Veelgestelde Vragen

Wij kiezen bewust voor supplementen die gemaakt zijn uit echte voeding. Voeding bestaat immers niet alleen uit vitaminen en mineralen maar ook uit honderden andere verbindingen. Die matrix aan voedingsstoffen zorgt voor een betere opneembaarheid en werkzaamheid in je lichaam. Wij geloven dat supplementen uit echte voeding een meerwaarde bieden ten opzichte van supplementen met een door de mens bedachte combinatie van synthetische vitaminen en mineralen. Bij ons vind je dus geen merken die synthetische ingrediënten gebruiken (tenzij dat heel noodzakelijk is), en ook geen merken die bol staan van de vulmiddelen, hulpstoffen en andere overbodige ingrediënten.

Nee, wij zijn op geen enkele manier verbonden aan de merken supplementen in de webwinkel. We hebben voor deze merken en producten gekozen omdat ze voldoen aan de visie die wij hebben rondom kruiden, voeding, supplementen en gezondheid.

 

Nee. Aan de basis van een goede gezondheid staan een goede voeding, een gezonde darmflora en een bewust leefpatroon. Supplementen kunnen je wel ondersteunen op momenten dat je op één van deze vlakken (tijdelijk) tekort komt of iets extra’s kunt gebruiken.

Je moet sowieso helemaal niks. Wel heb je alle voedingsstoffen nodig. Als je die binnenkrijgt via je voeding, is dat natuurlijk prima. Is dat niet (altijd) het geval, dan kunnen supplementen je helpen om toch alles binnen te krijgen. Zodat je ook gezond blijft en jouw lichaam optimaal kan functioneren.

Nee. In gewone voedingsmiddelen zitten veel meer stoffen dan in supplementen. Ook al komen onze supplementen uit echte voeding, ze kunnen nooit de hoeveelheid vezels, water en andere volume gevende stoffen bevatten die echte voeding heeft. Ze kunnen je wel ondersteunen om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen in perioden dat dit via de voeding niet lukt of op momenten dat je iets extra’s nodig hebt.

In theorie zou gevarieerd eten voldoende moeten zijn om alle voedingsstoffen die je nodig hebt, binnen te krijgen. Maar: niet iedereen eet écht gezond en gevarieerd. Bovendien: onze voorouders hadden zo’n 10.000 eetbare plantensoorten tot hun beschikking. Als je dat vergelijkt met de schamele 20 soorten groenten die je in de gemiddelde supermarkt vindt, wat is dan nog échte variatie?

Mijn tip is om zo gevarieerd en gezond mogelijk te eten, maar vooral ook kritisch te blijven kijken naar je eigen inname. Eet je een tijdje niet optimaal of heb je iets extra’s nodig (bijvoorbeeld bij zwangerschap en borstvoeding, bij stress, ziekte of als je niet voldoende buiten komt) dan kunnen voedingssupplementen je helpen om toch alles binnen te krijgen.

Nee. Je hebt wél de rest van je leven alle noodzakelijke voedingsstoffen nodig. Die krijg je bij voorkeur binnen via, jawel, je voeding. In perioden waarin dat niet (optimaal) lukt, kunnen supplementen je helpen om toch alles binnen te krijgen.
 

Ach. We vergeten allemaal weleens wat. Echt erg is dat niet. En ja, het heeft zéker zin om weer te beginnen. Als je tekorten hebt verbeteren die niet als je maar helemaal stopt met je supplementen; iets is altijd beter dan niets.

Jazeker. Er is een manier om het perfect te doen en een manier om het gewoon binnen te krijgen. Als het niet op de eerste manier lukt, dan maar gewoon als jij eraan toekomt. Maak het niet ingewikkelder dan het is ;-)

Jij bent je buurvrouw niet. Zij heeft een andere manier van leven, eten en een ander lichaam. Misschien werden haar klachten veroorzaakt door een tekort aan voedingsstoffen, dat ze heeft aangevuld met een supplement. Jouw klachten kunnen ergens anders door veroorzaakt worden, en dan helpt het supplement misschien niet even goed. Het is daarom altijd belangrijk om de oorzaak van je klachten te vinden en een behandeling te laten opstellen door een gespecialiseerd arts of therapeut.

