Onderzoekspakket: Meten = Weten!

Onderzoekspakket: Meten = Weten!

Je wilt niet direct een heel pakket met consulten en een behandeling, maar wél graag onderzoeken om te zien hoe het ervoor staat met je darmflora (en de rest van je gezondheid). Of je bent onder behandeling bij een andere therapeut, en wilt graag onderzoeken laten uitvoeren zodat je bij je eigen therapeut verder kunt met je behandeling. Dat kan!

Met het Onderzoekspakket betaal je alleen voor de onderzoeken + een uitgebreide uitwerking van de onderzoeksresultaten. We werken de resultaten voor je uit tot een begrijpelijk verhaal (ook als je geen medische kennis hebt). Zo kun je zelf vaak al veranderingen aanbrengen in je voeding- en leefstijl. Je betaalt dus nog niet voor consulten! Komen er ingewikkelde zaken uit de resultaten, dan kun je op zoek naar een specialist die je kan helpen om weer helemaal gezond te worden.

 

Voor wie

De Onderzoekspakketten zijn bedoeld voor mensen die graag veel onderzoeken willen laten uitvoeren, om zo een goed beeld te krijgen van hun gezondheid. Bijvoorbeeld als je:

 • gewoon gezond bent en dat graag zo wilt houden
 • juist veel klachten hebt en erachter wilt komen waar dat aan kan liggen
 • onder behandeling bent van een therapeut en je behandeling wilt ondersteunen met de juiste onderzoeken

Ook wanneer je graag een behandeling wilt, maar niet binnen het Darmflorapakket valt, is het Onderzoekspakket de eerste stap. Wil je naar aanleiding van de resultaten graag een behandeling? Dan kun je je bij onze praktijk aanmelden voor een gespecialiseerd en persoonlijk behandelplan*. Uiteraard kun je de resultaten ook meenemen naar je eigen therapeut om daar een behandeling te starten.

 

Basis of Voordeel

We hebben de keuze tussen het Onderzoekspakket Basis en Voordeel. Je betaalt daarmee voor de uitgebreide uitwerking van de onderzoeksresultaten. Bij beide pakketten schaf je daarnaast nog de onderzoeken aan die je wilt laten uitvoeren.

Het Onderzoekspakket Basis gaat snel & simpel: je vraagt zelf het basispakket + de gewenste onderzoeksmodules aan, krijgt de testsetjes thuisgestuurd, neemt de testen af en na 3-4 weken krijg je de uitwerking in je mailbox. Bij Basis kies je zelf welke (vaste) onderzoeksmodules je wilt laten uitvoeren. Meestal kiezen mensen voor de module Darmflora & Darmgezondheid + 1 extra module (bijvoorbeeld PDS of Vermoeidheid).

Wil je graag advies over welke onderzoeken nuttig zijn in jouw situatie, of overweeg je na de onderzoeken een behandeltraject bij De Groene Vrouw? Kies dan voor het Onderzoekspakket Voordeel. Wij helpen je dan telefonisch op weg bij het kiezen van de juiste onderzoeken. Ook heb je niet alleen toegang tot de vaste onderzoeksmodules, maar kunnen we onderzoekspakketten op maat voor je samenstellen. Daarnaast krijg je toegang tot het online programma Darmflora & Darmgezondheid; de kennis en oefeningen uit het programma sluiten perfect aan op de informatie die je uit de onderzoeksresultaten krijgt. Samen helpen ze je om van je (darm)klachten af te komen.

 

Dit is wat je krijgt:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo kies je:

 • Wil je alleen weten hoe het ervoor staat met je gezondheid?
  Kies dan voor het Onderzoekspakket Basis + de onderzoeksmodules die bij je passen.
 • Heb je darmklachten en wil je eerst eens kijken wat je daar zelf aan kunt doen?
 • Wil je de resultaten meenemen naar je eigen therapeut? 
  • Kies voor het Onderzoekspakket Basis + losse onderzoeksmodules
  • Of kies voor het Onderzoekspakket Voordeel, als je de keuze wilt uit losse onderzoeken of als je ons advies nodig hebt over welke onderzoeken nuttig zijn in jouw situatie
 • Overweeg je een behandeling bij De Groene Vrouw? Dan kun je kiezen:
  • Heb je alleen darmklachten?
   Kies dan liever voor een Darmflorapakket. We helpen je snel weer op weg en je bent daardoor aan het einde van de rit vaak wat goedkoper uit.
  • Heb je uitgebreidere klachten zoals vermoeidheid, gewichtsproblemen of cyclusproblemen?
   Kies voor het Onderzoekspakket Voordeel. We helpen je dan met de keuze voor de juiste onderzoeken. Daarna helpen we je verder met een behandeling op maat, met net zoveel consulten als jij nodig hebt om er weer helemaal bovenop te komen!*

