Onderzoekspakket: begin hier!

Je wilt niet direct een heel pakket met consulten en een behandeling, maar wél graag onderzoeken om te zien hoe het ervoor staat met je darmflora (en de rest van je gezondheid). Of je bent onder behandeling bij een andere therapeut, en wilt graag onderzoeken zodat je bij je eigen therapeut verder kunt met je behandeling. Dat kan!

Met het BodyScan-pakket betaal je alleen voor de onderzoeken + een uitgebreide uitwerking van de onderzoeksresultaten. We werken de resultaten voor je uit tot een begrijpelijk verhaal (ook als je geen medische kennis hebt). Zo kun je zelf vaak al veranderingen aanbrengen in je voeding- en leefstijl. Komen er ingewikkelde zaken uit de resultaten, dan kun je op zoek naar een specialist die je kan helpen om weer helemaal gezond te worden.

 

Voor wie

De BodyScan-pakketten zijn bedoeld voor mensen die graag veel onderzoeken willen laten uitvoeren, om zo een goed beeld te krijgen van hun gezondheid. Bijvoorbeeld als je:

 • gewoon gezond bent en dat graag zo wilt houden
 • juist veel klachten hebt en erachter wilt komen waar dat aan kan liggen
 • onder behandeling bent van een therapeut en je behandeling wilt ondersteunen met de juiste onderzoeken

Ook wanneer je graag een behandeling wilt, maar niet binnen het Darmflorapakket valt, is de BodyScan de eerste stap. Wil je naar aanleiding van de resultaten graag een behandeling? Dan word je gekoppeld aan één van onze therapeuten voor een gespecialiseerd en persoonlijk behandelplan*. Uiteraard kun je de resultaten ook meenemen naar je eigen therapeut om daar een behandeling te starten.

 

Basis of Voordeel

We hebben de keuze tussen de BodyScan Basis en de BodyScan Voordeel. Je betaalt daarmee voor de uitgebreide uitwerking van de onderzoeksresultaten. Bij beide pakketten schaf je daarnaast nog de onderzoeken aan die je wilt laten uitvoeren.

De BodyScan Basis gaat snel & simpel: je vraagt zelf het basispakket + de gewenste onderzoeken aan, krijgt de testsetjes thuisgestuurd, neemt de testen af en na 3-4 weken krijg je de uitwerking in je mailbox. Bij Basis kies je zelf welke (vaste) onderzoeksmodules je wilt laten uitvoeren. Meestal kiezen mensen voor de module Darmflora & Darmgezondheid + 1 extra module (bijvoorbeeld Vermoeidheid).

Wil je graag advies over welke onderzoeken nuttig zijn in jouw situatie, of overweeg je na de onderzoeken een behandeltraject bij De Groene Vrouw? Kies dan voor de BodyScan Voordeel. We helpen je telefonisch op weg bij het kiezen van de juiste onderzoeken. Ook heb je niet alleen toegang tot de vaste onderzoeksmodules, maar kunnen we onderzoekspakketten op maat voor je samenstellen. Daarnaast krijg je toegang tot het online programma Darmflora & Darmgezondheid; de kennis en oefeningen uit het programma sluiten perfect aan op de informatie die je uit de onderzoeksresultaten krijgt. Samen helpen ze je om van je (darm)klachten af te komen.

Dit is wat je krijgt:

BODYSCANBASIS (7)12

Zo kies je:

 • Wil je alleen weten hoe het ervoor staat met je gezondheid?
  Kies dan voor de BodyScan Basis + de onderzoeksmodules die bij je passen.
 • Heb je darmklachten en wil je eerst eens kijken wat je daar zelf aan kunt doen?
 • Wil je de resultaten meenemen naar je eigen therapeut? 
  • Kies voor de BodyScan Basis + losse onderzoeksmodules
  • Of kies voor de BodyScan Voordeel, als je de keuze wilt uit losse onderzoeken of als je ons advies nodig hebt over welke onderzoeken nuttig zijn in jouw situatie
 • Overweeg je een behandeling bij De Groene Vrouw? Dan kun je kiezen:
  • Heb je alleen darmklachten?
   Kies dan liever voor een Darmflorapakket. We helpen je snel weer op weg en je bent daardoor aan het einde van de rit vaak wat goedkoper uit.
  • Heb je uitgebreidere klachten zoals vermoeidheid, gewichtsproblemen of cyclusproblemen?
   Kies voor de BodyScan Voordeel. We helpen je dan met de keuze voor de juiste onderzoeken. Daarna helpen we je verder met een behandeling op maat, met net zoveel consulten als jij nodig hebt om er weer helemaal bovenop te komen!*

 

Wat je kunt laten onderzoeken

Alle onderzoeken worden uitgevoerd door reguliere, ISO-gecertificeerde laboratoria in Nederland en Duitsland. We hebben contact met meerdere laboratoria en kunnen daardoor ontzettend veel laten onderzoeken. Misschien vind je het ook fijn om te weten dat wij niets verdienen aan de onderzoeken; je betaalt altijd de prijs die het laboratorium zelf rekent en we leggen er niets bovenop. Door de BodyScan Basis of Voordeel aan te schaffen als basismodule, betaal je ons voor de tijd die we besteden aan het maken van een begrijpelijke uitwerking. We kunnen je dus objectief adviseren over de juiste onderzoeken voor jouw situatie.

