Mijn ouders hebben er alles aangedaan om haar overgewicht te beperken. Nu is ze 30 jaar en heeft nog moeite om op gewicht te blijven maar het gaat heel goed. Toch denk ik dat ze met een ander eetpatroon het nog slanker en gezonder kunnen zijn.
Heleen
21 Oct. 2014
Ik wil deze geweldige, positieve cursus graag aan mijn moeder geven!
Gisteren en vandaag heb ik nagedacht over hoe ik daarvoor een prachtige motivatie zou kunnen schrijven. Normaalgesproken zou ik dat doen in rijmvorm. Met een vleugje humor, een snufje zelfspot, en vooral een flinke scheut liefde.
Maar bovenaan de reacties tref ik precies dat! Een ode aan een moeder in prachtig rijm! Als ik dezelfde vorm kies, zou ik daarmee dus concurreren, en dat wil ik niet. Het is na die reactie ook niet voor niets stil gebleven.
Daarom kan ik alleen nog recht vanuit mijn hart vertellen, waarom ik vind dat mijn moeder deze cursus cadeau zou moeten krijgen.
"30 days positive eating" is een prachtige parallel met mijn leven: "30 years positive living". Dertig jaar leven in positiviteit. "Wat er ook gebeurt, het komt altijd goed. Heb vertrouwen". En dat vertrouwen heb ik. En het mooie is, juist doordat ik dat vertrouwen heb, komt het ook altijd uit. Dat is best heel handig, als je samen door woelige tijden moet. Door moeilijke tijden, ingewikkelde tijden. Als je voor lastige keuzes staat. Maar ook, als je samen mooie dingen meemaakt, plezier hebt, avonturen beleeft. Als je lusten en lasten met elkaar deelt, samen lacht en samen huilt.
Lieve mama, dat vertrouwen dat het goedkomt, dat heb ik van jou. En dat is misschien wel het meest waardevolle wat je me hebt kunnen geven in dit leven. Daarvoor wil ik je bedanken.
En het zou heel mooi zijn, als, doordat ik jou bedank, jouw positieve bijdrage aan mijn leven ook een positieve bijdrage aan jouw leven wordt.
De prachtige weg die je bent ingeslagen door je zo te verdiepen in gezondheid en voeding, de inspiratie die je eruit haalt, en het vertrouwen dat je je gezondheidsproblemen ermee te lijf kunt gaan, die stralen weer positiviteit uit! Ik denk dat deze cursus een prachtig cadeau voor jou is, wat ervoor kan zorgen dat je deze weg met nog meer plezier bewandelt! Maar wat er ook gebeurt, het komt altijd goed!
Willemijn
21 Oct. 2014
Jaaaa gaaf de Groene Vrouw Academy!!!
En een super weggeef actie, geven is zooooo leuk :-)
Dat word ienemiene mutte 10 pond positve grutte wie ga ik nomineren voor een positive eating vibe?

En de 'baas' is mijn lieve hele goede vriend Basti.
Want het is heel fijn om een goede vriend te hebben die je voorliefde voor gezond, gezellig en lekker eten deelt. Hij is er altijd voor in om een van mijn nieuwe experimenten te proeven, zelf gemaakte bonbons of soep alles proeft ie. Of als hij of ik iets aan het maken is dat je dan onder het maken nog even samen een nieuwe variant verzint omdat je op het laatst er achter komt dat er iets in het recept zit waar je bezoek niet tegen kan. En dan op hoop van zegen dat het lekker is haha.
We hebben het dan ook regelmatig van uit verschillende invals hoeken over eten/voeding en wat mij betreft gaat positve eating daar aan toegevoegd worden :-D

Fijne avond!

Willemijn
Marieke
21 Oct. 2014
Gefeliciteerd met deze nieuwe uitdaging, ik vind het een top idee! Ik nomineer heel graag mijn moeder. Mijn mams is een sterke oermoeder met een warm hart voor iedereen en een hoop gezondheidsproblemen waar ze vooral niet over klaagt. Ze heeft inmiddels het topje van de ijsberg ontdekt als het gaat om gezonder eten en wil heel graag verder hiermee, maar mist de kennis en vooral ook mist ze de steun van haar omgeving (behalve dan van mij en van jouw blog ;)). En juist daarom nomineer ik haar: omdat zij als een soort doorgeefluik fungeert, er zijn namelijk een aantal mensen die zij in haar veranderende levensstijl mee sleept, en het zijn DIE mensen die het, naast haarzelf, ook zo ontzettend hard nodig hebben.
Neem bijvoorbeeld mijn vader, die leeft volgens het motto "zonde om eten weg te gooien" en eet dus letterlijk alles op wat voor zijn neus wordt neer gezet, behalve dan als het er al te gezond uit ziet... maar een extra stukje taart?? Nomnomnom...
En dan mijn oma, die begin vorige eeuw opgroeide als dochter van een kruidendokter en haar hele leven bewust met voeding is om gegaan, maar die nu op 90 jarige leeftijd nog steeds denkt dat je gezond eet als alles maar biologisch is en je alle vormen van vet mijdt....
Maar degene die mijn moeders hulp het hardst nodig heeft, is mijn broertje, die kok in opleiding is, maar het rustig presteert om te ontbijten met een kant-en-klare-magnetron hamburger, vervolgens de lunch overslaat en dan een diner bereidt met veel vlees en bijna geen groenten... of de groenten in zijn geheel vergeet... en dat alles gedurende de dag ook nog eens wegspoelt met een litertje (of twee) cola... En hoe vaak ik het ook probeer uit te leggen, het wil er maar niet in dat er een link is tussen zijn voeding en zijn gebrek aan energie, eeuwige hoofdpijn en andere kwaaltjes. En dat als kok.... treurig maar waar, jouw academy is hard nodig als aanvulling op zijn koksopleiding! Over echt eten leren ze daar gewoon niet!
En daarom nomineer ik dus mijn moeder, en dan aan haar de schone taak om samen met mij de rest van de familie op sleeptouw te nemen in de wereld van echt eten. En wie weet wat onze kok daar in de toekomst nog allemaal mee kan bereiken!
Jasmin en Liesbeth
21 Oct. 2014
Wij nomineren onze heldenvriendin Noortje Grootscholten. Wij zijn drie vriendinnen in hetzelfde schuitje. Opgegroeid in Nederland (niet samen) en verliefd geworden op een Israëli met bruine diepe ogen (niet dezelfde, voor ieder een israeli). De liefde achterna en nu zitten we hier (of all places, he, Italianen zijn ook leuk maar zo ging het niet). In een rap tempo hebben we 7 kinderen geproduceerd (met die bruin-ogige mannen) en nu eten we vooral wat zij op de grond laten vallen. Lees, restjes kipnuggets en afgekloven maiskolven. Tenmiste wij (Jasmin en Liesbeth) Noortje struindt tegen beter weten de lokale boertjes af voor de meest biologische bleekselderij. Ze maakt haar eigen wasmiddel en tandpasta en googled alle ingrediënten op de verpakkingen (in het hebreeuws!) Noor is onze mentor in barre tijden, haar recepten en tips over de whats app houden ons op de been . Als zij nou deze cursus doet, doet ze hem eigenlijk voor ons allemaal (en ze verdient het zooooo) en kan onze mini-commune gezond de winter door. Dus. Kus uit Tel Aviv.
Noortje
22 Oct. 2014
Ik hou van jullie!
Angeliek
21 Oct. 2014
Doe ik het? Of doe ik het niet? - Nou vooruit! Ik wil graag mijn achterbuurvrouw marjolijn frelius nomineren. We spreken elkaar niet veel, veel minder vaak dan ik zou willen, maar vorige zomer, terwijl ik in mijn voortuin stond te wroeten, vertelde ze mij het volgende: bij haar thuis waren ze net bezig met een glutenarm dieet op doktersvoorschrift, omdat de hele familie last had van een parasietaire infectie. Marjolijn heeft ook schildklierproblemen, en bij haar heeft nog heeel lang daarna geduurd voor ze er af was. Maar dat gesprekje inspireerde mij om toch ook een s opzoek te gaan naar gezondere alternatieven, en glutenvrij eten, omdat ik zelf al vond dat ik, ahem, veel begon te merken van mijn luidruchtige darmen. Tijdens mijn digizoektocht kwam ik jouw geweldige blog tegen. ik volg dus al ruim een jaar en, dat heeft niets te maken met deze leuke introductie naar deze kursus, het is echt leuk om je nuchtere visie op voeding te volgen, en ook de 'trials and tribulations' van in de ontwikkelingen van een eigenwijze ZZp-er, mag ik wel zeggen. Ik leer ook daar veel van. Zo, Heb ik ook maar even gezegd!