 

 

Wat je niet krijgt

Binnen het Onderzoekspakket krijg je geen advies voor een behandeling. Je krijgt enkel je eigen resultaten, verwerkt tot een begrijpelijk en persoonlijk verhaal. Ook geven we je een advies voor eventueel vervolgonderzoek en suggesties voor een behandeltraject (dat wil zeggen, we vertellen je in welke volgorde wij je zouden behandelen als je in onze praktijk aan de slag zou gaan). Deze kun je meenemen naar de therapeut bij wie je de behandeling wilt laten doen. Als je wilt, kun je je ook aanmelden bij De Groene Vrouw voor een behandeling*.

 

Handig om te weten

 • Wij verdienen niets aan de onderzoeken.
  Je betaalt binnen de Onderzoekspakketten voor onze tijd en expertise bij het uitwerken van de resultaten. Voor de onderzoeken zelf betaal je strict de prijs die het laboratorium berekent. Wij verdienen niets aan de onderzoeken zelf, en kunnen je dus objectief adviseren over welke onderzoeken geschikt zijn voor jouw situatie.
 • Over de uitwerking kan niet gecorrespondeerd worden.
  Wij zijn ervan overtuigd dat de uitwerkingen duidelijk genoeg zijn om te begrijpen wat er staat, ook als je geen medische achtergrond of voorkennis hebt. Wil je toch vragen stellen naar aanleiding van de resultaten, dan kan dit tegen betaling bij een gespecialiseerd Groene Vrouw-therapeut. Mail ons voor de mogelijkheden!
 • Neem je de resultaten mee naar een externe therapeut?
  Houd er dan rekening mee dat niet iedere therapeut gewend is om met deze resultaten te werken. Niet iedereen is geschoold om ze te begrijpen en interpreteren (ook al schrijven we ze op zo’n manier op dat jij ze zelf ook gewoon begrijpt), en niet iedereen is geschoold om bijvoorbeeld parasieten of allergieën te behandelen. Bedenk dus goed bij wie je de behandeling wilt ondergaan; De Groene Vrouw kan geen verantwoordelijkheid nemen voor behandelingen die niet goed zijn uitgevoerd of die niet het gewenste resultaat hebben.
 • Wil je graag behandeld worden door een Groene Vrouw-therapeut?
  Dan adviseren we je sterk om te kiezen voor het Onderzoekspakket Voordeel. Wij vertellen je dan welke onderzoeken zinvol zijn. Doe je dit niet, dan kan het zijn dat je behandeling vertraging oploopt omdat we nog resultaten missen. Je moet dan eerst vervolgonderzoek laten uitvoeren voordat we een behandeling kunnen bieden die voldoet aan onze kwaliteitseisen.
 • * Het aanvragen van het Onderzoekspakket is geen garantie dat je behandeld zult worden door een Groene Vrouw-therapeut.
  Het komt voor dat we simpelweg te vol zitten (we werken niet met een wachtlijst) of dat jouw klachten niet binnen ons specialisatiegebied vallen. Dit geldt onder andere voor: (ernstige) psychisch emotionele klachten zoals depressie, PTSS en borderline | eetstoornissen | de ziekte van Lyme & andere virale infectieziekten | hart- en vaatziekten | (een verleden van) alle vormen van kanker | ernstige acute of chronische aandoeningen. In deze gevallen kunnen we je helaas ook niet helpen met een darmflora-behandeling; we adviseren je een therapeut te zoeken die hierin gespecialiseerd is en weet waar hij/zij rekening mee moet houden tijdens je (darm)behandeling.