BodyScan Basis
Binnen de BodyScan Basis kun je kiezen uit slimme onderzoeksmodules, die wij met onze kennis en ervaring voor je hebben samengesteld. De meeste mensen kiezen voor de module Darmflora & Darmgezondheid + één extra module. Heb je behoefte aan een combinatie van losse onderzoeken of weet je niet goed welke module bij je past, kies dan voor de BodyScan Voordeel. We begeleiden je dan bij het aanvragen van de (losse) onderzoeken. Meer informatie over wat er precies onderzocht wordt, vind je op de pagina van de BodyScan Basis.

 • Module Darmflora & Darmgezondheid KLEIN
  Binnen deze module wordt gekeken naar de belangrijkste markers voor je darmflora & darmgezondheid. We kijken o.a. naar goede en slechte bacteriën, het milieu in de darmen (en biofilm), ontstekingsmarkers, de immuniteit van je darmen, verteringsresten en of je voldoende enzymen aanmaakt om je koolhydraten, eiwitten en vetten te kunnen verteren.
 • Module Darmflora & Darmgezondheid GROOT
  Binnen deze module wordt gekeken naar de belangrijkste markers voor je darmgezondheid. Hierin vallen alle onderzoeken van de kleine module, plus onderzoken naar coeliakie & glutenovergevoeligheid (antigliadine, antitransglutaminase), de ‘maagzweerbacterie’ Helicobacter pylori en parasieten (Triple Feces Test).
 • Module Darmklachten, PDS & Spastische darm
  Binnen deze module doen we uitgebreid onderzoek naar de oorzaken van PDS. Daardoor kun je vaak heel goed iets doen aan dit soort klachten! Binnen deze module onderzoeken we histamine & histamine-afbrekend enzym, prescreening voedingsmiddelenovergevoeligheid (7 voedingsmiddelen), ontstekingsmarkers, poliep/tumorvorming in de darmen, functionele darmdoorlaatbaarheid (zonuline).Wij raden sterk aan om deze module te combineren met de Module Darmflora & Darmgezondheid GROOT, omdat ook o.a. parasieten en gluten een sterke invloed kunnen hebben op de symptomen.
 • Module Stress & Vermoeidheid
  Binnen deze module wordt gekeken naar de belangrijkste oorzaken voor stress- en vermoeidheidsklachten. We kijken naar laaggradige ontstekingen, stress- en stressbestendigheidshormonen, schildklierhormonen, je energiestofwisseling en vitamine D.
 • Module Huid & Eczeem
  Binnen deze module wordt gekeken naar de belangrijkste oorzaken van huid- en eczeemklachten (naast een verstoorde darmflora). We kijken naar laaggradige ontstekingen, histamine-overgevoeligheid, prescreening voedingsmiddelenovergevoeligheid (7 voedingsmiddelen), vitamine D.
 • Module Allergie & Overgevoeligheid
  Wil je eindelijk duidelijkheid over de voedingsmiddelen waar je wel (of niet) op reageert? Binnen deze module voeren we alle onderzoeken uit die te maken hebben met intoleranties, overgevoeligheden en en allergieën.
 • Module Gezond op Gewicht
  We kijken naar mogelijke lichamelijke oorzaken van overgewicht: stress & stressbestendigheidshormonen, schildklierhormonen, laaggradige ontstekingen, prescreening voedingsmiddelenovergevoeligheid (7 voedingsmiddelen), vitamine D.
 • Module Cyclus & Vruchtbaarheid
  We kijken naar de belangrijkste markers voor (het uitblijven van) een gezonde cyclus en eventuele zwangerschap: cyclushormonen, schildklierhormonen, laaggradige ontstekingen, vitamines D, homocysteïne.
 • Module Autisme & ADHD
  De darmflora van mensen met autisme en/of ADHD is vaak significant anders dan die van anderen. Deze afwijkingen kunnen darmklachten veroorzaken en ADHD/autisme-symptomen verergeren. We kijken naar: histamine & histamine-afbrekende enzymen, prescreening voedingsmiddelenovergevoeligheid (7 voedingsmiddelen), vitamine D, homocysteïne. Wij raden sterk aan om deze module te combineren met de Module Darmflora & Darmgezondheid GROOT, omdat ook o.a. parasieten en gluten een sterke invloed kunnen hebben op de symptomen.