Maar het lijkt mij heel fijn om samen met marjolijn wat gerichter te leren over de basics, en ongetwijfeld kunnen we een beetje elkaars 'stok achter de deur' zijn (in iedergeval zij de mijne) om er ook echt iets mee te doen!
Ingrid
21 Oct. 2014
Dag groene vrouw, ik vind je blogs interessant en vermakelijk en zie zo'n cursus ook best zitten, maarreh, ben overtuigd veganist. Ga ik het mezelf dan heel moeilijk maken met die cursus, of besteed je ook aandacht aan alternatieven voor mensen die zo min mogelijk dierlijke producten willen gebruiken?
De Groene Vrouw
21 Oct. 2014
Hoi Ingrid,

Nee, als veganist ga je het in deze cursus niet vinden. Niet dat er geen vleesloze alternatieven besproken worden, maar ik ben zelf heel overtuigd EX-veganist > dat merk je niet aan negatieve uitspraken over veganisme (want dat vind ik niet), maar wel aan een stevige overtuiging dat (bepaalde) dierlijke producten een ontzettend goede aanvulling zijn op een gezond dieet. Ik denk dat je wel heel sterk in je schoenen moet staan om na mijn cursus overtuigd vega te blijven - op gezondheidsvlak dan - dus als je niet zo'n zin hebt in peuteren aan je idealen, zou ik het niet doen :-D
Ingrid
21 Oct. 2014
Wat een verrassende reactie voor iemand die zelf veganist is geweest, of was je dat echt alleen omdat je toen dacht dat het gezonder was?
Ongetwijfeld kun jij onderbouwen waarom bepaalde dierlijke producten heel gezond zijn, maar dat betekent nog niet dat ik ze wil gebruiken, want voor mij kleeft er een enorme hoeveelheid ellende aan: dierenleed, milieuvervuiling, oneerlijke verdeling grondstoffen, afijn, je kent het rijtje wel.
En die associatie maakt het voor mij persoonlijk moeilijk te verteren, zowel letterlijk als figuurlijk, weet ik inmiddels uit ervaring.
Wel jammer dat je er als overtuigd ex-veganist ook niet meer voor open staat. Zou toch een leuke thema cursus kunnen opleveren?
De Groene Vrouw
22 Oct. 2014
Nee, ik was dat uit principe - maar mijn principes zijn nu anders (ik denk niet meer dat veganisme het meest ecologische alternatief is, en ook niet meer dat het het meest gezonde alternatief is). Een cursus 'gezond vegetarisme' staat nog wel op het programma, omdat ik denk dat veel vegetariers gezonder kunnen eten dan ze doen. Een strikt veganistisch menu heeft teveel haken en ogen om echt gezond te zijn in mijn ogen.

Ik snap dat je dat jammer vindt, maar je kunt natuurlijk ook denken: fijn dat ze eerlijk is en er vooraf bij vertelt dat deze cursus niet voor mij is ;-)
Willeke
21 Oct. 2014
Graag nomineer ik mijn schoonzus. Van lekker eten en niet sporten heeft ze het roer helemaal omgegooid.
Ze is sinds kort bezig met gezond eten, sporten en daarmee afvallen. En met succes! Hiermee stimuleert ze het hele gezin om gezonder te eten en dat is mooi om te zien.
Daarbij kan bewust eten niet ontbreken en gun ik het haar om zo veel mogelijk te weten te komen over een gezonde levensstijl.
Manon
21 Oct. 2014
Hieperdpiep HOERA!! Gefeliciteerd met je nieuwe initiatief. Super leuk. Ik word heel blij van mensen die hun hart volgen. En helemaal als anderen daar ook weer van mee kunnen genieten. En nu een beetje extra omdat er een bio-worstje voor onze neus gehouden wordt in de vorm van deze weggeef actie… ik doe graag mee!

Al enkele maanden waan ik me door de voedingsjungle op internet. Onze keuken veranderd steeds vaker in een slagveld waar stapels pannen, beslagkommen, bakplaten, ovenschalen zich opstapelen ten teken van een nieuw experiment; gezonder leven. Met als doel; beter zorgen voor mezelf, lief zijn voor mezelf en dit lijf dat ik toch maar mooi gekregen heb.
Op dit pad kom ik van alles tegen: Heerlijke nieuwe gerechten die ik als een kind zo trots aan mijn partner laat zien als ze uit de oven/pan komen. inspiratie, kennis en aanstekelijk enthousiasme. Maar ik kom ook beren tegen (al leven die niet in de jungle, in mijn jungle zeker wel); mag ik dit nou wel of niet, is dit nou wel de juiste combi, moet het nog even weken, wel of niet roosteren, waar in de buurt zit iemand die bio bacon van echt goede kwaliteit levert, is het erg als ik (te) regelmatig een lepel door de hazelnootpasta haal om die als snoep in mijn mond te stoppen enz.
Ik ben dus BLIJ met het lezen van je nieuwe voornemen. En ik ben fan van goede voornemens die niet op 1 januari ingaan.

Ja ook ik zou mezelf wel willen nomineren (zoals je al had gelezen ben ik immers hard op weg om lief te zijn voor mezelf). Maar ik geloof ook; dat wat je geeft krijg je terug.
Tja, wie zou ik dan graag willen nomineren?

Ik ken genoeg mensen in mijn omgeving die er iets aan zouden hebben en die wellicht onder het mom ‘een gegeven paard mag je niet in de bek kijken’ mee zouden doen. Ik twijfel alleen of dat de juiste motivatie is. Mijn partner zou ik er blij mee maken, maar aangezien ik het meest (lees: altijd) in de keuken sta en honderduit vertel over opgedane kennis profiteert hij via mij toch al mee.
In ‘the joy of giving’ maakt het me eigenlijk niet zo veel uit wie het cadeau krijgt. Iemand blij, ik ook blij. Ik wil dus graag iemand nomineren uit de lijst omdat ik denk ik dat de mensen die zich hier op hebben gegeven er extra blij mee zijn en al staan te trappelen. En dat helpt denk ik ook weer om straks de pay-it-forward beweging op gang te helpen. Want is het uiteindelijk niet de bedoeling dat we allemaal een gezonder en dus fijner leven leiden?

Ik nomineer dus de twee-na-laatste poster die vandaag nog meedoet. Ik ken je niet maar ik gun het je van harte!

Ik stop in de tussentijd nog een pompoenbroodje (met hazelnootpasta…) in mijn mond en nu maar afwachten wie de gelukkige ontvanger wordt. En voor jou, lieve groene vrouw, heel veel plezier met het ontwikkelen van alles cursussen die nog gaan komen. Ik ben benieuwd!
Arienne
21 Oct. 2014
Ik nomineer mezelf samen met het kruimeltje in mijn buik. Omdat ik zwanger ben en zelf nog tob met mijn darmen, waarschijnlijk ook door een hele lijst met (gelukkig niet al te dramatische) voedselallergieën. En ik mijn kruimeltje graag een zo goed mogelijke start wil geven.
Cindy
21 Oct. 2014
Ik nomineer mijn vriendin Fleur. Toen wij elkaar leerden kennen, waren onze kinderen een maand of negen oud. Zij was de eerste in mijn omgeving die ook de Rapley-methode toepaste, wat een herkenning! Eindelijk iemand die me niet verschrikt aankeek alsof ik mijn kind iets aandeed.

Ik begon me steeds meer in voeding te verdiepen, en zoek op een bepaald forum vaak naar jouw reacties op bepaalde vragen, omdat ik weet dat jij geen loze opmerkingen maakt. Ook jouw blog lees ik graag. Toch is internet best een oerwoud met tegenstrijdige adviezen als je wilt weten wat nou echt goed voor je is.

Fleur heeft wel eens de opmerking gemaakt dat zij bewondert wat ik soms doe voor voeding, maar dat het haar toch echt te veel werk was en ze niet wist waar ze moest beginnen. Ik vind het super en geinig om te merken dat zij nu eigenlijk steeds meer over voeding leest en weet en mij ook nieuwe dingen leert.
Wat ik vooral fijn vindt, is dat Fleur 1 van de weinigen in mijn omgeving is die me niet raar aankijkt dat mijn kinderen water of kruidenthee te drinken krijgen, vrijwel geen snoep krijgen, en gezonde tussendoortjes krijgen. Door haar word ik juist gemotiveerd om de keuzes te maken die ik zelf wil maken, en niet de keuzes die worden verwacht van de omgeving.
Ik denk dat zowel Fleur als ik ontzettend veel zullen gaan leren van deze E-learning en samen kunnen praten over de inhoud, waardoor we nog meer gemotiveerd zijn en onze beide gezinnen zich goed en gezond (gaan) voelen.
fleur
21 Oct. 2014
Hierbij nomineer ik mijn vriendin Cindy. Door haar ben ik in contact met jou gekomen om ons zoontje verder te helpen. Door Cindy ben ik me meer bewust geworden van voeding, goede voeding, echte voeding en geen vulling. Door haar ga ik me meer verdiepen hierin en door haar heb ik er ook veel zin in. Het enige wat ik graag wil is wat beter begeleid worden. Hier denkt zij volgens mij hetzelfde over. Door meer met goede voeding bezig te zijn voelt ze zich een stuk beter, maar ze zou zich zo graag weer helemaal top willen voelen. En dat gun ik haar, mijzelf, onze kinderen en onze omgeving!
Annelieke
21 Oct. 2014
Ik nomineer mijn moeder, de liefste moeder van de wereld die zichzelf helaas vaak op de laatste plaats zet. Een vrouw die ontzettend houdt van eten, en uit eten gaan, maar het in haar eigen keuken niet verder schopt dan aardappels-vlees-groenten. Iets 'exotisch' als lasagne maakt ze alleen uit een pakje. Ze lijkt wel 'bang' om met andere producten, of bijvoorbeeld kruiden, te experimenteren. Wat als het fout gaat?!

