Darmflorapakket Family

KAARtfamilyJe kind heeft al maanden buikpijn en vieze poep. Zou dat misschien komen omdat jouw darmen ook nooit optimaal hebben gewerkt? Eigenlijk zou je het voor jullie allebei wel eens willen laten uitzoeken. Trouwens, je partner klaagt de laatste tijd ook over een opgeblazen gevoel…

Darmflora heb je niet alleen. De bacteriën wordt tijdens de geboorte doorgegeven van moeder op kind – en wist je dat ook de darmflora van mensen die dicht op elkaar leven, vaak op elkaar gaat lijken? Ziekteverwekkers zoals parasieten worden vaak makkelijk onderling uitgewisseld, en bij allergieën en eczeem kan bijvoorbeeld een genetische aanleg meespelen. Zeker als meerdere mensen in één gezin klachten hebben, is het daarom goed om dat eens grondig te onderzoeken en aan te pakken.

 

Het Darmflorapakket Family is onder andere geschikt:

 • als je twee of meer kinderen tegelijkertijd wilt laten onderzoeken en behandelen
 • als je je eigen klachten terugziet bij je kind(eren) en dit nu eens grondig aan wilt pakken
 • bij buikklachten en/of onregelmatige ontlasting bij meerdere gezinsleden
 • als meerdere gezinsleden gevoelig zijn voor infecties van darmen of luchtwegen
 • als meerdere gezinsleden gevoelig zijn voor allergieëneczeem of hooikoorts

Een darmbehandeling is niet alleen een aangelegenheid van degenen die onder behandeling zijn. Jullie als ouders zullen moeten zorgen voor de verandering in voeding van het hele gezin (daar begeleiden we je natuurlijk wel bij) en je zult de supplementen die mogelijk nodig zijn, moeten geven.

Wij werken dus met ouders die:

 • op zoek zijn naar kennis en begrip over de gezondheid (van je kinderen én jezelf)
 • niet gaan voor de quick fix en wel klaar zijn voor een grondige aanpak
 • samen willen werken om het hele gezin gezonder te krijgen
 • bereid zijn om (met onze hulp) voeding en leefstijl aan te passen waar dat nodig is
 • een ondernemende mentaliteit hebben en zelfstandig aan de slag willen met kennis


Wij passen niet bij elkaar als je

 • liever een potje pillen krijgt zonder verdere uitleg
 • eigenlijk niet bereid bent om tijd, geld of moeite te investeren in de gezondheid van je kind (en jezelf)
 • niet zelfstandig aan de slag kunt of wilt, en verwacht dat wij 24/7 klaar staan om je te begeleiden
 • voor alles wat je doet moet overleggen met je man, moeder of goeroe
 • niet houdt van kennis of een beetje humor en luchtigheid


Je krijgt

 • inzicht over de werking van het lichaam bij gezondheid en ziekte
 • kennis over welke voeding & voedingsstoffen belangrijk zijn voor je kind
 • hulp bij het veranderen van jullie voedingspatroon
 • duidelijke informatie over de staat van de darmflora, darmmilieu, immuniteit, gluten(in)tolerantie en verteringsvoorwaarden van je kind
 • een helder behandelplan voor het op orde krijgen van de darmflora en weerstand van je kind

En vooral: we luisteren naar je, nemen de tijd voor je en we nemen jullie klachten serieus. Yeah, we’re crazy like that.

 

button

 

Wat zit er in het pakket?

Het Darmflorapakket Family is geschikt voor 2-4 gezinsleden vanaf 24 maanden. Het pakket is opgebouwd uit een gezamenlijk gedeelte en een gedeelte voor ieder gezinslid apart. Binnen het pakket krijg je:

 • Een telefonisch intakegesprek waarin we verkennen wat jullie nodig hebben
 • De belangrijkste basisonderzoeken voor ieder gezinslid – goede & slechte bacteriën en schimmels, parasieten, darmmilieu, ontstekingen, immuniteit van de darm, spijsverteringsenzymen, allergiegevoeligheid, glutengevoeligheid
 • Het eerste consult met voor ieder gezinslid de uitwerking van de onderzoeksresultaten en een individueel behandelplan met uitleg
 • Het tweede consult met de uitwerking van eventuele hertesten per gezinslid, en de aanpassing of afronding van ieders individuele behandelplan
 • Kennis waarmee jij jezelf en je gezin een flink eind op weg kunt helpen:
  • De Basiscursus Positive Eating t.w.v. €150,-
   Waarin je leert om gezond te koken voor je hele gezin, en de zin van de onzin leert te onderscheiden in gezondevoedingsland
  • Het online programma Darmflora & Darmgezondheid t.w.v. €250,-
   Waarin je leert hoe de spijsvertering eigenlijk werkt en hoe je de darmflora gezond houdt (ook na de behandeling)
  • Het ebook Bijvoeding t.w.v. €15,-
   Met alle informatie die je nodig hebt om (door) te starten met bijvoeding
  • Het ebook Koken voor je Koter t.w.v. €10,-
   Lekker en gezond koken voor je kind, zonder al te veel gedoe in de keuken

