Vergroten
Productinformatie

Productinformatie

Misschien wil je niet direct een heel pakket met consulten en een behandeling, maar wél graag onderzoeken om te zien hoe het ervoor staat met je darmflora (en de rest van je gezondheid). Dat kan!

Met het Onderzoekspakket Basis betaal je alleen voor de uitgebreide uitwerking van de onderzoeksresultaten. De onderzoeken zelf schaf je apart aan. We werken de resultaten voor je uit tot een begrijpelijk verhaal (ook als je geen medische kennis hebt). Zo kun je zelf vaak al veranderingen aanbrengen in je voeding- en leefstijl. Komen er ingewikkelde zaken uit de resultaten, dan kun je op zoek naar een specialist die je kan helpen om weer helemaal gezond te worden.

Dit is wat je krijgt:

✓ Een uitgebreide & persoonlijke uitwerking van de testresultaten

Keuze uit vaste onderzoeksmodules (deze schaf je apart aan)

  Keuze uit alle (losse) onderzoeken

  Telefonisch advies om te bepalen welke onderzoeken nuttig zijn in jouw situatie

  Toegang tot het de online cursus Darmflora & Darmgezondheid (t.w.v. €299,-)

Wil je graag advies, keuze uit meer onderzoeken of toegang tot de cursus? Kies dan voor het Onderzoekspakket Voordeel!

Zo werkt het

 • 1. Leg het Onderzoekspakket Basis + de onderzoeksmodules die je wilt laten uitvoeren in je winkelmandje en reken af
 • 2. Vul het intakeformulier in (de link vind je in de bestelbevestiging na aanschaf + in je mail)
 • 3. Je krijgt de onderzoekssetjes met instructies binnen enkele dagen thuisgestuurd
 • 4. Neem de testen af & stuur ze naar het lab
 • 5. Binnen 4 weken* krijg je van ons een complete & begrijpelijke uitwerking van de resultaten thuisgestuurd (30-80 pagina's)

*Nadat jij de testen op de post hebt gedaan naar het laboratorium, duurt het ongeveer 3 weken voordat wij de uitslagen binnen hebben. We doen ons best om die binnen een paar werkdagen voor je uit te werken!

Onderzoeksmodules

Met het Onderzoekspakket Basis betaal je voor de tijd die wij besteden aan het maken van een goede, heldere en begrijpelijke uitwerking. Let op! In het Onderzoekspakket Basis zelf zitten geen onderzoeken; je schaft de onderzoeksmodules die je wilt laten uitvoeren, apart aan. De onderzoeken hebben precies de prijs die het laboratorium aan ons rekent; wij verdienen dus niets aan de onderzoeken en je betaalt ons alleen voor de uitwerking van de resultaten. Wel zo helder! Je schaft dus het Onderzoekspakket Basis aan (waarmee je betaalt voor de uitwerking) + de onderzoeksmodule(s) die je wilt laten uitvoeren (waarmee je betaalt voor de onderzoeken).

Met onze kennis en ervaring hebben we slimme onderzoeksmodules voor je samengesteld waar je uit kunt kiezen. Wil je liever de keuzevrijheid van losse onderzoeken zodat je precies de onderzoeken kunt doen die bij jouw situatie passen? Kies dan voor het Onderzoekspakket Voordeel!

Je kunt kiezen uit de volgende onderzoeksmodules.

Let op: sommige onderzoeken komen in meerdere modules voor; kies dus de module(s) die het best bij je passen.

De meeste mensen kiezen voor de module Darmflora & Darmgezondheid + één extra module. Heb je behoefte aan een combinatie van onderzoeken uit meerdere modules of wil je graag dat we je helpen de juiste onderzoekenaan te vragen? Kies dan voor het Onderzoekspakket Voordeel. We begeleiden je dan bij het aanvragen van de juiste (losse) onderzoeken.

Wil je uitgebreidere informatie over de modules? Klik dan op de naam van de module voor meer uitleg!