In gesprekken over een gezondere levensstijl doet ze uitspraken als: 'na [de zomer/ sinterklaas/ mijn verjaardag/ de feestdagen/ het weekend/ mijn pensioen/ (...)] heb ik er tijd voor, dan ga ik echt [gezonder eten/ naar yoga/ voor mezelf zorgen/ sporten/ minder snoepen/ (...)].'

Haar 60e verjaardag vorig jaar viel enigszins in het water, en mijn zussen, vader en ik zoeken nog altijd een manier om haar te verrassen met een mooi, waardevol geschenk of activiteit. Op 1 november gaat ze met pensioen! Wat een timing! Deze cursus lijkt me het beste kado dat we haar kunnen geven.

Mijn moeder heeft altijd diep ontzag voor 'echte vrouwen': sterke vrouwen, met een missie, met humor, maar ook: die niet per se perfect zijn. Ik lees jouw blog al een tijd en ik denk ik dat jouw cursus haar leven kan veranderen.

Ik hoop dat je haar overweegt als kandidaat voor je cursus! Hoe dan ook, bedankt voor het bestrijden van de Nederlandse gemakspakjesmentaliteit! Ga zo door!
Denise
21 Oct. 2014
Ik nomineer mijn vriend.

Hij snapt er echt geen bal van.... Voorbeeld: We besluiten vorige week samen wat meer op te gaan letten wat we in onze mond stoppen... de broeken passen na de vakantie gewoon niet zo lekker meer en we voelen ons niet echt energiek. Met jouw blog als leidraad en een beetje gezond verstand is het tijd voor verandering zijn we het beiden ééns.

Dag 1: Meneer belt me op en vraagt hoe het met mij gaat.. ik was super chagrijnig want afkickverschijnselen van granen... Ik vraag hem hoe het gaat met het ''opletten''. Hij was zijn dag gestart met 2 witte bolletjes met pindakaas. Grrrr. Zelf weten natuurlijk... Vervolgens komt hij 's avonds thuis, ik had een lekker biologisch kippetje gemarineerd met verse gebakken streekgroenten die we samen van het weekeind bij boeren uit de buurt verzameld hadden. Meneer miste toch wel zijn rijst erbij,.. eet twee stroopwafels en loopt daarna naar de koelkast met de mededeling nog even een bakkie yoghurt hoor.. waar vervolgens cruesli in wordt gesodemieterd. Hij probeert het af te doen met een: ''Ja ik heb dat gewoon nodig'' en een ''Ja maar ik moet wel gewoon een koekje kunnen eten hoor.'' (JA EEN KOEKJE KAN, TWEE STROOPWAFELS OP DAG 1 TERWIJL IK SUPER ERGE CRAVINGS HEB IS NIET EERLIJK!)
Ik heb me gelukkig maar even ingehouden op dat moment ;)

De volgende dag klaagt meneer weer dat hij een valse start heeft gemaakt omdat hij gewoon niet goed weet wat nou goed voor hem is maar vervolgens vrolijk door en eet 6 krentenbollen en een frikadel, waardoor ik het weer lastig vind gemotiveerd te blijven. Kortom denk ik dat we echt een lesje op de Academy kunnen gebruiken.
Patrick
21 Oct. 2014
Hallo, Groene Vrouw,
Ik nomineer graag mijn nichtje van 22, Patricia. Zij heeft flink wat overgewicht (net als haar oom, ik dus) en heeft eigenlijk nooit geleerd wat gezonde voeding is, wat je wel en niet moet doen, enz.
Cola (Light) was haar "heilige drankje" en toen ze hoorde dat dat ook niet echt goed voor je is, is ze overgeschakeld op de Ice Tea, want dat is thee, dus dat moet goed zijn. Ik weet dat zij zeer veel baat zal hebben bij de Academy, want het gaat met name om bewustwording.
En zeker met een kinderwens (wat voorlopig nog niet kan door haar overgewicht) is het verstandig om er een gezonde(re) leefstijl op na te houden.
Oh ja, en als extra stimulans doet haar oom natuurlijk graag met haar mee.
Nicole
21 Oct. 2014
Beste Groene Wijze Vrouw,
Wat een fantastisch idee van jou!

Zelf hoefde ik niet zo lang te denken
aan wie je de cursus dan zou moeten schenken

Mijn gloednieuwe vriendje Sander
gun ik 'm echt als geen ander

Eerdere vriendjes wisten mij steeds weer te verleiden
de maaltijden toch maar weer uit pakjes te bereiden

Dan kwam er tegen wil en dank
toch gewoon weer brood op de plank

En werden quinoa en havermoutvlokken
uiteindelijk door de plee getrokken

Werden er weer chips en koekjes uit de supermarkt gehaald
totdat ik meer dan genoeg van al die rotzooi had gebaald

Ik geloofde dat ik moest kiezen tussen gezondheid en de liefde
zodat ik m'n suikerverslaafde ex-vriend algauw de deur uit tiefde

In mijn eentje kon ik het tenminste aan
om die supermarkttroep te weerstaan

Maar nu, ik kan het bijna niet geloven
helpt Sander me die overtuiging te boven

Nu ik -met jouw hulp- dan eindelijk in de gezondheidsmodus verkeer
wil mijn liefje op zijn beurt dolgraag bij mij in de leer

Het klinkt misschien een beetje suf
maar ik ben (nog) helemaal niet zo'n goeie juf

Daarom kom jij als geroepen
om ons beiden welgevormde drollen te laten poepen

Want uiteraard nomineer ik mezelf graag mee
en wil ik ook met de Groene Vrouw Academy in zee

Bovendien: met mij als klasgenoot erbij
zijn we lekker allemåål superblij!
Jolien
21 Oct. 2014
Ik geef mijn beste vriendin op. Ze heeft moeite met koken en voornamelijk gezond koken, want het meeste is pakjes en zakjes. En dat terwijl haar man niet zulke goede darmen heeft. Ik probeer altijd wel goede tips te geven, maar om te beginnen is vaak toch moeilijk, dat heb ik toendertijd ook wel ervaren :D Dus om haar nou van al mijn wijsheden af te helpen, hahahahaha, wil ik haar graag aan jouw wijsheden helpen en hoop ik dat ze haar man en de 2 kleintjes voortaan makkelijker gezonde en snelle maaltijden kan voorschotelen :D Daarnaast vind ik het ook nog steeds fijn om dingen te leren!
Ruth van der Werf
21 Oct. 2014
Leuk initiatief! Ik wil graag mijn man Leo nomineren. Hij heeft diabetes en heeft al wel zijn insuline kunnen minderen door gezonder te gaan eten en zelf ons (spelt-) brood te bakken, maar kan nog wel tips gebruiken over gezonde voeding. Ik ben van mening dat voeding heel wat kan doen om je lijf gezond te houden/ krijgen. En daarbij komt dat ik vind dat je alles heel leuk beschrijft! Dat nodigt ook uit om te gaan lezen/ leren.
Ik hoop natuurlijk dat je Leo wilt uitnodigen voor de gratis cursus!
succes met alles, een fan van je: Ruth.
Henriette
21 Oct. 2014
Dat is me ook wat! Heb ik nét vanmiddag mijn grote zus gemaild over je cursus. Lees ik nu dat je er eentje gratis weggeeft! Op grond van slechts 1 waarommetje!
Nou lees maar waarom, ik kopieer de mail van vanmiddag even in:

"Voor de vrouw... die mijn lieve zus is en graag cursussen doet!
Ik val je vandaag niet meer lastig met mailtjes hoor, maar deze cursus vond ik wel heel leuk en ik dacht dat jij dit misschien ook wel leuk zou vinden. De Groene Vrouw geeft een cursus over gezond eten met als bijproduct afvallen. Niet dat ik vind dat je dat nodig hebt (dat afvallen) maar omdat ik je er zelf wel eens over hoor praten.

