Module Vermoeidheid

Module Vermoeidheid

7Je bent moe. Tot op het bot. Iemand van jouw leeftijd zou toch meer energie moeten hebben? Je hebt het natuurlijk ook wel druk, maar toch. Zou het dan toch een burnout zijn, of een bijnieruitputting? Daar hoor je zoveel over de laatste tijd…

Samen kijken we verder dan de laatste mode in gezondheidsklachten. We doen gedegen onderzoek en ontdekken zo of stress en andere onderliggende factoren  een rol spelen bij je energieprobleem.

 

 

 

Echt iets voor jou als

  • Je een einde wilt maken aan je vermoeidheid en gaat voor de grondige aanpak
  • Je begrijpt dat koffie en ‘energie-supplementen’ je eigen energievoorraad vaak alleen maar verder uithollen
  • Je wilt weten of er onderliggende problemen zijn (zoals een bijnier- of schildklierprobleem), in plaats van er alleen maar naar te raden
  • Je de kennis in huis wilt halen om blijvend iets aan je voeding en leefstijl te veranderen, zonder dat je op dieet hoeft

Vermoeidheid is een klacht die veel verschillende oorzaken kan hebben. Wij leggen je uit welke dat zoal zijn en begeleiden je door de onderzoeken en -resultaten.

Je therapeut legt je uit wat gezond is in jouw persoonlijke situatie (en waarom), zodat je zelf dingen kunt verbeteren en je klachten gericht kunt aanpakken. Je krijgt een uitwerking met adviezen over je leef- en eetstijl en tips om je nieuwe voedingspatroon te leren inpassen in je leven. Ook geven we je advies over beweging en supplementen die je kunnen helpen.

 

Wat kun je verwachten?

De module Vermoeidheid vraag je aan in aanvulling op het Darmflorapakket (Basis of Voordeel). Deze module bestaat uit:

  • Adrenale Stressindex: een speekseltest naar de (vrije vorm van) cortisol en DHEA gedurende een dag
  • hsCRP: een marker voor de aanwezigheid van laaggradige ontstekingen, die vermoeidheid en andere klachten tot gevolg kunnen hebben
  • Schildklierhormonen (TSH, fT3, fT4, rT3): de schildklierhormonen hebben een belangrijke rol in de energiehuishouding. Schildklierproblemen blijven vaak onontdekt, daarom testen wij de schildklier uitgebreid. Bij afwijkende waardes testen we ook de schildklier-antistoffen (MAK/TPO, TAK, TRAK).
  • Neurotransmitterprofielbepaling: een vragenlijst die aantoont of je tekorten hebt aan bepaalde neurotransmitters
  • Vitamine D: is een extreem belangrijke factor voor je energiehuishouding en een gezonde stofwisseling. Omdat ook dit vaak niet getest wordt, doen wij dat even voor je.
  • Oligo-scan: fysieke scan waarmee het gehalte van de belangrijkste mineralen én eventueel aanwezige zware metalen in de cel kunnen worden aangetoond. De gegevens die hieruit komen zijn accurater en bruikbaarder dan de gehaltes in bloedonderzoek. Let op: je moet hiervoor eenmalig naar onze collega in Utrecht!

Uiteindelijk werken we toen naar een gezond lichaam met een optimaal werkende darm, een normale weerstand en een goed energieniveau.

Wat kost het: De kosten van deze module zijn €350,-.
Deze module kan alleen gevolgd worden in combinatie met het Darmflorapakket.
Wij raden sterk aan om te kiezen voor het Darmflorapakket Voordeel, met toegang tot de cursussen Positive Eating en Darmflora & Darmgezondheid.

button