 

Wat zit er niet in het pakket?

Niet alle kosten zijn te voorspellen; sommige zijn afhankelijk van de klachten, uitslagen van onderzoeken of het verloop van de behandeling. Daarom kan het zijn dat er extra kosten bij komen. Dit bespreken we altijd met je! Denk aan extra kosten voor:

 • Extra onderzoeken die nodig kunnen zijn naar aanleiding van de klachten (allergieën, extra ontstekingswaardes, etc)
 • Vervolgonderzoek naar aanleiding van de eerste resultaten (bv: het blijkt dat een allergie meespeelt maar we weten nog niet precies waarvoor; dat onderzoeken we later)
 • Supplementen die nodig zijn voor de behandeling (kosten hiervoor kunnen enorm verschillen)
 • Hertesten om te bekijken of de behandeling geslaagd is (bv: zijn de parasieten ook echt verdwenen?)

We proberen deze kosten zoveel mogelijk van te voren duidelijk te maken, maar het is niet altijd mogelijk om te voorspellen wat jullie gedurende het traject nodig gaan hebben. Kosten van extra onderzoek en supplementen kunnen behoorlijk oplopen (zeker voor meerdere gezinsleden tegelijk), dus bezint eer ge begint… Misschien fijn om te weten: wij proberen de kosten zo laag mogelijk te houden en verdienen niets aan de onderzoeken zelf, dus we adviseren echt alleen onderzoek waarvan we denken dat jullie er baat bij hebben!

 

Praktische informatie

Wat je krijgt: 10-20 uur volledige inzet (waarvan ca. een deel ‘live’ begeleiding door één van onze therapeuten en een deel uitwerktijd voor het persoonlijke behandelplan van ieder gezinslid), 10 jaar ervaring en toegang tot handige extra’s zoals de online cursussen en ebooks.

Wat wij van jou vragen: inzet (en samenwerking met je partner!) om jullie leefstijl te veranderen en motivatie om verdere stappen te zetten voor een optimale gezondheid van jezelf en je gezin.

Wat het kost:
Omdat we een aantal onderdelen van het pakket (zoals de cursussen en consulten) kunnen combineren, bespaar je kosten. Andere onderdelen zoals de onderzoeken, de uitwerking van de resultaten en het opstellen van het behandelplan zijn voor ieder gezinslid verschillend en worden dus ook apart berekend. Zo komen we op de volgende bedragen:
Voor 2 gezinsleden: €2350,- (je bespaart ± €450,-)
Voor 3 gezinsleden: €3000,- (je bespaart ± €1200,-)
Voor 4 gezinsleden: €3675,- (je bespaart ± €1925,-)
Door de uitgebreidheid van de informatie is het helaas niet mogelijk om het pakket aan te bieden voor meer dan 4 gezinsleden.

Waar: Afhankelijk van je therapeut, bevindt de praktijkruimte zich in Amsterdam of Leiden. Alle locaties zijn goed bereikbaar met auto en OV. Woon je ver weg? Geen probleem, we kunnen ook alles via Skype doen! Handig om te weten: het is niet nodig om je de kinderen mee te nemen naar het consult. We bespreken veeeel grotemensendingen die enorm saai zijn voor kinderen. De informatie over hun gezondheid halen we uit wat jullie vertellen + de resultaten van de onderzoeken; ze hoeven dus zelf niet mee!

 

button

 

FAQ

Wat is het verschil met consulten bij andere natuur/orthomoleculair/darmflora therapeuten?
Wij werken op een andere manier dan veel collegae. Zo zijn wij één van de weinige praktijken in Nederland die gespecialiseerd zijn in de behandeling van darmproblemen. Maar ook onze werkwijze is anders. Zo nemen wij in de consulten alle tijd voor je – of dat nu 1 of 2 uur is. In feite krijg je bij ons geen consult maar ‘les’ over je eigen lichaam. Wij geloven dat je pas echt gezonder kunt gaan leven als je weet waarom, en je klachten pas kunt begrijpen als je weet waar ze vandaan komen.