Nee. De meeste supplementen in onze webwinkel kun je gewoon ‘zomaar’ slikken, bijvoorbeeld als je tijdelijk niet zo gezond eet of als je iets extra’s nodig hebt. Dat betekent niet dat advies van een deskundige niet waardevol is. Als je de oorzaak van je klachten kent, kun je die veel gerichter aanpakken en kun je ook gericht supplementen gebruiken. Vraag je je af welke supplementen je in jouw persoonlijke situatie kunt gebruiken, of welke voedingsadviezen je nog verder kunnen ondersteunen? Dan helpen we je graag verder in een Half Uurtje Kennis.

Koel en donker. Op iedere verpakking staat een uiterste houdbaarheidsdatum, tot welke de kwaliteit van het product gegarandeerd is bij juiste bewaring.

Daar is geen algemene richtlijn voor te geven. Ieder supplement is anders samengesteld. Volg daarom de aanwijzingen op de verpakking, die zijn afgesteld op de inhoud van dat specifieke product. Of volg de aanwijzingen van je gezondheidsdeskundige, arts of therapeut. Niet die van je buurvrouw.

Zeker niet. Wij bieden supplementen die vaak terugkomen in behandelingen aan als extra service. Veel van deze producten zijn niet overal verkrijgbaar, dus om je gepuzzel te besparen kun je ze via de webwinkel aanschaffen. Maar dat is niet verplicht – als je ze liever ergens anders haalt, is dat geen enkel probleem.

Aan ons eigen merk De Groene Vrouw natuurlijk wel! Dat maken we namelijk helemaal zelf. De andere merken hebben we met veel zorg uitgekozen vanwege de mooie samenstelling, werkzaamheid en duurzame insteek. In zekere zin zijn we er dus wel mee verbonden, maar we hebben geen contracten met deze merken en zijn volledig vrij in onze keuze.

Ja, alle verzorgingsproducten zijn 100% natuurlijk en waar mogelijk biologisch. Ons eigen merk De Groene Vrouw is handgemaakt; de andere merken kiezen we uit op de passie, kennis en goede kwaliteit van ingrediënten. 

Jazeker! En we hebben ook een echte heksenketel. Geen grapje. We geloven in producten met een hoge kwaliteit basisingrediënten, en stiekem geloven we ook dat een beetje extra liefde tijdens het maken best heel belangrijk is... hoe goed een fabriek ook werkt: die liefde, die vind je alleen in handgemaakte producten. Daarom blijven we ons eigen merk voorlopig nog zelf produceren. De andere merken kiezen we uit op de passie, kennis en hoogwaardige kwaliteit. En die liefde... die stoppen we er gewoon in tijdens het inpakken van je bestelling ;-)

Ja! Doordat wij onze producten in kleine oplagen zelf maken zijn ze altijd zo vers mogelijk. Onze voorraad wordt momenteel 4-6 x per jaar aangevuld.

In Nederland gelden strenge regels over wat je mag zeggen over producten. Pas als je product helemaal officieel onderzocht en getest is, mag je er gezondheidsclaims over neerzetten. De werking van de kruiden waarvan we de producten maken, is wetenschappelijk bewezen. Helaas is dat niet voldoende om ook te mogen zeggen dat de producten waar ze inzitten, werkzaam zijn bij gezondheidsklachten.

De boetes die staan op overtredingen van deze wetgeving zijn niet mis. Daarom kiezen we ervoor om omschrijvingen te gebruiken die binnen de regelgeving vallen. Dat betekent dat wij soms geloven dat een product perfect werkt tegen kwaaltje X of Y, maar we dit helaas niet zomaar kunnen opschrijven. We proberen binnen de regels zo goed mogelijk duidelijk te maken waar we het product voor ontwikkeld hebben. Heb je vragen, dan mag je altijd contact opnemen. In een één op één situatie mogen we namelijk wel gewoon zeggen wat we bedoelen ;-)

Jazeker! Op aanvraag kun je zelf een product kunt (laten) samenstellen. De oplage is minimaal 5 flacons of blikjes. Neem je in één keer meer van hetzelfde product af, dan passen we de prijs daar op aan. Neem contact op voor de mogelijkheden en om te overleggen of er ruimte is in de agenda om jouw product op maat te kunnen samenstellen.

