FAQ

Over de onderzoeken

Wat krijg ik binnen het Onderzoekspakket?
Je krijgt (indien nodig) advies over welke onderzoeken zinvol zijn in jouw situatie, plus een uitgebreide uitwerking van de testresultaten. Daarnaast krijg je toegang tot de online programma's die bij het door jou gekozen pakket horen.

Krijg ik uitgebreid voedingsadvies en een behandelplan?
Je krijgt leefstijltips en voedingsadviezen naar aanleiding van je onderzoeken. Dit is in het ene pakket uitgebreider dan in het andere, dus lees goed voordat je een pakket aanvraagt. Je krijgt geen behandelplan voor het behandelen van problemen die gevonden zijn, zoals parasieten of ontstekingen. Deze behandelingen zijn sterk individueel en kunnen dus alleen tijdens een consult worden opgesteld door je therapeut.

Waarom betaal ik voor het Onderzoekspakket + de kosten van de onderzoeken?
In tegenstelling tot veel andere therapeuten laten wij je niet extra betalen voor de onderzoeken. Je betaalt via de Uitwerking voor onze tijd en expertise bij het aanvragen, interpreteren en uitwerken van het onderzoek. Daarnaast betaal je via de onderzoeksmodules voor de onderzoeken zelf. Je betaalt exact de prijs die het laboratorium berekent. Wij verdienen dus niets aan de onderzoeken zelf, en kunnen je daarom objectief adviseren over welke onderzoeken geschikt zijn in jouw situatie.

Worden de onderzoeken vergoed door de verzekering?
De onderzoeken worden vrijwel nooit vergoed door de verzekering. In een aantal gevallen worden consulten die je naar aanleiding van de onderzoeken volgt, gedeeltelijk vergoed vanuit alternatieve pakketten. Vaak gaat het dan om een maximum bedrag per consult.

Kan ik in delen betalen?
Wij hebben ervoor gekozen om geen gespreide betaling aan te bieden.

Ik ben zwanger / wil zwanger worden / geef fulltime borstvoeding. Kan ik de onderzoeken aanvragen?
Wij raden af om een uitgebreid pakket aan te vragen tijdens de zwangerschap. De testen kunnen gewoon worden uitgevoerd, maar vaak kunnen we de behandeling niet starten als je zwanger bent of fulltime borstvoeding geeft. Het is dan dus zonde om de onderzoeken te laten doen. We hebben daarom een speciaal zwangerschapspakket samengesteld met onderzoeken die wel nuttig zijn tijdens deze periode!

Over geld gesproken: ik vind het duur!
‘Duur’ en ‘veel geld’ zijn twee verschillende dingen. Ja, de onderzoeken kosten soms veel geld. Dat klopt. Maar die investering betaalt zichzelf in onze ervaring altijd terug. In plaats van te 'gokken' wat er aan de hand kan zijn en daar telkens nieuwe behandelingen op te baseren, doen we in één keer 'het licht aan'. Met gedegen onderzoek weten we direct waar de oorzaken liggen van jouw klachten en met welke zaken we nog meer rekening moeten houden. Daarmee kun je snel en gericht aan de slag en weet je direct welke voeding goed is voor jou, of dat het misschien nodig is om verder te gaan behandelen. Hierdoor ben je in onze praktijk vaak ook in 2-3 consulten al van je klachten af, in plaats van 6-10 behandelingen bij andere therapeuten.

Ik heb het pakket aangevraagd en betaald, maar heb toch besloten dat ik (een deel van) de testen niet wil doen. Krijg ik mijn geld terug?
De pakketten worden persoonlijk voor je samengesteld naar aanleiding van je bestelling. Er geldt daarom geen wettelijke annuleringstermijn. Je kunt het voor jou samengestelde pakket voor aanschaf nog even rustig doorlezen en besluiten of je het pakket wilt aanschaffen.

Maar wij begrijpen ook dat er soms iets tussen kan komen. En we zijn de beroerdste niet. Heb je de testsets nog niet gebruikt en wil je het pakket binnen 14 dagen na aanschaf annuleren, dan ontvang je de bedragen voor de testen terug wanneer je de testsets terug stuurt. Je ontvangt daarnaast een gedeelte van de pakketkosten retour. Aangezien je direct toegang krijgt tot de online cursus, kunnen we het bedrag van de cursus helaas niet retourneren. Stuur je een gedeelte van de testsets terug, dan ontvang je het bedrag van deze testen retour minus onze administratie- en handlingkosten.

Kan ik na het volgen van een onderzoekspakket altijd bij jullie in de praktijk terecht voor een behandeling?
Nee, dat kunnen we helaas niet beloven. Het komt voor dat we simpelweg te vol zitten (we werken niet met een wachtlijst) of dat jouw klachten niet binnen ons specialisatiegebied vallen. Dit geldt onder andere voor: (ernstige) psychisch emotionele klachten zoals depressie, PTSS en borderline | eetstoornissen | de ziekte van Lyme & andere virale infectieziekten | hart- en vaatziekten | (een verleden van) alle vormen van kanker | ernstige acute of chronische aandoeningen. In deze gevallen kunnen we je helaas niet helpen met een behandeling; we adviseren je een therapeut te zoeken die hierin gespecialiseerd is en weet waar hij/zij rekening mee moet houden tijdens je (darm)behandeling.


Over de behandelingen

Wat is het verschil met consulten bij andere natuur/orthomoleculair/darmflora therapeuten?
Wij werken op een andere manier dan veel collegae. Zo zijn wij één van de weinige praktijken in Nederland die gespecialiseerd zijn in de behandeling van darmproblemen. Maar ook onze werkwijze is anders. Zo nemen wij in de consulten alle tijd voor je – of dat nu 1 of 2 uur is. In feite krijg je bij ons geen consult maar ‘les’ over je eigen lichaam. Wij geloven dat je pas echt gezonder kunt gaan leven als je weet waarom, en je klachten pas kunt begrijpen als je weet waar ze vandaan komen.