Deze groene vrouw heeft zo'n beetje alle kennis in huis op het gebied van voeding. Ik dacht zelf wel aardig op de hoogte te zijn (zei ze snoevend... :-)) maar ik ben rechts ingehaald door deze mevrouw. Ze is erg goed op de hoogte en weet mij via de artikelen vaak te verrassen. En daarbij moet ik ook nog erg om haar lachen!
(En ze maakt ook verzorgingsproducten die je op zou kunnen eten, dat idee heeft ze natuurlijk van mij gepikt maar dat terzijde :-)
Dusss als je geinteresseerd bent; hier de cursus 30 day positive eating:
http://groenevrouw.nl/product/basiscursus-positive-eating/
Dag schat! Hele dikke kussen van je zus H"

Als ik mijn mail zo teruglees lijkt het wel of ik aandelen van de Groene Vrouw heb maar ik geloof dat dat nog niet mogelijk is he groene vrouw? Zowel dan hoor ik 't graag want zoals je in bovenstaande mail kunt lezen weet je veel van wat ik ook ook weet en meer. En precies om dat beetje meer vind ik je leuk en interessant.
En mijn zus is net met haar grote teen in de zee van voedingsleer aan het voelen. Moet ik die nou mijn pad opsturen van al die jaren her en der info bij elkaar sprokkelen? Welnee, gewoon lekker hier, alles ineen bij jou! Bij de Groene Vrouw! Want wij houden van jou! Dus hier met die cursus! En gauw! :-))
Hoe dan ook: Ga zo door groen wijfje! Blij met je!
Henriette
De Groene Vrouw
21 Oct. 2014
Nee, aandelen zijn er nog niet ;-)
Tevens nieuwsgierig: wat maak jij dan?
Nora
20 Oct. 2014
Ik geef mijn vriend op, want hij heeft een woon-slaap-eet-keuken kamer van 16 m2 en beweert steeds dat hij pas echt gaat koken als hij een grotere keuken heeft. Maar als ik bij hem eet, kookt hij wel vers i.p.v. dat hij een kant-en-klaar maaltijd opwarmt. Dus in het kader van het-kan-wel gun ik hem deze gezonde kook-cursus! ;-)
anne
20 Oct. 2014
Hallo groene vrouw, hierbij nomineer ik mijn nieuwe partner Bart(en ook een beetje mezelf, maar dat mag zeker niet). Wil ik dit tot een succes maken dan moet ik echt aan de bak. Hij heeft zwaar lichamelijk werk en loopt daarbij ook graag heel hard en ver en lang enzo. Hij eet allerlei vitamine achtige supplementen naast de bak diepvries bami uit de lidl (want moet gaan rennen savonds) en weet dat ie voor zijn levensstijl iets anders moet. Maar hij weet alleen niet hoe. Aan mij, moeder van twee meiden van 5 en 8 die alleen enthousiast worden van friet en vla, de schone taak om mijn beste kant te laten zien. Wat neerkomt op aardappelen, vlees, groente, lasagne en mijn heerlijke spaghetti. Boterhammen met kaas kan ik ook goed klaarmaken. Ik heb je site afgelopen weekend ontdekt en voel me erg aangesproken en lees veel herkenbare dingen. Ik ben degene die zoekt naar de broccoli in het honderd bunder bos. Wat zou het fantastisch zijn om samen een academische cursus te doen. Het klinkt al zo lekker!
Mammamiek
20 Oct. 2014
Dag Groene Vrouw,

Ik nomineer mijzelf, door alle bossen zie ik de bomen niet meer
Corina
20 Oct. 2014
Oeeeee inderdaad een erg leuk initiatief en voor mij op het juiste moment.
Ik nomineer mijn zus Lanir omdat wij allebei erg klaar zijn met die zelfingenomen diëtisten, kwakzalvers, en doemdenkers. Wij zijn klaar voor een nieuwe, gezonde en gezelligere fase in ons leven en ik overtuigd ben dat dit met deze cursus zeker gaan lukken!! HOPPA!!
liesbet
20 Oct. 2014
Hallo daar, hierbij nomineer ik mijn zus, omdat ze haar 11-jarig zoontje nog steeds fruitpap als ontbijt en olvaritpotjes als middagmaal geeft, in een poging hem gezonde voeding voor te schotelen.
liesbet
20 Oct. 2014
Komt mijn reactie er 2x op en dan nog onvolledig ook. Dus hierbij het vervolg:

Maar ja, als je niet alsmaar boterhammen wil eten. En misselijk wordt van melk. Wat kun je dan wel nog eten???
De Groene Vrouw
20 Oct. 2014
Nou, dan zou ik zéker meedoen, want dan krijg je echt meer dan genoeg ideeën! :-D
liesbet
20 Oct. 2014
Ja, da's m'n zusje, ze vraagt me wel om raad, maar kan er vervolgens niet veel mee. Volgens mij omdat ik het zelf ook nog niet allemaal helder op een rijtje heb qua gezonde voeding. Maar die fruit- en groentenpap heeft ze dus NIET van mij, hihi!
liesbet
20 Oct. 2014
Hallo daar, hierbij nomineer ik mijn zus, omdat ze haar 11-jarig zoontje nog steeds fruitpap als ontbijt en olvaritpotjes als middagmaal geeft, in een poging hem gezonde voeding voor te schotelen.
Marieke
20 Oct. 2014
Vorige maand begon positive en reuze blij,
want mijn ouders krijgen er een kleinkindje bij.
Dit keer niet van mij, maar van mijn zus
En dat betekent dat ik dan voor het eerst tante ga worden dus.

Positive, want het versterkt ook de band tussen ons twee
Keuvelen over wasbare luiers, borstvoeding, we zijn er maar druk mee
Ook over wat nou gezond eten is vraagt ze me honderd uit
Maar op dat onderwerp help ik haar helaas maar beperkt vooruit