Bij ieder consult hoort dan ook een uitgebreide uitwerking, waarin je alles nog eens na kunt lezen. Zo kun je ook over een jaar nog eens terugbladeren om te zien hoe het ook alweer zat, en je voedingspatroon weer aanpassen als dat nodig is. En ja: voor die uitwerking betaal je binnen het pakket ook, want je therapeute steekt er veel tijd in. Deze uitleg en uitwerking zijn niet optioneel; het is de kern van onze werkwijze.

Er zijn genoeg collegae die ervoor kiezen om weinig uit te leggen en enkel supplementen voor te schrijven, en dat is prima. Als dat je meer aanspreekt, is dat de plek waar je moet zijn! Wij zijn er voor de uitgebreide uitleg, de gedegen kennis over darmflora en de behandelpakketten die niet méér, maar ook niet minder bieden dan nodig.

Is mijn kind na het volgen van dit pakket 100% van mijn klachten af?
Dat kunnen we natuurlijk niet beloven, want dit is niet alleen afhankelijk van onze behandeling. Ook de uiteindelijke oorzaak van de klachten en jullie eigen leef- en eetstijl (en je bereidheid om die te veranderen indien nodig) spelen een belangrijke rol. Wat we wel garanderen: onze maximale inzet, expertise en een goede kwaliteit van de consulten, uitwerkingen en behandelplannen. En meer kunnen we naar alle redelijkheid niet doen ?

Wat als mijn kind na het volgen van het pakket nog niet van zijn/haar klachten af is?
Als blijkt dat er er veel ingewikkelde zaken meespelen, kan het zijn dat er één of meerdere vervolgconsulten of extra onderzoeken nodig zijn. Het doel is altijd om jullie in zo min mogelijk consulten weer op weg te helpen. Soms is je kindje meer gebaat bij een intensievere of langere begeleiding. Mocht dat nodig zijn, dan krijgen jullie na het volgen van het darmflorapakket een gereduceerd tarief voor de vervolgconsulten. Wij staan in dienst van jullie, dus wij gaan door tot je tevreden bent, of stoppen met de behandeling op het punt dat jullie dat aangeven.

Kunnen we voortijdig stoppen?
Natuurlijk. Als je wilt stoppen met het pakket, geef je dit aan bij je therapeut. Maar: starten met het pakket is niet vrijblijvend. Zo is het niet handig om halverwege een behandeling helemaal te stoppen, omdat veel behandelingen een patroon hebben van afbreken en weer opbouwen. Afbreken zonder opbouwen is, zoals je begrijpt, niet handig. Ook zal je therapeut je uitleggen dat je nog niet direct na het eerste of tweede consult een volledige verbetering kunt verwachten. Vaak is het nodig om eerst de behandeling af te maken of de achterliggende oorzaak aan te pakken, voordat je de volledige verbetering bereikt. Praktisch gezien: als je voortijdig stopt, krijg je het bedrag voor de resterende consulten terug, minus eventuele administratieve kosten. Je therapeut zal dit altijd met je overleggen.

Mijn kind heeft klachten, maar ik zelf ook. Wie kunnen we het beste eerst behandelen?
Dat verschilt per situatie. Soms kan het nuttig zijn om de hele familie in één keer te behandelen (bijvoorbeeld bij terugkerende parasieten-infecties). Hiervoor hebben we het Family care pakket. Dat vraagt echter wel behoorlijk wat tijd, aandacht en geld. Soms is het daarom fijner om gezinsleden met klachten één voor één te behandelen. Wie je het beste ‘eerst’ kunt behandelen, hangt af van jullie situatie. We bespreken dit tijdens het intakegesprek en natuurlijk helpen wij je de beste keuze te maken!

Mijn kind is chronisch ziek / gebruikt reguliere medicatie. Kan ik het pakket volgen?
Bij een chronische aandoening of regulier medicijngebruik kan het zijn dat we niet alle benodigde supplementen kunnen inzetten. Of we effectief kunnen behandelen hangt af van welke aandoening er is en welke medicatie er gebruikt wordt, en wat de klachten nu zijn. Neem contact op om te overleggen!