Bij ieder consult hoort dan ook een uitgebreide uitwerking, waarin je alles nog eens na kunt lezen. Zo kun je ook over een jaar nog eens terugbladeren om te zien hoe het ook alweer zat, en je voedingspatroon weer aanpassen als dat nodig is. En ja: voor die uitwerking betaal je ook, want je therapeute steekt er veel tijd in. Deze uitleg en uitwerking zijn niet optioneel; het is de kern van onze werkwijze.

Er zijn genoeg therapeuten die ervoor kiezen om weinig uit te leggen en enkel supplementen voor te schrijven, en dat is prima. Als dat je meer aanspreekt, is dat de plek waar je moet zijn! Wij zijn er voor de uitgebreide uitleg, de gedegen kennis over darmflora en de behandelpakketten die niet méér, maar ook niet minder bieden dan nodig.

Hoe lang duurt een behandeltraject?
Dat is erg persoonlijk en daarom lastig te voorspellen. Maar we zijn grondig en je lichaam heeft ook de tijd nodig om te herstellen; denk dus in maanden, niet in weken. Een gemiddeld behandelplan duurt 3-4 maanden, maar als jouw lichaam sneller of langzamer reageert kan dit korter of langer duren. In ieder geval plannen we het tweede consult maximaal 6 maanden na het eerste in. Ben je dan nog niet ‘klaar’ met je behandeling, dan maak je tijdens het tweede consult met je therapeut een plan voor de verdere aanpak van je klachten.

Wat kost een behandeltraject?
Je betaalt alleen de tijd die je verbruikt. Onze therapeuten kosten €125,- per uur inclusief btw. We berekenen de tijd dat je met de therapeut praat, en ook de tijd dat zij voor je bezig is om een uitwerking en behandelplan op te stellen. Je bent daarom per consult vaak wat meer kwijt dan bij andere therapeuten, maar omdat je ons maar een paar keer nodig hebt ben je uiteindelijk meestal goedkoper uit voor de hele behandeling.

Is alles voor mijn behandeling inbegrepen, of zijn er nog bijkomende kosten?
Supplementen en eventueel verder benodigde onderzoeken zijn niet bij de prijs van de behandeling inbegrepen. Houd er dus rekening mee dat er nog een bedrag bij kan komen voor het uitvoeren van de adviezen die je van je therapeut krijgt. Het is voor ons onmogelijk om van tevoren te voorspellen hoe hoog dit bijkomende bedrag zal zijn, omdat het volledig af hangt van jouw unieke situatie, klachten en eerdere onderzoeken. Wel doen we er alles aan om de balans tussen kosten en kwaliteit zo goed mogelijk te houden, en we zullen je nooit opzadelen met kosten die niet nodig zijn. Uiteraard overleggen we eventueel extra bijkomende kosten ook altijd eerst, en je bent nooit verplicht om extra onderzoek te doen of om supplementen bij ons aan te schaffen. We zijn er om je beter te maken, niet om je geld uit de zak te kloppen. 

Ben ik na het volgen van dit pakket 100% van mijn darmklachten af?
Dat kunnen we natuurlijk niet beloven, want dit is niet alleen afhankelijk van onze behandeling. Ook de uiteindelijke oorzaak van je klachten en je eigen leef- en eetstijl (en je bereidheid om die te veranderen indien nodig) spelen een belangrijke rol. Wat we wel garanderen: onze maximale inzet, expertise en een goede kwaliteit van de consulten, uitwerkingen en behandelplannen. En meer kunnen we naar alle redelijkheid niet doen.

Wat als ik na het volgen van de behandeling nog niet van mijn klachten af ben?
Als blijkt dat er er veel ingewikkelde zaken meespelen, kan het zijn dat er één of meerdere vervolgconsulten of extra onderzoeken nodig zijn. Het doel is altijd om je in zo min mogelijk consulten weer op weg te helpen. Als er veel aan de hand is (meer dan darmklachten alleen) ben je meer gebaat bij een intensievere of langere begeleiding. Wij staan in dienst van jou, dus wij gaan door tot je tevreden bent – of stoppen met de behandeling op het punt dat jij dat aangeeft.

Kan ik voortijdig stoppen?
Natuurlijk. Als je wilt stoppen met het pakket, geef je dit aan bij je therapeut. Maar: starten met het pakket is niet vrijblijvend. Zo is het niet handig om halverwege een behandeling helemaal te stoppen, omdat veel behandelingen een patroon hebben van afbreken en weer opbouwen. Afbreken zonder opbouwen is, zoals je begrijpt, niet zo goed voor je darmen. Ook zal je therapeut je uitleggen dat je nog niet direct na het eerste of tweede consult een volledige verbetering kunt verwachten. Vaak is het nodig om eerst de behandeling af te maken of de achterliggende oorzaak aan te pakken, voordat je verbetering merkt.

Praktisch gezien: als je voortijdig stopt, krijg je eventueel vooruitbetaalde consulten terug, minus administratieve kosten. Je therapeut zal dit altijd met je overleggen. En mocht je wel door willen gaan met de behandeling, maar liever bij een andere therapeut, dan is dat ook geen enkel probleem. Laat het ons weten, dan maken we het voor je in orde!

De Groene vrouw - Eigenwijs in Darmflora, Voeding & Gezondheid | Disclaimer | Privacy- & Cookiebeleid| Algemene Voorwaarden |