Daarom wil ik voor deze positive eating challenge mijn zus nomineren
Zodat wij samen een hoop van je kunnen leren!
bastiaan
20 Oct. 2014
Sinds ik 30 ben, ben ik samen met mijn lieve vriend. En sinds de komst van onze zoon, kookt hij elke DAY voor ons. En ik zou hem graag POSITIVE willen laten kennismaken met deze eerlijke informatie van De Groene Vrouw over EATING. Van MELK tot MINERALEN, van GLUTEN tot GRANEN, van VET tot VITAMINEN klinkt het erg inspirerend. En om eerlijk te zijn, de KEUKEN-(on)HANDIGHEDEN zijn meer voor mij van toepassing :)!
Yoran
20 Oct. 2014
Wauw super idee groene vrouw!
Ik wil graag mezelf nomineren.
Na een hectisch jaar, zou ik het interessant
Vinden meer achtergrond te leren van voeding en
Dit te kunnen toepassen bij mijn familie en vrienden.
Anouk Bolhaar
20 Oct. 2014
Dag Nienke,
Wat een geweldig initiatief! Gefeliciteerd met deze fantastische nieuwe ontwikkeling!
Zelf lees ik als diëtist en lactatiekundige altijd erg graag jouw blogs omdat je net even verder kijkt dan anderen. De interesse was er natuurlijk al, maar sinds ik vorig jaar zelf moeder ben geworden is de interesse voor natuurlijke producten en voedingsmiddelen alleen maar gegroeid. Ook mijn vriend Bram krijg ik hier steeds bewuster in mee. Echter wil hij graag overal bewijs van voordat hij iets van mij aanneemt.
Dat is nou precies het punt waar ik nog enthousiaster word van De Groene Vrouw Academy!
Sinds de geboorte van onze zoon is mijn vriend Bram al veel bewuster aan het leven, zowel op het gebied van beweging als op het gebied van voeding. Echter kan hij wel een extra handvat gebruiken om zijn keuzes nog bewuster te kunnen maken. Aangezien hij van mij weinig tot niets wil aannemen (ik sta denk ik iets te dichtbij) ben ik op zoek naar een andere weg om zijn ogen te openen. Met jouw passie voor voeding kun je hem vast enthousiast maken en hem laten kijken naar de dingen die hij eet en wat dat precies met hem en voor hem doet.
Ik zou het geweldig vinden wanneer je deze cursus met alle extra’s aan mijn vriend Bram zou geven! Natuurlijk in 1ste plaats voor hem, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik het zelf ook echt geweldig zou vinden om ook mee te mogen doen met de cursus! Ik ben momenteel een soort van SPONS, en wil niets liever dan meer en meer kennis opdoen van alles wat te maken heeft met voeding. Er is nog zoveel interessants te leren en te ontdekken en er staan alweer zoveel interessante bijscholingen en cursussen op mijn wensenlijst. Waar er alleen nog maar meer bij gaan komen, nu De Groene Vrouw Academy een feit is.
Met jouw frisse blik zou deze cursus voor ons gezin zeker een verrijking zijn, en kunnen we ons zoontje een goede en pure basis meegeven in deze wereld vol verleidingen.
Carla
20 Oct. 2014
Wat een leuke actie! Ik gun mijn moeder M. deze cursus.
Vorig jaar is ze met hulp van een dietist afgevallen, en jouw cursus motiveert haar verder :)
Aangezien ik zelf ook meedoe aan de cursus, kan ik mijn mams ook motiveren.
En mezelf! Hartstikke leuk. Dubbele win :) hartelijke groet, Carla
euphro
20 Oct. 2014
Wat een supergezond idee! Krijg meteen de kriebels... Ik nomineer: ONS (hopelijk mag dat)
Mijzelf omdat ik door de bomen het bos niet meer zie, zeker sinds we de gelukkige ouders zijn geworden van onze nu nog goed groente en fruit etende zoontje :-)
Die ook heel graag "blood" eet. Mijn man nomineer ik graag omdat hij van mij wel eens wat vaker de majo en friet mag laten staan en hij dit nu gelukkig ook wel inziet. En dan is het natuurlijk veel inspirerender om dit op een leuke manier mee te krijgen. En dan doen we meteen weer eens war samen ;-) kom maar op zou ik zeggen! Liefs ONS
Frederike
20 Oct. 2014
Lieve Groene Vrouw,
Bij de weggeefactie dacht ik gelijk aan mn goede vriendin.
Aan zo'n interesante en leuke cursus heeft ze vast wel zin.
Ook al woon ik in het buitenland,
al 6 jaar staat ze aan mijn kant.
Haar naam is Ineke,ze is gezellig gek,
en heeft af en toe een grote bek.
Voor haar dochtertje zorgt ze met gezonde voeding,
wacht maar totdat ik dit zing.
Esther zandvliet
20 Oct. 2014
Wat een goed idee om zo'n cursus neer te zetten. Gewoon eten zoals eten van nature bedoeld is.
Ik wil heel graag mijn vriendin met haar gezin met 2 kids nomineren. We kunnen het samen heel goed vinden maar haar ideeën over eten, wat ze dan ook meegeeft aan haar kinderen...brrr mijn mond valt regelmatig open. Tuurlijk geef ik wel mijn ideeen en mening. Maar het komt niet echt aan.... Het is zoveel makkelijker om te kiezen voor de produkten waarvan de supermarkt zegt dat ze gezond zijn.......
Je ziet ook aan de kids dat hun beeld van eten en drinken en voedingsmiddelen zo anders is dan wat ik in mijn gezin gewend ben.
Ik probeer mijn kids te laten luisteren naar hun lijf. Vaak hebben ze dan geen zin in bepaalde producten. En verder alles zo puur n basic mogelijk,.
Wat ik wel hoop te leren in deze cursus, hoe om te gaan met de koolhydraten die in brood, pasta en rijst zitten. Wat doet dit met je lijf en is het wel zo verstandig om dat allemaal te schrappen en te vervangen. Of zijn er betere alternatieve granen, pasta en rijst?
En wat ik ook altijd in mijn achterhoofd hou is dat ze ooit eens gaan studeren en dan toch ook voor gaas gaan en de diepvriespizza's, cola, witbrood enz gaan eten. Hun lijf moet er dan wel tegen kunnen.......
Serena
20 Oct. 2014
Ik wil graag mijn schoonmoeder Carine nomineren. Sinds ik 'part of the family' ben geworden - zo'n 5 jaar geleden - bespeur ik leuke veranderingen in huize Carine. Mijn interesse voor (vegetarisch) koken heeft haar aangespoord zich meer uit te sloven in de keuken, met verse producten te werken en vooral veel groente te gebruiken. Ten minste, op de dagen dat ik met hun zoon kom eten. Ruim van te voren aangekondigd - anders is het zo stressvol. Afgelopen keer zei ze nog: "Ik vind het zo leuk dat het moet". Dat is het probleem: als ze eenmaal in die keuken staat heeft ze er erg veel lol in en is ze zelf ook verbaasd over hóe lekker gezond kan zijn en alle complimentjes die ze krijgt (en zichzelf geeft) - maar, uit zichzelf, voor zichzelf (en de familie), doet ze het niet. Dan zijn het vooral veel pakjes, zakjes, toastjes, wit brood en transvetten.

Carine worstelt al een tijdje met overgewicht. Van de 'snurkpoli' (én haar man) moet ze zelfs afvallen om het snurken te stoppen. Diëten zijn alleen een ramp. Van al dat mag-niet-moet-wel raakt ze in de stress en verzint ze iedere keer weer een reden om van het dieet af te mogen wijken (weekend, vakantie, verjaardag, bezoek...je weet hoe dat gaat).

Ik zou graag zien dat Carine zich werkelijk voor voeding gaat interesseren en wat het doet in en met haar lichaam. Ik denk dat jouw vlotte, begrijpelijke teksten en aansporende - en vooral niet belerende - manier van schrijven haar hier ook werkelijk mee kunnen helpen.

Groetjes, Serena
Anke
20 Oct. 2014
Wat een leuk idee,
hier bereik je zeker heel erg veel reacties mee!
Ook ik ben een trouwe fan van je blog,
maar er valt altijd een hoop te leren, toch?

Graag wil ik mijn liever moeder nomineren,
want ze doet altijd zo haar best,
en kan en wil nog heel veel leren.
Vanwege allergieën van haar kinderen voor van alles en nog wat,
wist ze al gauw dat er ook een heleboel rotzooi in een Olvarit potje zat.
Van zelfgetrokken soep tot eigen gemaakte groentehapjes,
Ze ging vooruit, soms met kleine stapjes.

Toen kwam het nieuws dat haar dochter voor nog meer dingen allergisch bleek te zijn,
maar ook daar draaide ze haar hand niet voor om,
en ging op zoek naar dingen die ze wel nog kon kopen bij de Albert Heijn.
Reformzaken werden ontdekt, producten werden besteld,
en er werden voor het eerst bonen en kikkererwten geweld.

Nieuwe producten werden in de keuken geïntroduceerd,
zoals quinoa, ghee, tahin en zoete aardappel, gebakken of gepureerd.
Ter vervanging van de broodmaaltijd werden er heel wat soepen gemaakt,
en ook het bakken van glutenvrije pannenkoeken kan ze volmaakt!

Vaak kookt ze voor iedereen apart,
en met een gezin dat uit vier personen bestaat, gaat het qua aantal pannen dan hard.
Om over de afwas maar niet te spreken,
gelukkig kan ze het meeste in de vaatwasser steken.

Al met al ben ik heel erg trots op haar,
want stiekem vindt ze koken helemaal niks en ze doet het toch maar.
Wel staat ze steeds open voor nieuwe informatie over gezondheid en eten,
en waar kan ze nu beter beginnen dan bij de Groene Vrouw, die op elke vraag een antwoord lijkt te weten:)

Je hoort het al, ik ben -net zoals jij- ook een spraakwaterval,
maar ik hoop van harte dat het mijn moeder (en mij) een mooie en leerzame cursus opleveren zal!

(En nu ga ik geheel in stijl met dit rijmende betoog, heb ik zojuist besloten,
over tot het maken van verantwoorde pepernoten!)
Marie Janke
20 Oct. 2014
Zo! Dat is leuk! Omdat wij een ontzettend leuk Groentecollectief hebben en daar dus bakken vragen komen over wat doe je nou met pastinaak? en rauwe melk daar wordt je toch ziek van? Paardenbloemen zijn toch giftig etc. etc. hebben wij kennis nodig! Van die goede overdraagbare kennis met onderbouwing! Omdat we heel makkelijk kunnen zeggen, zoek het lekker uit, maar dat niet willen doen en ook omdat wij best wel wat kennis in huis hebben maar hoe zat dat nou ook alweer precies en ja als je het voor jezelf kookt, hou ik mij dus nooit aan een recept, maar hoe leg je dan uit wat je doet? of dat je nou niet per se weet waarom je de dingen doet/eet die je doet/eet. Dus wij hebben Groene Vrouw kennis nodig, je weet wel van die praktische no-nense kennis zodat niet allen wij maar ook nog eens de lieve leden van het collectief er iets aan hebben! Zo! Dus Sandra Borst deze is voor jou! :-)
Charlotte J
20 Oct. 2014
Ik nomineer graag m'n vriendin Lieselotte. Omdat ze al een tijdje bezig is met lekkere gezonde voeding en dat ze jouw cursus zeker en vast gaat waarderen :)
Irene
20 Oct. 2014
Wat een leuke actie! Ik gun mijn collega E deze cursus. Ze heeft drie kleine kinderen en is heel bewust met voeding bezig maar soms nog zoekende. Omdat zij zelf en 1 van haar kinderen een voedsel allergie heeft, is het niet makkelijk om de goede weg te vinden. We kunnen eindeloos kletsen over eten en dit lijkt me DE ultieme verrassing voor haar!
Lies
20 Oct. 2014
Erg leuk!