 • Module Darmflora & Darmgezondheid KLEIN

  Binnen deze module wordt gekeken naar de belangrijkste markers voor je darmflora & darmgezondheid. We kijken o.a. naar goede en slechte bacteriën, het milieu in de darmen (en biofilm), ontstekingsmarkers, de immuniteit van je darmen, verteringsresten en of je voldoende enzymen aanmaakt om je koolhydraten, eiwitten en vetten te kunnen verteren.

 • Module Darmflora & Darmgezondheid GROOT

  Binnen deze module wordt gekeken naar de belangrijkste markers voor je darmgezondheid. Hierin vallen alle onderzoeken van de kleine module, plus onderzoken naar coeliakie & glutenovergevoeligheid (antigliadine, antitransglutaminase), de 'maagzweerbacterie' Helicobacter pylori en parasieten (Triple Feces Test).

 • Module Darmklachten, PDS & Spastische darm

  Binnen deze module doen we uitgebreid onderzoek naar de oorzaken van PDS. Daardoor kun je vaak heel goed iets doen aan dit soort klachten! Binnen deze module onderzoeken we histamine & histamine-afbrekend enzym, prescreening voedingsmiddelenovergevoeligheid (7 voedingsmiddelen), ontstekingsmarkers, poliep/tumorvorming in de darmen, functionele darmdoorlaatbaarheid (zonuline).Wij raden sterk aan om deze module te combineren met de Module Darmflora & Darmgezondheid GROOT, omdat ook o.a. parasieten en gluten een sterke invloed kunnen hebben op de symptomen.

 • Module Allergie & Overgevoeligheid

  Wil je eindelijk duidelijkheid over de voedingsmiddelen waar je wel (of niet) op reageert? Binnen deze module voeren we alle onderzoeken uit die te maken hebben met intoleranties, overgevoeligheden en en allergieën.

 • Module Stress & Vermoeidheid

  Binnen deze module wordt gekeken naar de belangrijkste oorzaken voor stress- en vermoeidheidsklachten. We kijken naar laaggradige ontstekingen, stress- en stressbestendigheidshormonen, schildklierhormonen en je energiestofwisseling (citroenzuurcyclus).

 • Module Huid & Eczeem

  Binnen deze module wordt gekeken naar de belangrijkste oorzaken van huid- en eczeemklachten (naast een verstoorde darmflora). We kijken naar laaggradige ontstekingen, histamine-overgevoeligheid, prescreening voedingsmiddelenovergevoeligheid (7 voedingsmiddelen), vitamine D.

 • Module Gezond op Gewicht

  We kijken naar mogelijke lichamelijke oorzaken van overgewicht: stress & stressbestendigheidshormonen, schildklierhormonen, laaggradige ontstekingen, prescreening voedingsmiddelenovergevoeligheid (7 voedingsmiddelen), vitamine D.

 • Module Cyclus & Vruchtbaarheid

  We kijken naar de belangrijkste markers voor (het uitblijven van) een gezonde cyclus en eventuele zwangerschap: cyclushormonen, schildklierhormonen, laaggradige ontstekingen, vitamines D, homocysteïne.

 • Module Autisme & ADHD

  De darmflora van mensen met autisme en/of ADHD is vaak significant anders dan die van anderen. Deze afwijkingen kunnen darmklachten veroorzaken en ADHD/autisme-symptomen verergeren. We kijken naar: histamine & histamine-afbrekende enzymen, prescreening voedingsmiddelenovergevoeligheid (7 voedingsmiddelen), vitamine D, homocysteïne. Wij raden sterk aan om deze module te combineren met de Module Darmflora & Darmgezondheid GROOT, omdat ook o.a. parasieten en gluten een sterke invloed kunnen hebben op de symptomen.

 • Module Microvoedingsstoffen Plus

  Soms wil je gewoon even weten hoe het ervoor staat. Neem je alle voedingsstoffen wel goed op, heb je nergens tekorten? Binnen deze module worden een aantal belangrijke vitaminen en mineralen getest: Mg, Ca, K, Fe, Cu, Zn, Se, vitamine A, vitamine B6, vitamine B12, 25 (OH) vitamine D, klein bloedbeeld. We adviseren deze module bijvoorbeeld bij de modules Stress & Vermoeidheid, Gezond op Gewicht of Autisme & ADHD.