 

BodyScan Voordeel

Binnen de BodyScan Voordeel helpen wij je om de perfecte keuze te maken voor de onderzoeken die nuttig zijn in jouw situatie. Niet teveel en niet te weinig. Wij zien vaak verbanden die je zelf (nog) niet ziet – wist je bijvoorbeeld dat hooikoorts, eczeem & darmklachten dezelfde oorzaken kunnen hebben? Wij denken met je mee om te zorgen dat je alle informatie krijgt waar je je gezondheid mee verder kunt brengen. Bovendien heb je binnen de BodyScan Voordeel toegang tot de losse onderzoeken, zodat we je met onze hulp echt een pakket op maat kunt samenstellen. Er is ontzettend veel onderzoek mogelijk. Een kleine greep:

 • Alle onderzoeken uit bovenstaande modules kunnen los aangevraagd worden
 • Hormonen in speeksel & bloed: stresshormonen, stressbestendigheid, ‘bijnieruitputting’, schildklierhormonen, mannelijke en vrouwelijke hormonen
 • Neurotransmitters: via vragenlijsten & stoffenonderzoek via de urine
 • Ziekteverwekkers in de darmen, zoals bacteriën, parasieten en schimmels
 • Voedingsovergevoeligheden: gluten, lactose, fructose, allergieën, histamine
 • Markers voor een ‘leaky gut’ (hyperpermeabele darm) en ‘closed gut’: ontstekingsmarkers, virulente factoren (biofilm), zonuline, indican/skatol
 • Vitaminen & Mineralen in de meest optimale testvorm (bloed, haar, urine)
 • Mis je iets? Mail ons en vraag gerust of we het kunnen laten testen!

 

Wat je niet krijgt

Binnen het BodyScan-pakket krijg je geen advies voor een behandeling. Je krijgt enkel je eigen resultaten, verwerkt tot een begrijpelijk en persoonlijk verhaal. Ook geven we je een advies voor eventueel vervolgonderzoek en suggesties voor een behandeltraject (dat wil zeggen, we vertellen je in welke volgorde wij je zouden behandelen als je in onze praktijk aan de slag zou gaan). Deze kun je meenemen naar de therapeut bij wie je de behandeling wilt laten doen. Als je wilt, kun je je ook aanmelden bij De Groene Vrouw voor een behandeling*.

 

Handig om te weten

 • Wij verdienen niets aan de onderzoeken.
  Je betaalt binnen de BodyScan voor onze tijd en expertise bij het uitwerken van de onderzoeken. Voor de onderzoeken zelf betaal je strict de prijs die het laboratorium berekent. Wij verdienen niets aan de onderzoeken zelf, en kunnen je dus objectief adviseren over welke onderzoeken geschikt zijn voor jouw situatie.
 • Over de uitwerking kan niet gecorrespondeerd worden.
  Wij zijn ervan overtuigd dat de uitwerkingen duidelijk genoeg zijn om te begrijpen wat er staat, ook als je geen medische achtergrond of voorkennis hebt. Wil je toch vragen stellen naar aanleiding van de resultaten, dan kan dit tegen betaling bij een gespecialiseerd Groene Vrouw-therapeut. Mail ons voor de mogelijkheden!
 • Neem je de resultaten mee naar een externe therapeut?
  Houd er dan rekening mee dat niet iedere therapeut gewend is om met deze resultaten te werken. Niet iedereen is geschoold om ze te begrijpen en interpreteren (ook al schrijven we ze op zo’n manier op dat jij ze zelf ook gewoon begrijpt), en niet iedereen is geschoold om bijvoorbeeld parasieten of allergieën te behandelen. Bedenk dus goed bij wie je de behandeling wilt ondergaan; De Groene Vrouw kan geen verantwoordelijkheid nemen voor behandelingen die niet goed zijn uitgevoerd of die niet het gewenste resultaat hebben.
 • Wil je graag behandeld worden door een Groene Vrouw-therapeut?
  Dan adviseren we je sterk om te kiezen voor de BodyScan Voordeel. Wij vertellen je dan welke onderzoeken zinvol zijn. Doe je dit niet, dan kan het zijn dat je behandeling vertraging oploopt omdat we nog resultaten missen. Je moet dan eerst vervolgonderzoek laten uitvoeren voordat we een behandeling kunnen bieden die voldoet aan onze kwaliteitseisen.
 • * Het aanvragen van het BodyScan-pakket is geen garantie dat je behandeld zult worden door een Groene Vrouw-therapeut.
  Het komt voor dat we simpelweg te vol zitten (we werken niet met een wachtlijst) of dat jouw klachten niet binnen ons specialisatiegebied vallen. Dit geldt onder andere voor: (ernstige) psychisch emotionele klachten zoals depressie, PTSS en borderline | eetstoornissen | de ziekte van Lyme & andere virale infectieziekten | hart- en vaatziekten | (een verleden van) alle vormen van kanker | ernstige acute of chronische aandoeningen. In deze gevallen kunnen we je helaas ook niet helpen met een darmflora-behandeling; we adviseren je een therapeut te zoeken die hierin gespecialiseerd is en weet waar hij/zij rekening mee moet houden tijdens je (darm)behandeling.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Copyright © 2019 | De Groene vrouw - Eigenwijs in Darmflora, Voeding & Gezondheid | Disclaimer | Privacy & Cookie policy