Ik nomineer mijn echtgenoot P. om die altijd zo negatief is over dat "geitewollensokken" gedoe.
Ondanks mijn " waarschuwingen" blijft hij cola light en Yakult drinken omdat hij denkt dat dat gezond is. Dagelijks slikt hij trouw aspirine en doctor Oz wil hem dan nog wel inspireren, misschien omdat hij een witte jas aan heeft.
Ik heb hem vaak gewezen op jouw website en gezegd dat je geen softie bent en je kennis baseert op alles wat wetenschappelijk is aangetoond, maar op een of andere manier kom ik niet door en denkt hij het beter te weten.
Ik hoop dat deze e cursus hem echt zal leren hoe het zit met gezonde voeding.
Crystal
20 Oct. 2014
Na het lezen van de info vroeg ik mij af of het onderwerp 'suiker' ook in je lessen wordt behandeld. Dat is mijn grootste vijand waar ik mee probeer te leven.
De Groene Vrouw
20 Oct. 2014
Ja, dat komt er zeker in terug! Ik heb het geplakt onder het kopje Granen, Gluten & Fytinezuur. We behandelen het dus absoluut, maar ik moet erbij zeggen dat het geen 'leer suikervrij leven'-cursus is, daar zijn collegae al op gedoken! ;-)
Nele
20 Oct. 2014
Wow wat een leuk initiatief! Die had ik niet geraden. Maar houd 'tussen voer en troep' in je achterhoofd, zou ik zeggen! :)
En in het kader van 'niet geschoten is altijd mis', ga ik meedingen naar de hoofdprijs...

Ik gun mijn vriendin A. deze cursus. (Ik houd haar even anoniem omdat ik niet weet hoezeer ze waardeert wat ik ga typen ;) ). Ze is zwanger. Tijdens een eerdere zwangerschap at ze eigenlijk alles wat los en vast zat... Het enige criterium was dat het er een beetje eetbaar uit zag volgens mij. Afijn; veel aangekomen, super leuk kind gebaard, daarna veel moeite (gehad) met het terug fit & gezond worden.
Het laatste jaar was zij zo'n beetje de enige bij wie ik aan kon komen met mijn geeky voedsel-nieuwtjes (voor ons nieuw, althans). Niemand anders wil het horen (of geloven). Dus A. en ik bakken en buffelen heel wat af. Nu hoop ik natuurlijk dat ze deze tweede zwangerschap ook weer goed gaat doorkomen maar dan zónder heftige nasleep wat betreft 'baby'weight. Jouw cursus helpt daar wellicht wat bij.

Daarnaast zou het helemaal tof zijn als ik dan ook die cursus win (dit schrijven is natuurlijk niet geheel zonder eigenbelang) omdat ik het idee heb dat ik al héél veel heb geleerd van je blog, maar er nog véél meer te leren is. Ik ben van jongs af aan ook gefascineerd door het menselijk lichaam en later ook biologie/scheikundige processen etc. Die daarmee samenhangen en mijn vriend wordt gek van mijn ellenlange nerdige uitleg over hoe en waarom, maar ik hou ervan. Soms vraag ik me wel eens af of ik het juiste beroep heb gekozen. Daarnaast gelooft mijn vriend me niet wanneer ik hem ervan probeer te overtuigen dat biologische voeding wel degelijk beter is en dat we geen becel light moeten hebben maar grasboter... Dus zo'n cursus zou een goede troef zijn.

