Team de Groene Vrouw

en zeDe tijd dat ik in mijn eentje De Groene Vrouw was, is ontzettend voorbij. Inmiddels zijn we met een groeiend team van enthousiaste Groene Dames. We stellen ons graag even aan je voor. Wil je meer informatie over de opleidingen van de therapeuten? Lees dan hier verder!

NIENKE - Boss-Lady & Kenniskanon

14Nienke Gottenbos (1982) is oprichter en frontvrouw van De Groene Vrouw.

Ik hou van vertalen. Kennis die ligt te verstoffen op een plank in de Ivoren Torens van de wetenschap, vertalen naar praktische adviezen waar je ook als leek mee uit de voeten kunt. In Jip-en-Janneke-taal, want het hoeft niet altijd ingewikkeld, om toch waar te zijn. Ik peuter graag met taal en begrip en ik ben dol op feitjes.

Gebaande paden en conventionele keuzes passen niet zo bij me. Mijn moeder noemde me al stronteigenwijs en dat is nog steeds zo – ik doe meestal gewoon wat ik denk dat goed is. Na mijn VWO ben ik dan ook niet netjes gaan studeren, maar kreeg ik eerst een kind en volgde ik een studie Kruidengeneeskunde. Na Medische Basisvakken en een studie Darmfloratherapie volgde HBO Voeding en Gezondheid en mag ik mezelf dus BSc noemen (maar ja, waarom zou je).

In 2006 heb ik De Groene Vrouw Kruidengeneeskunde opgericht, waarmee ik workshops gaf over kruiden, etherische olie en het maken van producten. Toen in 2007 mijn jongste geboren werd liet ik het workshoptijdperk achter me en begon een praktijk en webwinkel onder de naam Centrum voor Moeder en Kind. Mijn droom om van het Centrum een echt centrum te maken met meerdere therapeuten kwam niet van de grond. Omdat ik veel vragen kreeg van vrouwen die (nog) geen moeder waren, heb ik in 2012 besloten om het Centrum te sluiten en door te gaan onder De Groene Vrouw. Ik behandel ook wel eens mannen, maar mijn specialisatie blijven toch vrouwen, moeders en kinderen. Ik vind de menstruatiecyclus nu eenmaal interessanter dan hart- en vaatziekten…

Naast de webwinkel deel ik mijn kennis onder andere op het blog, in e-books en online cursussen. Ik schreef de boeken De Poepdokter – Gezond van Mond tot KontDe Poepdokter – Bakt ze BruinDe Poepdokter Junior & Gezond van Kop tot Teen. De boeken kregen veel media-aandacht en vervult blijkbaar echt een behoefte die onder veel mensen leeft. Naar aanleiding van de boeken spreek ik op veel evenementen, congressen, beurzen (zoals de Gezondheidsbeurs en Festival B) en geef ik les aan verschillende opleidingsinstituten. Leuk joh. Ik hou van gezond, natuurlijk en logisch; daar kies ik ook de supplementen (uit echte voeding) op uit en volgens die filosofie ontwikkel ik ook onze verzorgingsproducten (100% natuurlijk & handgemaakt).

Soms ben ik niet ‘De Groene Vrouw’ maar gewoon Nienke, moeder van 2 kinderen en trotse eigenaar van een hoop chaos. In het echte leven wel net zo eigenwijs als online, overigens. In mijn vrije tijd ben ik bezig met mystieke zaken, organiseer ik een festival en probeer ik zo af en toe eens te haken, een boek te lezen of een wandeling te maken. Er stroomt nogal wat water door de rivier, zullen we maar zeggen. But I like it that way. It's how the magic happens.

Little details about me: Eigenwijs, feitjesnerd, grote mond. Soms spiritueel ingesteld (als het zo uitkomt).
Hobbies: Sorry, wat? Oh ja. Ik vind wandelen wel geinig. En ik sleur af en toe aan zware stukken staal. Schijnt goed te zijn voor je. 
 

NOORTJE - Vitaloog®

Noortje Grootscholten (1978) reageerde op onze vacature voor Superwoman en heeft zichzelf daarna als zodanig bewezen. Inmiddels is ze is onze Vitaloog® en ze helpt je de knelpunten in jouw leven in kaart te brengen.

Ik vind mensen en hun gedrag fascinerend; waarom werkt iets voor de één maar niet voor de ander? Hoe breng je mensen in beweging om iets te veranderen in hun leven?

