Lezingen

Ben je op zoek naar een lezing of workshop voor je event? En dan bij voorkeur iets leuks, waar je publiek geïnspireerd van raakt... en dat ze af en toe ook moeten lachen? Ik ben een enorme praatjesmaker – vooral over darmflora, voeding en gezondheid.

Laten we eerlijk zijn: de meeste lezingen zijn een beetje, eh, saai. Daar doe ik dus niet aan. Met een unieke combinatie van kennis, inspiratie en humor zorg ik voor een lezing vol energie en plak ik de informatie op de juiste plek: in het hoofd van je publiek.

Les & Lezingen

Of je nu op zoek bent naar een inspirerende lezing of een lesdag met inhoud - ik zorg dat je publiek een fijne tijd heeft. Door mijn ervaring met publiek van alle kennisniveaus kan ik zonder moeite inspelen op de mensen in jouw zaal. Of dat nu enthousiaste leken zijn of behandelaars van hoog niveau: ik vertel ze dingen die ze nog niet wisten. Ik geef inspiratie en praktische tips voor mensen die interesse hebben in hun gezondheid. En met een CRKBO-lesbevoegdheid en ruime ervaring als therapeut kan ik ook de professional voorzien van bruikbare informatie.


Onderwerpen

Een lezing of workshop kan op maat gemaakt worden. 30 minuten of 2,5 uur: het publiek blijft geboeid luisteren en gaat naar huis met een hoofd vol kennis en ideeën. Ik geef lezingen over uiteenlopende onderwerpen op het gebied van darmflora, voeding en gezondheid. Laat weten over welk onderwerp je iets wilt horen – of doe alvast wat inspiratie op:

De Poepdokter - Gezond van Mond tot Kont

In je darmen leven miljarden bacteriën. Die hebben niet alleen invloed op jou – jij ook op hen! Je darmflora is belangrijk voor je hele gezondheid. En als jij goed voor je bacteriën zorgt, zorgen zij goed voor jou. In deze ‘luchtige’ lezing over de darmen en de darmflora leer je hoe je de bacteriën in je lichaam tevreden houdt.

De Poepdokter Junior

Darmflora tijdens de zwangerschap, baby- & kindertijd
Als je kinderen hebt, heb je ook huisdieren. Geen honden of katten, maar miljarden bacteriën! De eerste vijf jaar (vanaf de conceptie!) zijn de belangrijkste periode voor de opbouw van een gezonde spijsvertering en darmflora. In deze lezing vertel ik je hoe dat zit én wat je kunt doen om vanaf het prille begin een gezonde baby te bouwen.

Brein & Buik

Optimaal presteren voor slimme werkers
Er is een sterke relatie tussen onze darmen, ons brein en onze voeding en leefstijl. In deze lezing vertel ik je o.a. hoe je je hersenen kunt ondersteunen door je darmen gezond te houden, hoe je de afterdinnerdip voorkomt en waarom je 'onderbuikgevoel' essentieel is voor het nemen van belangrijke beslissingen.

Wijs, Grijs, Gezond & Fit

Dé lezing voor de ouder wordende mens.

Waarom is de darmflora zo belangrijk in de tweede helft van het leven? En wat is de relatie tussen de darmen en ziektes als Alzheimer, Parkinson en andere aandoeningen?

Kortom: in deze lezing vertel ik je hoe je als ‘plusser’ zorgt voor een gezonde spijsvertering, en waarom dat extra interessant wordt nadat je Sarah of Abraham een hand hebt gegeven (en die hopelijk wel hebt gewassen).

 

Food Trends

In Voedingsland zegt iedereen iets anders.

Iedere goeroe heeft weer een nieuw, hip idee over wat je zou moeten eten. Maar kloppen al die trends eigenlijk wel? Ik neem je mee langs de meest bekende food trends en leg uit wat er wel, of juist niet, logisch aan is.

Tevreden luisteraars

Inmiddels heb ik al op veel verschillende podia gestaan, voor 15 mensen rond een kampvuur of 300 man in een circustent, tot grote podia met 1000 enthousiaste luisteraars. Een kleine greep uit voorgaande events & opdrachtgevers:

gezienbijlezingen


Wat mensen ervan vinden


Vanberesteyn2Een geweldige avond met Nienke.
Op een boeiende manier weet ze het onderwerp uit de sfeer van “vieze” praatjes te halen. Onze gasten waren erg enthousiast en kijken uit naar een vervolg.
~ Jos Kraan, Theater vanBeresteyn

foto-theater-1Je zou stand-up comedian moeten worden, zo leuk was het!

~ deelnemer aan de workshop De Poepdokter, Spiritueel café Arnhem 2017

Schermafbeelding 2017-01-11 om 16.04.43Nienke Gottenbos, alleen al dat ze met haar hoge hakken in het zand kon staan was al indrukwekkend. Ze gaf als De Poepdokter een duidelijke uitleg waar jouw darmen blij van worden en zo de perfecte stoelgang krijgt. Dit alles in haar eigen unieke, nuchtere stijl. Leuk om te zien dat ze vertelt zoals ze schrijft.”

~ Amélie van Blond met een Groen Geloof over Cirque du Santé 2017


Een BIOLOGISCH PARADIJS voor lichaam en geest, voor dier en natuur! Dat alle cellen èn bacteriën één grote HARMONIE vertegenwoordigen en dus in BALANS samenwonen!
Een flora van bloemen
Maar óók voor je darmen
zijn die uit balans
zal De Groene Vrouw je omarmen!

~ Vrouwen van Nu Ulvenhout

 

Boekingen

Of je nu een invulling zoekt voor een ledenavond of managementdiner, bij een kampvuur, op een podium voor een groot publiek of desnoods in een circustent… voor leken of professionals: allemaal geen enkel probleem. Bespreek je idee en we kijken wat er mogelijk is!

Wat niet mogelijk is: mijn kennis is gratis, maar mijn tijd niet. Ik kom dus niet als je geen budget hebt. Of als je budget bestaat uit exposure op je facebookpagina, een boekenbon of een bos bloemen. Wil je je publiek een leerzame, interessante en vooral leuke lezing voorschotelen en heb je daar een normaal budget voor beschikbaar, dan kun je voor een prijsopgave en boekingen contact opnemen via dit formulier (even naar beneden scrollen en intussen de leuke quotes lezen):

De Groene vrouw - Eigenwijs in Darmflora, Voeding & Gezondheid | Disclaimer | Privacy- & Cookiebeleid| Algemene Voorwaarden |