Pff. Meer argumenten heb ik niet vrees ik. Succes ermee! (De keuze en de academie :) )
Maaike
20 Oct. 2014
Ik wil graag mijn moeder nomineren omdat ze erg haar best heeft gedaan mij en mijn zus gezonde voeding voor te schotelen en daarom:
-Wij geen vlees kregen in verband met dioxyne en ik het jammer vind dat ik ook nooit kip en vis heb leren eten
-Ik tijdens schooltraktaties altijd een mandarijntje kreeg in plaats van snoep tot mijn grote verdriet.
-Mijn zus haar bij elkaar gezongen sint maarten snoep moest inruilen voor een stuk speelgoed wat ze helemaal niet wou.
-Ik tijdens schoolreisje te horen kreeg dat in komkommer geen kleurstof zit, maar ik had gewoon geen zin in komkommer.
-Wij in de winter nooit aardbeien kregen
-Als ik midden in de nacht honger had ik een appel kreeg want daar werden de tanden schoon van.
-Mijn moeder misschien nog wel denkt dar er in wortels vitamine A zit.
-Ze vroeger rauwe melk van de boer haalde maar ik me niet kan herinneren dat ik daar ooit een slok van heb gehad, ik denk dat ze het misschien alleen in de koffie deed.
Marian
20 Oct. 2014
Gefeliciteerd met deze nieuwe stap! Een hele goede wat mij betreft.
Ik nomineer Suzanne voor de weggeefactie omdat zij mij inspireert met haar nieuwe levensvisie op voedsel en ik weet dat jij ook een inspiratiebron voor haar bent.
Janine
20 Oct. 2014
Geweldig!! Maar ik heb een vraag: waarom moet je vóór 1 Nov de cursus kopen? Wat als ik hem iemand met Kerst kado wil doen, kan dat niet?
De Groene Vrouw
20 Oct. 2014
Nee, want hij gaat 2 November van start.
Maar niet getreurd, ik heb al een ander feestdagen-plannetje ;-)
Rianne
20 Oct. 2014
Ik nomineer mijn zusje, omdat zij net samenwonend/op zich zelf een nieuwe balans moet gaan vinden in eten zeker in combinatie met haar wisseldiensten en allergieen.
Lotte
20 Oct. 2014
Wat een goed initiatief! en super interessant!
Ik wil heel graag mijn lieve buurvrouw Joyce nomineren! De rede hiervoor is dat we allebei al veel met voeding bezig zijn en er alles over willen weten. We zijn allebei aan het experimenteren met lekkere en gezonde gerechten en staan dan ook regelmatig bij elkaar in de keuken te gluren, of we staan bij elkaar op de stoep om een ontbrekend ingrediënt te lenen. Maar vooral staan we ook regelmatig spontaan bij elkaar voor de deur met een stuk zelf gebakken taart of een ander lekker gerecht! Als dat niet een positieve benadering van lekker en gezond eten is? iets lekkers maken en het vervolgens delen! Dus dit lijkt me de perfecte weg om onze kennis uit te breiden en nieuwe inspiratie op te doen voor lekker gerechten! en dat alles in dezelfde positieve flow! (en nou maar hope dat ze dit niet leest want ze volgt je blog ook trouw....)
Klara
20 Oct. 2014
Ik nomineer mijn broer en schoonzus! Ze kregen pas een prachtige tweeling (jongens) en verdienen wel een flinke portie extra energie door goede voeding!
Natasja
20 Oct. 2014
Middels deze weg nomineer ik mijn broer. Laatst kwam ik er namelijk achter dat hij ook erg geïnteresseerd is in gezonder eten. Deze cursus lijkt mee een heel fijne en toepasbare basis om eens duidelijk te krijgen wat er (nog meer) anders kan en vooral waaròm.
Ook wel zo gezond voor onze kindjes :)
Liefs Natasja
willemieke
20 Oct. 2014
Ik wil graag mijn man maarten nomineren omdat hij graag gezond eet maar niet lastig gevallen wil worden door mijn verhalen waarom iets niet mag, bijvoorbeeld geraffineerde suiker. Hij benadert het graag van de positieve kant. Omdat deze cursus een positieve benadering heeft over voeding denk ik dat dit echt iets voor hem is. Daarnaast zou het leuk zijn als we in ons gezinnetje gezond eten op een manier waar we allemaal achter staan. Ik heb gemerkt dat je dat echt samen moet doen aangezien hij ook vaak de boodschappen doet.
Saskia
20 Oct. 2014
Hoi Nienke,
Wat gaaf! Ik nomineer graag mezelf. Beetje gek voelt het wel, belangrijk ook. Ik ben net begonnen met het opstarten van de Nieuwetijdsschool en serveer daar graag een gezonde lunch voor de ouders en kinderen. En wat is dan gezond? Daarover leer ik graag de ins-en-outs via jouw eerste online cursus en geef deze kennis via de lunches graag door en wel zo makkelijk om niet je hele blog uit te hoeven pluizen ;). Veel liefs en succes met deze mooie stap! Saskia op de Weegh
Crystal
20 Oct. 2014
Wauw je weet het wel te plannen. Net op het moment dat mijn nieuwe opleiding niet door gaat kom jij met een opleiding! En eentje die je perfect kan combineren met werk, kind en reisafstand! Wat ben je toch een slimmerd! Alhoewel mijn reisafstand juist het probleem niet is ;-)
De Groene Vrouw
20 Oct. 2014
Haha nee, je mag 'm ook hier komen volgen op de computer ;-) #buuv
Nicole
20 Oct. 2014
Heel leuk! En heel fijn dat je de 'lessen' in je eigen tijd kunt volgen (al moet ik dan wel zorgen dat ik dat ook echt ga doen :)).
debby
20 Oct. 2014
Ik nomineer mijn vriendin Linda! Mijn hardloopmaatje..Ze heeft gisteren de marathon van Amsterdam gelopen, topprestatie...met de kennis van de cursus kan ze zich ook qua voeding lichamelijk voorbereiden op een volgende prestatie :)
ineke knight
20 Oct. 2014
Lang heb ik niet nagedacht over wie ik wilde nomineren. Wel getwijfeld omdat ik geen heel bijzondere reden heb. Dacht ik.
Maar niets minder is waar! Want door haar zijn we hier allemaal aan het denken gezet. Is iedereen daar altijd blij mee geweest? Nou...... de meesten wel, maar niet iedereen dus . Vooral de mannen, die vinden ons best irritant, meestal, eh..inmiddels soms!
Is er veel veranderd? Nou en of!!
Bewijs: Op een verjaardag met veel mannen erbij, verdedigde hij de meiden die hun eetpatroon en leefwijze veranderd hebben en nog steeds veranderen Hij, is mijn man, die koppige oude man van 70 jaar die langzaam maar zeker toch gaat inzien dat het echt wat oplevert!
Daarom wil mijn dochter Femke nomineren!
Nienke(what's in a name ;-) )
20 Oct. 2014
Ik wil gun mijn vriendin Simone van Doleweerd deze cursus. Ze wil wel, maar ze vindt het geloof ik ingewikkeld en moeilijk en denkt dat ze veel dingen niet lekker vindt (of haar gezin vind het niet lekker/raar/buitenissig etc etc) en gedoe enzovoorts enzovoorts. Maar ik weet dat ze iets aan haar gewicht wil doen en dat ze wel van koken en experimenteren houdt...en omdat ze als ze wat aan haar gewicht wil doen dan meestal aan de crackers gaat en vooral bezig is met wat ze NIET mag ipv gezond te genieten van eten (en wat ís dan gezond....), lijkt me dit zo leuk en inspiratievol voor haar... daarom dus!
Marieke
20 Oct. 2014
Oh wat een top idee je academy!
Ik wil graag mijn vriendin opgeven. Al een aantal jaar is ze een groot fan van taarten bakken. Echt, ze maakt de lekkerste cupcakes en de mooiste taarten met allerlei versieringen voor de verjaardagen van onze kinderen. Super Mario, Nijntje, Angry birds, noem maar op. No problem. Echter kampte ze zelf al jaren met allerlei darmklachten, huidproblemen (acne, eczeem), vage ontstekingen en het lukte haar maar niet om zwanger te worden. Ruim een jaar geleden begon ze in voeding te verdiepen en ze is toen glutenvrij gaan eten. Onder het mom van 'baat het niet dan schaadt het niet'. Dat betekende dus dat ze zelf geen taart meer kon eten. Wij hebben een grote vriendengroep en vrijwel wekelijks eten we in het weekend samen. En omdat zij tegenwoordig glutenvrij kookt en bakt, eten we eigenlijk altijd bij haar. Zo weet ze tenminste zeker dat wat ze eet, goed is. En wij eten lekker glutenvrij mee. Ondertussen heeft ze overal een eigen glutenvrije draai aan gegeven. Zo hebben we heel wat appeltaarten van rijst- en amandelmeel voorbij zien komen. En boekweitpannenkoeken, glutenvrij pizzadeeg, zelfs Thomas de Trein taart voor de verjaardag van mijn zoon was glutenvrij. En zo is ze ook verder gaan kijken naar de rest van haar voeding. Ze is behoorlijk kritisch, want ze doet verder echt niet aan alle hypes mee. Suikervrij eten? Ze vindt stevia verschrikkelijk goor. En: "het kan niet goed zijn, want er kunnen geen bacteriën op groeien' (zijn haar woorden, ik heb geen flauw idee ;-)). Dan liever gewone suiker. Maar dan wel een stuk minder.
Ondertussen is ze flink wat kilo's afgevallen. Ze heeft geen last meer van eczeem, haar huid is helemaal gaaf (acne is helemaal verdwenen!) en haar ontstekingen zijn ook een stuk minder. Kortom, ze zit een stuk beter in haar vel. En het mooiste? 3 maanden geleden is ze bevallen van een kerngezonde dochter :-) Of het allemaal te danken is aan het feit dat ze glutenvrij is gaan eten? Je weet het nooit helemaal zeker, maar ik geloof absoluut dat het bijgedragen heeft. Ik gun haar deze cursus, want ze is zo ontzettend goed bezig!
Juffrouw Ooievaar
20 Oct. 2014
Nienke, gefeliciteerd meid! Dat er maar velen bij je mogen afstuderen en al deze kennis wijd verspreid mag geraken! En supertrots dat je dit op poten hebt gekregen.
miek
20 Oct. 2014
Geef mezelf op! Niemand in mijn omgeving gelooft in de kracht van de natuur en dat voeding wel degelijk wat met je humeur kan doen, laat staan het helende vermogen als je je lichaam goed verzorgt. Allen poetsen keurig minimaal 1x per dag hun tanden maar wat er allemaal voorbij komt aan die tanden en kiezen daar denken ze niet aan.
Ook al die pilletjes en poedertjes en de % drankjes gaan er regelmatig aan voorbij. Tijdens het poetsen poetsen ze die gedachten (als die er al waren) gewoon weg.
Dus mezelf want my and kid willen gezond leven en de natuur zijn werk laten doen om de manier waarop de natuur is gemaakt. Geniaal. Ondergetekend Mamsie (54½) die op haar 44 ste haar kid het levenslicht liet zien.
Femke
20 Oct. 2014
Groene vrouw wat een gave cursus!
Iemand nomineren, ik zou het aan meerdere mensen gunnen maar de keuze valt op mijn moeder.
Zolang ik mij herinner altijd net even te dik en min. 1x per jaar weer een nieuw dieet aan het volgen. Ik word gek van haar margere yoghurt, vlees, boter, nep stevia enz! En maar blijven roepen dat vet ongezond is. Hier nieuwste aankoop is een acti fry friteuse, om mager patat mee te bakken... google maar echt te erg ;) Maar wel lekker veel mayo erbij! Snap je?!
Zo heeft onlangs de havermout uitgevonden als ontbijt inclusief zaadjes, goij bessen! Want dat is gezond. Ik gun haar echt inzicht in wat voeding met je doet! Het is wel mijn lieve moedertje natuurlijk. En omdat ik weet hoe vol enthousiasme ze zich stort op een nieuw 'dieet' kan dit niet anders als een succes worden.
Kelly van Rijsewijk
20 Oct. 2014
Leuk initiatief! Ik wil heel graag mijn moeder nomineren. Mijn moeder is bij ons degene die altijd met eten en de achtergronden bezig is. Ze heeft vaak iets nieuws bedacht en is helemaal bezig met haar gezondheid. Daarnaast is ze erg leergierig en zal ze het leuk vinden om hier helemaal in te kunnen duiken (en ik ook :-)), zeker nu ze wat meer tijd heeft (ze is een aantal dagen minder gaan werken). Dat zou een mooie aanvulling zijn op de veranderingen die wij als gezin door hebben gemaakt. Jaren geleden aten wij voor de snelheid veel eten uit blik en kant-en-klaarmaaltijden, nu maken wij alles vers en proberen zo min mogelijke toevoegingen uit pakjes te doen. Ook voor de kleinsten onder ons (ik maak voor onze baby ook alles vers, mijn drie kinderen hebben nog nooit een potje gehad (ooit in een noodgeval geprobeerd, maar toen lustte ze het niet ;-)) zal dit leuk en lekker zijn! Succes met je actie!
Kelly van Rijsewijk
20 Oct. 2014
Nog een toevoeging: ze is ook nog eens vrijdag jarig! (64 lentes jong) :-)
Suuz
20 Oct. 2014
Ik wil graag mijn zusje nomineren. Je wilde een vrolijke reden? Nou, precies 2 november is ze jarig. Wat is nou een beter kado dan op een positieve manier leren goed voor je lijf te zorgen?