Je krijgt een uitgebreide uitwerking van de resultaten, in begrijpelijke taal. Hiermee kun je zelf aanpassingen maken in je voeding- of leefstijl, of een behandeling aanvragen bij een gespecialiseerd therapeut.

Handig om te weten

 • Het Onderzoekspakket Basis gaat uit van zelfredzaamheid.

  We zien vaak mensen die 'zo goedkoop mogelijk' uit willen zijn en daarom maar 1 module aanvragen. Dat mag - maar door te weinig onderzoeken aan te vragen, mis je belangrijke informatie! Je hebt er bijvoorbeeld niets aan om te weten dat je een slechte darmflora hebt, als je niet ook weet waar die vandaan komt...

  Kies dus alleen voor dit pakket als je zelf precies weet wat je wilt testen en als je in staat bent om goed te lezen en te begrijpen wat er in de uitwerking staat. Heb je veel klachten of weet je niet 100% zeker welk onderzoek nuttig is in jouw situatie? Kies dan voor het Onderzoekspakket Voordeel. Dan helpen we je op weg en adviseren we je over welke onderzoeken bij jou passen.

 • Over de uitwerking kan niet worden gecorrespondeerd.

  Wij zijn ervan overtuigd dat de uitwerkingen duidelijk genoeg zijn om te begrijpen wat er staat, ook als je geen medische achtergrond of voorkennis hebt. Wil je toch vragen stellen naar aanleiding van de resultaten, dan kan dit tegen betaling bij een gespecialiseerd Groene Vrouw-therapeut. Mail ons voor de mogelijkheden!

 • Neem je de resultaten mee naar een externe therapeut?

  Houd er dan rekening mee dat niet iedere therapeut gewend is om met deze resultaten te werken. Niet iedereen is geschoold om ze te begrijpen en interpreteren (ook al schrijven we ze op zo’n manier op dat jij ze zelf ook gewoon begrijpt), en niet iedereen is geschoold om bijvoorbeeld parasieten of allergieën te behandelen. Bedenk dus goed bij wie je de behandeling wilt ondergaan; De Groene Vrouw kan geen verantwoordelijkheid nemen voor behandelingen van andere therapeuten, die niet goed zijn uitgevoerd of die niet het gewenste resultaat hebben.

 • Wil je graag behandeld worden door een Groene Vrouw-therapeut?

  Dan adviseren we je sterk om te kiezen voor het Onderzoekspakket Voordeel. Wij vertellen je dan welke onderzoeken zinvol zijn. Doe je dit niet, dan kan het zijn dat je behandeling vertraging oploopt omdat we nog resultaten missen. Je moet dan eerst vervolgonderzoek laten uitvoeren voordat we een behandeling kunnen bieden die voldoet aan onze kwaliteitseisen.

 • Het aanvragen van het Onderzoekspakket is geen garantie dat je behandeld zult worden door een Groene Vrouw-therapeut.

  Het komt voor dat we simpelweg te vol zitten (we werken niet met een wachtlijst) of dat jouw klachten niet binnen ons specialisatiegebied vallen. Dit geldt onder andere voor: (ernstige) psychisch emotionele klachten zoals depressie, PTSS en borderline | eetstoornissen | de ziekte van Lyme & andere virale infectieziekten | hart- en vaatziekten | (een verleden van) alle vormen van kanker | ernstige acute of chronische aandoeningen. In deze gevallen kunnen we je helaas ook niet helpen met een darmflora-behandeling; we adviseren je een therapeut te zoeken die hierin gespecialiseerd is en weet waar hij/zij rekening mee moet houden tijdens je (darm)behandeling.

Specificaties

Specificaties

Er zijn geen specificaties beschikbaar voor dit product.
Reviews

Reviews

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Copyright © 2019 | De Groene vrouw - Eigenwijs in Darmflora, Voeding & Gezondheid | Disclaimer | Privacy & Cookie policy