Op jonge leeftijd wist ik al dat ik mijn inlevingsvermogen en sociale & communicatieve vaardigheden in wilde zetten om mensen te begeleiden bij allerlei vraagstukken. Mijn opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening sloot mooi aan op dat verlangen maar in plaats van erna aan het werk te gaan, reisde ik de liefde achterna en woonde uiteindelijk ruim 12 jaar in het buitenland waar ik vooral bezig was met leven. Je leven opbouwen in een nieuw land met een cultuur die je onbekend is, is namelijk een uitdaging die geduld, doorzettingsvermogen en een groot aanpassingsvermogen vereist. Bleek ik dat toch allemaal in huis te hebben! :-)

Met de geboorte van mijn oudste kind groeide de behoefte aan kennis over gezonde voeding. Ik volgde vanuit het buitenland de online Basiscursus Positive Eating bij Nienke en volgde De Groene Vrouw via social media.

In mei 2016 keerden we terug naar ons geliefde Amsterdam en zocht ik naar werk dat aansloot bij mijn interesses. Toen ik de vacature voor Superwoman zag, dacht ik: "me, me, me, pick me!". En zo geschiedde!

Ik leerde alles over de producten in de webwinkel, maakte een paar jaar de verzorgingsproducten van De Groene Vrouw en was zelfs nog een tijdje praktijkondersteuner. En toen ik eenmaal zelf had ervaren hoe groot de invloed is van onze darmflora op onze gezondheid en welzijn, en wat we kunnen doen om die gezond te krijgen en houden, wilde ik nog meer weten over de relatie tussen fysiek en mentaal.

Ik verdiepte me bijvoorbeeld in beweging, slaap & ontspanning en begon uiteraard bij mezelf. Want hé, practice what you preach! Als Vitaloog® help ik volwassenen met het maken van duurzame keuzes met betrekking tot hun vitaliteit, loopbaan en ontwikkeling zodat ze, in eigen regie, hun levenskwaliteit vergroten. Kennis en ervaring die ik ook inzet bij mijn opdrachten voor De Groene Vrouw en vice versa; een win-win situatie dus :-)

Little details about me: structuur-lover, spelletjes-hater, doorzetter.
Hobbies: CrossFit, koffie, reviews lezen en hard rijden.

 

LINDA - PraktijkPlanner & Hokjesaankruis-ster

Linda Vriezen is in 2019 begonnen als praktijkondersteuner. Zij helpt je met al je vragen over de onderzoeken en is het eerste aanspreekpunt voor alles rondom de praktijk, boeken & blog! Naast De Groene Vrouw heeft ze als Vita-Lin haar eigen yogaschool in het hoge Noorden.

Al sinds ik een klein meisje met vlechten was, wist ik dat ik secretaresse wilde worden. Of stewardess, want die hadden ook van die leuke pakjes aan en mochten dingen regelen. Datzelfde meisje hield namelijk bijzonder van dingen regelen en mooie kleren. Nu nog steeds! Daarnaast ben ik sinds 2012 bezig met echte voeding en duurzaamheid. Dat klinkt misschien niet zo bijzonder, totdat je weet dat ik vroeger leefde op een dieet van cola en bloemkool. I am kidding you not. Dat kleine meisje met vlechten had namelijk ook een duidelijke mening over groentes en andere onzin op haar bord. Voeding vind ik inmiddels zwaar interessant, evenals leefstijl. Vandaar ook dat ik een opleiding heb gevolgd tot Vitaal Consulent. Echter, niet met het doel therapeute te worden maar als verdieping voor mezelf.

Al die dingen gecombineerd maakten dat ik meteen op sprong toen Nienke de vacature van praktijkondersteuner publiceerde. Inmiddels voel ik me als een vis in het water binnen het team van De Groene Vrouw.  Ik probeer jouw vragen zo snel mogelijk (let wel, dat is niet altijd binnen het uur want: part-time) en naar tevredenheid (dat wel altijd) te beantwoorden en daarnaast werk ik de resultaten van de laboratoriumuitslagen uit tot een voor jou begrijpelijk verhaal!

Little details about me: perfectionist, voedingsgek, pinup-afficionado
Hobbies: bakken, yoga, kruisjes zetten op aanvraagformulieren
 

REINEKE - Therapie & Behandeling de Luxe

Reineke Koldewij-Erdbrink (1980) trok tijdens een scholing van Nienke de stoute schoenen aan en deed een open sollicitatie; ze sloot in 2017 aan als zelfstandig therapeute bij ons therapeutisch team. Als (natuur)diëtiste heeft ze veel ervaring opgedaan met het schrijven van voedingsadviezen en behandelplannen. Met haar bijscholingen tot onder andere sportcoach en ademcoach is ze een waardevolle aanvulling van ons team en werkt ze als zelfstandig therapeute binnen de praktijk.

Heb je (darm)klachten en laat je onderzoek uitvoeren? Komt daar van alles uit wat niet in je buik hoort te zitten? Reineke to the Rescue! Zij stelt een persoonlijk behandelplan voor je op en begeleidt je terug naar gezondheid. Rosalie komt trouwens binnenkort in de leer en kom je volgend jaar ook tegen in de praktijk!