Vraag voor mezelf: wat kost de cursus? (Misschien heb ik er over heen gelezen maar ik las alleen de korting). Dan ga ik overwegen om mijzelf ook aan te melden.
Grytsje
20 Oct. 2014
Gaaf, Nienke! Da's een heel interessante. Zat mensen die ik het gun - ikzelf ga het zelf ook overwegen. En, Suuz: even op die grote roze letters drukken, of hier: http://groenevrouw.nl/product/basiscursus-positive-eating/
De Groene Vrouw
20 Oct. 2014
http://groenevrouw.nl/product/basiscursus-positive-eating/ ;-)
Suuz
21 Oct. 2014
Ah dank je. T zal aan mijn mobiel liggen maar ik had geen roze letters. Ik miste ze al.
Grytsje
22 Oct. 2014
:) En oh ja, Nienke, ik had al besloten: ik ga'm gewoon doen. Zin in! Je ziet mijn aanmelding één dezer dagen wel verschijnen.
De Groene Vrouw
22 Oct. 2014
Gezellig! Je bent welkom <3
Anique
20 Oct. 2014
Ik wil deze cursus graag geven aan mijn 'aangetrouwde nicht' Josine Tholen. Zij is al heel lang, heel bewust, om heel goede redenen bezig met watisgezondevoedingenwatnietenwaaromdan. Heel lang is sowieso al jaren. Heel bewust is boeken lezen, blogs lezen, dingen van alle kanten bekijken, wikken en wegen, precies uitvogelen watwaaromhoe. De goede redenen zijn vooral omdat ze soms bijkans sterft van de jeuk. Maar ze houdt van lekker eten! En ze is er heel creatief mee! Dus als ze de cursus van de Academy heeft gevolgd, kan ze nog meer lekkere dingen maken zonder dat ze jeuk krijgt.
Anneke
20 Oct. 2014
Dag Groene vrouw... Allereerst van harte met dit geweldige initiatief. Wat ga jij veel mensen blij maken. En daarom nomineer ik blij mens Rini alias 'De engel die aantikt'. Op een tweesprong in haar leven nu tik ik haar hiermee vanuit mijn hart graag denkbeeldig aan. Waarna zij, met jouw kennis en haar kwaliteiten als mens, anderen weer kan aantikken. Onder het mom van 'geef/zegt het voort... :-) '
lena
20 Oct. 2014
Geweldig idee..ik zou graag mijzelf willen nomineren voor de weggeef actie..ik heb een hele boel klachten waarvan ik denk dat goede voeding zou kunnen helpen. .maar ik weet nooit goed hoe te beginnen.
Ook het geld ontbreekt om een cursus te volgen. .Dus dit is en geschenk uit de hemel. .Dus ik waag een kansje..
Lena
Lieve groet

Lena
Nieren van Tjerk
20 Oct. 2014
Het is als een bries van zonlicht als er kleine smakelijker hapjes door onze weelderige darmflora in & uitchecken. Met een zilte spoeling tokkelen de aderen de levensbrandstof door het eco-systeem maar mijmert, in dagen van de Tegenwoordige Duurzaamheidsgeest, of dat energetisch zuiniger kan. En of zij wel het maximum uit hun huidige configuratie halen en voldoende kracht veilig kunnen stellen voor de toekomst. In het jaarlijks beraad van de Leverboys, het genootschap van Nieren en de Maagclan, uitten zij uiteindelijk een gezamelijke Eurekaanse kreet, de oplossing leek gevonden: We sturen Tjerk naar de GV academy. Gonna be awesome.
Melissa
20 Oct. 2014
Ik wil graag mijn moeder nomineren, omdat zij veel moeite heeft om op gewicht te blijven, ze is vrij magere, net als haar moeder. Ik denk dat deze cursus voor haar een goede start is om eens op een positieve manier met eten bezig te zijn.
Melissa
20 Oct. 2014
Er ging iets mis, waardoor mijn bericht nu 2 keer is geplaatst, sorry.
Melissa
20 Oct. 2014
Ik wil mijn moeder nomineren. Ze heeft vaak last van haar darmen en moeite om op gewicht te blijven, ze is heel dun net als haar moeder. Ik denk dat deze cursus voor haar een goede start zou zijn om op een positieve manier met eten bezig te zijn.
Marloes
20 Oct. 2014
Beste Groene Vrouw, ik werd helemaal enthousiast van het lezen van dit bericht! Ik ben inmiddels een tijdje bezig met bewust(er) en gezond(er) eten en ik heb het idee dat ik daar op mijn manier aardig m'n draai in weet te vinden, voornamelijk door veel te lezen (nieuwsgierig!) en uit te proberen hoe het voor mij werkt. Maar (!) er wordt door verschillende mensen met verschillende achtergronden zoveel geschreven, geroepen, voorgeschreven en 'verboden', dat het soms moeilijk is de basis uit die verhalen te filteren. En dus ben ik ook nog steeds zoekende. En toen las ik bovenstaande post. Met de weggeefactie. Ik gun Ellen (die ik heb leren kennen als het zusje van een vriendin van mij) deze cursus. Zij is is heel erg op zoek naar manieren om balans aan te brengen in haar voedingspatroon (wat in het verleden wel eens onaangenaam mislukt is). Ze kwam laatst langs om met mij te sparren, omdat ze het idee heeft dat ik die balans redelijk heb weten te vinden. Maar ik heb geen achtergrond in de voedingskunde. Ik gun haar dus die cursus, om op een positieve manier bezig te kunnen zijn met eten en te leren wat voeding voor het lichaam kan doen. Om zo zelf die balans te kunnen vinden en houden. En bovendien denk ik dat ikzelf ook heel blij zou worden van deze cursus, want ik ben nog lang niet klaar met zoeken, leren en toepassen! ;)
Alexandra
20 Oct. 2014
Klinkt leuk én efficiënt. Wanneer vallen de 4 lessen precies (behalve de eerste 2 nov)?
De Groene Vrouw
20 Oct. 2014
Elke zondagochtend worden ze online gezet. Daarna kun je ze volgen wanneer je wilt! :-D
ineke knight
20 Oct. 2014
Gaaf!
Hester
20 Oct. 2014
wat een super idee!! Ik ga denk ik sowieso meedoen, even puzzelen met de financiën. Voor de weggeefactie nomineer ik mijn vriendin Margreet. Zij strijd al zo lang om in een gezond eetpatroon te komen, maar van gore bloemkoolbodempizza wat haar uuuren kostte om het te maken tot etenswaren aan het plafond, van Atkins tot Paleo, tot het zeggen, ik vind jouw kinderen zo gaaf, want ze zeggen er niks van dat ik overgewicht heb. (Lang leve het aanleren dat iedereen mooi is zoals ze zijn gemaakt, ja dat lees je goed, ik klop mezelf even op de schouder)

Kortom, ze werkt al jaren aan zichzelf en kan wel een steuntje gebruiken. Nu nog beslissen of ik het haar vertel dat ik haar hier heb opgegeven voor deze actie.....
Danielle
20 Oct. 2014
Hoi bij deze wil ik mijn werkgeefster Inge selecteren. Zij is namelijk helemaal van bewust eten, geen suikers bijvoorbeeld. Dit omdat ze een onderzoek heeft gedaan onder vrouwen waarom we zoveel suikers eten. Ze heeft me daarin een hoop geleerd, dus gun ik haar deze cursus.
Liefs Danielle
Sofia
20 Oct. 2014
Hoi Groene Vrouw! Ik wil graag mijn vriendin graag opgeven voor de Academy. En dit is geen zielig verhaal, daar heb ik namelijk ook niets mee. Dit is juist een blij verhaal!
Kitty is al bijna 20 jaar mijn beste vriendin. De laatste zeven jaar heeft ze een zware tijd gehad in verband met een onvervulde kinderwens. Ondanks haar verdriet, bleef ze krachtig en meelevend met andere zwangerschappen en baby's. Nadat ze de hoop eigenlijk al had opgegeven, bleek ze onlangs alsnog zwanger. Wat een feest! Helaas weet ze bar weinig over goede voeding en wilde ze eerder mijn adviezen en 'voedingsopvoeding' niet echt ter harte nemen. Maar nu hangt ze geregeld aan de telefoon met haar vragen. Hartstikke goed van haar, en ik help haar graag, maar ik ben ervan overtuigd dat jouw Academy (topidee!) haar veel beter zou helpen op het juiste pad te komen en te blijven. Ze is echt nog een leek, maar sinds kort enorm geïnteresseerd en gepassioneerd over eten. Ik zou het voor haar heel fijn vinden als ze door jou op weg geholpen kan worden! Liefs van Sofia.
Paula
20 Oct. 2014
Ik nomineer mijn zus Karin, zodat we samen mee kunnen doen.
We praten al jaren overal over samen, ook het vinden van de goede weg in voeding.
Nu zij ook sinds kort mee kan praten over baby's, zal dit een leuke verrassing zijn.
Jolanda
20 Oct. 2014
Leuk idee! Nog geen inspiratie voor de weggeefactie maar ik word nu al enthousiast van de Academy!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Copyright © 2019 | De Groene vrouw - Eigenwijs in Darmflora, Voeding & Gezondheid | Disclaimer | Privacy & Cookie policy