Is alles voor de behandeling bij het pakket inbegrepen, of zijn er nog bijkomende kosten?
Supplementen en eventueel benodigde extra onderzoeken zijn niet bij de prijs van het pakket inbegrepen. Houd er dus rekening mee dat er nog een bedrag bij kan komen voor het uitvoeren van de adviezen die je van je therapeut krijgt. Het is voor ons onmogelijk om van tevoren te voorspellen hoe hoog dit bijkomende bedrag zal zijn, omdat het volledig af hangt van de unieke situatie, klachten en eerdere onderzoeken van je kindje.

Bedragen kunnen uiteenlopen van €100,- voor een paar basis supplementen, tot €2000,- voor extra onderzoeken en uitgebreide supplementenschema’s – en alles daar tussenin. Nee echt: hoe graag we ook zouden willen, we kunnen het niet voorspellen en er is ook geen gemiddelde.

Wel doen we er alles aan om de balans tussen kosten en kwaliteit zo goed mogelijk te houden, en we zullen je nooit opzadelen met kosten die niet nodig zijn. Uiteraard overleggen we eventueel extra bijkomende kosten ook altijd eerst, en je bent nooit verplicht om extra onderzoek te doen of om supplementen bij ons aan te schaffen. We zijn er om je beter te maken, niet om je geld uit de zak te kloppen. Overigens is het misschien fijn om te weten dat wij zelf niets verdienen aan de onderzoeken die we aanvragen. We vragen ze dus echt alleen aan omdat we denken dat jij er iets aan hebt – nergens anders om.

Over geld gesproken: ik vind het duur!
‘Duur’ en ‘veel geld’ zijn twee verschillende dingen. Ja, het Darmflorapakket (en de behandeling erna) kost veel geld. Dat klopt. We hebben dan ook heel lang nagedacht over de structuur en de kosten die deze manier van werken met zich meebrengt. En we hebben besloten om het zo vorm te geven – omdat het werkt.

Je hebt er niets aan als we je een halve aanpak voorschotelen en je dan telkens terug laten komen voor meer consulten, nog een onderzoekje, toch nog maar een potje pillen om te proberen, nog een extra consultje… Dus dat doen we niet. Als het ook maar enigszins mogelijk is, willen we je na de twee (of drie) consulten in dit pakket noooooit meer zien. Dan is het namelijk gelukt ?

Maar serieus… geen van onze therapeutes houdt ervan om geld in rekening te brengen als dat niet hoeft. We hebben geleerd onze eigen tijd te waarderen – en ja, daar betaal je dus voor – maar we hebben geen idioot hoog uurtarief en we zullen je nooit zomaar iets aansmeren dat je niet nodig hebt. We hebben ervoor gekozen om het beste te leveren dat we kunnen: tijd, aandacht en jarenlange studie en ervaring. En jij kiest ervoor om ons te betalen zodat we jou kunnen helpen om beter te worden.

De aller-aller-allerduurste behandeling (van begin tot eind) die we ooit met een cliënt hebben moeten doorlopen kostte ongeveer €4500,-. Dat is in al die tijd maar één keer voorgekomen. De kans dat jij dit ook kwijt zult zijn, is minimaal (bovendien hou je altijd zelf de regie over de kosten die we maken en overleggen we met je voordat we iets aanvragen). En zelfs als dat gebeurt: hoe ‘duur’ is zo’n bedrag, als je er je gezondheid voor terugkrijgt? De persoon in kwestie kon zelfs zijn fulltime baan weer oppakken na een burnout. Dus dat verdiende zich zelf al snel weer terug.

Wordt het pakket vergoed door de verzekering?
In een aantal gevallen wordt het pakket gedeeltelijk vergoed, maar vaak ook niet. Ons advies: reken nergens op. De ontlastingsonderzoeken worden nagenoeg nooit vergoed; in de hogere / alternatieve pakketten worden de consulten soms gedeeltelijk vergoed. Vaak krijg je niet meer dan een maximum bedrag aan per consult. Wij kunnen (en willen) het pakketbedrag niet opsplitsen in méér consulten dan je daadwerkelijk hebt gehad. Wel krijg je als je wilt een gespecificeerde factuur met de losse consulten die in het pakket inbegrepen zijn, zodat je die kunt indienen bij de verzekering.

Kan ik in delen betalen?
Wij hebben ervoor gekozen om geen gespreide betaling aan te bieden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Copyright © 2019 | De Groene vrouw - Eigenwijs in Darmflora, Voeding & Gezondheid | Disclaimer | Privacy & Cookie policy