Tijdens mijn opleiding Voeding & Diëtetiek (HBO) viel het mij op dat zoveel mensen trouw adviezen volgen die in veel gevallen niet bij hen passen. Elk lichaam is anders en voor iedereen zijn er passende dieetadviezen te geven, dit valt echter vaak buiten de bebaande paden en daarmee werd ik al snel ‘het zwarte schaap’. Dit zorgde voor een nog grotere motivatie om zoveel mogelijk kennis op te doen om ook daadwerkelijk voor iedereen een passende oplossing te kunnen vinden.

‘A wolf doesn’t concern itself with the opinions of sheep’ is een uitspraak die goed bij mij past. Ik ben dol op mensen met passie, die bereid zijn verder te kijken dan hun neus lang is en niet automatisch de kudde volgen, maar kijken wat de beste route is voor hen persoonlijk. Dat ‘rebelse’ komt niet alleen terug in mijn adviezen, maar ook in mijn doen en laten.

Na mijn HBO opleiding startte ik in 2010 mijn eigen (natuur) diëtistenpraktijk, waar ik – dankzij het volgen van vele cursussen, seminars en opleidingen (Sportvasten, Paleo voedingskundige, Orthomoleculaire zorg bij zwangeren, opleiding tot Ademcoach, Therapeutische Microbiologie en vele anderen) – nog steeds met veel plezier werk. De hang naar een meer complementaire aanpak deed mij inzien dat ik als therapeut én dietist kan werken en zo een breed scala aan cliënten kan begeleiden naar een beter functionerend lichaam.

Little details about me: energiek, gedreven, vrolijk, dol op eten en een tikje eigenwijs
Hobbies: CrossFit, wandelen, koken
 

HENNY - Steun & Toeverlaat

Henny heeft de producten van de webwinkel geadopteerd en stuurt ze naar je toe als je een bestelling doet. Daarnaast hekst ze alle handgemaakte balsems in elkaar en zorgt ze dat alles op voorraad is zodat jij het kunt bestellen. Ze is onze webwinkel-duizendpoot en beantwoordt ook nog eens al je vragen via de mail. Dat doet ze trouwens vanuit het afgelegen schone Elp, Drenthe. Naast dingen voor De Groene Vrouw geeft ze met Henny Hands On ook yin-yoga en verzorgt ze evenementen op het gebied van Voeding & Gezondheid.

Weliswaar de éminence grise van De Groene Vrouw (bouwjaar 1966), maar ook een van de prilste Groene Vrouwen, want sinds september 2020 bestier ('toevallig' ook mijn sterrenbeeld) ik de webwinkel. Daarvoor ben ik 25+ jaar werkzaam geweest in ondersteunende rollen in het bedrijfsleven. Ik vind het heerlijk om bezig te zijn met gezondheid en mooie, natuurlijke producten, want er is al genoeg meuk in deze wereld. Helemaal tof dat ik dat samen mag doen met de geweldige vrouwen hierboven en hieronder!  

Little details about me: 'koningin bananenbrood', ex aequo met Reineke.
Hobby's: (klassieke) zang, bakken & koken, yoga, wandelen, schatzoeken met een gps (ja, echt! google maar eens op geocachen), kettlebell training.
 

ROSALIE - Hoofd Snode Plannen

Als je iemand op drie verschillende manieren tegenkomt, dan vindt het universum kennelijk dat je iets met ze moet. Rosalie zat in mijn lessen darmfloratherapie, in de incrowd van mijn ondernemersvrinden en we bleken ook nog een gezamenlijke hobby te hebben (nee, niet wat je nu denkt). Bleek ze ook nog kennis te hebben van mijn vakgebied én vroeger een eigen marketingbedrijf te hebben gehad; dus nu verzinnen we hoe we jou op de hoogte kunnen brengen van alle mooie dingen die wij doen.Rosalie zorgt voor de marketing en zal vanaf 2021 ook als therapeut de praktijk komen versterken.

LORAINE - Finance & Orde Op Zaken

Vriendinnetje Loraine kan toveren met geld. Nou ja, ok, dat dan toch net niet helemaal (anders was ik wel met 'r getrouwd natuurlijk) maar ze kan wél heel goed cijfers. Zo goed, dat ze het zelfs mij kan uitleggen (en dat wil wat zeggen). Loraine geeft daarom financiële duiding, sturing en begeleiding én ondersteunt Rosalie en mij met de Snode Plannen. Verder is ze Iyengar-yoga-fanaat (u ziet een thema) en wandelt ze Nederland rond.

 

 

De Groene vrouw - Eigenwijs in Darmflora, Voeding & Gezondheid | Disclaimer | Privacy- & Cookiebeleid| Algemene Voorwaarden |