Bewaar onze producten altijd koel en liefst donker, dan blijven ze het langste goed. Na opening zijn ze ongeveer 18 maanden houdbaar, mits koel en donker bewaard. Ze bederven na die periode niet, maar gaan wel in kwaliteit achteruit.

Bij aanschaf vind je een houdbaarheidsdatum op de verpakking. Na opening is je product nog 18 maanden houdbaar, mits koel en donker bewaard. Daarna bederft het niet, maar gaat het wel in kwaliteit achteruit. Dat merk je aan de geur. Als de geur verdwijnt of als er een sterke geur vrijkomt die ruikt naar zonnebloemolie die te lang in de kast heeft gestaan, dan is je product niet meer goed en is het niet meer fijn om te gebruiken. Tot die tijd kun je, vaak ook na de houdbaarheidsdatum, het product gewoon nog gebruiken.

Aan sommige geuren moet je misschien even wennen. De rauwe, aardse geuren van Balsem! en Bescherm! vindt bijvoorbeeld niet iedereen direct lekker. Daar zijn ze ook niet voor bedoeld: deze geuren komen van natuurlijke basisproducten zoals wolvet of sesamolie. Wij hebben er bewust voor gekozen om deze natuurlijke geur niet te camoufleren met etherische oliën, omdat niet iedereen daar goed tegen kan. Je product is dus gewoon goed... je moet het alleen even leren kennen. 

Wij kiezen bewust voor supplementen die gemaakt zijn uit echte voeding. Voeding bestaat immers niet alleen uit vitaminen en mineralen maar ook uit honderden andere verbindingen. Die matrix aan voedingsstoffen zorgt voor een betere opneembaarheid en werkzaamheid in je lichaam. Wij geloven dat supplementen uit echte voeding een meerwaarde bieden ten opzichte van supplementen met een door de mens bedachte combinatie van synthetische vitaminen en mineralen. Bij ons vind je dus geen merken die synthetische ingrediënten gebruiken (tenzij dat heel noodzakelijk is), en ook geen merken die bol staan van de vulmiddelen, hulpstoffen en andere overbodige ingrediënten.

Nee, wij zijn op geen enkele manier verbonden aan de merken supplementen in de webwinkel. We hebben voor deze merken en producten gekozen omdat ze voldoen aan de visie die wij hebben rondom kruiden, voeding, supplementen en gezondheid.

 

Nee. Aan de basis van een goede gezondheid staan een goede voeding, een gezonde darmflora en een bewust leefpatroon. Supplementen kunnen je wel ondersteunen op momenten dat je op één van deze vlakken (tijdelijk) tekort komt of iets extra’s kunt gebruiken.

Je moet sowieso helemaal niks. Wel heb je alle voedingsstoffen nodig. Als je die binnenkrijgt via je voeding, is dat natuurlijk prima. Is dat niet (altijd) het geval, dan kunnen supplementen je helpen om toch alles binnen te krijgen. Zodat je ook gezond blijft en jouw lichaam optimaal kan functioneren.

Nee. In gewone voedingsmiddelen zitten veel meer stoffen dan in supplementen. Ook al komen onze supplementen uit echte voeding, ze kunnen nooit de hoeveelheid vezels, water en andere volume gevende stoffen bevatten die echte voeding heeft. Ze kunnen je wel ondersteunen om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen in perioden dat dit via de voeding niet lukt of op momenten dat je iets extra’s nodig hebt.

In theorie zou gevarieerd eten voldoende moeten zijn om alle voedingsstoffen die je nodig hebt, binnen te krijgen. Maar: niet iedereen eet écht gezond en gevarieerd. Bovendien: onze voorouders hadden zo’n 10.000 eetbare plantensoorten tot hun beschikking. Als je dat vergelijkt met de schamele 20 soorten groenten die je in de gemiddelde supermarkt vindt, wat is dan nog échte variatie?

Mijn tip is om zo gevarieerd en gezond mogelijk te eten, maar vooral ook kritisch te blijven kijken naar je eigen inname. Eet je een tijdje niet optimaal of heb je iets extra’s nodig (bijvoorbeeld bij zwangerschap en borstvoeding, bij stress, ziekte of als je niet voldoende buiten komt) dan kunnen voedingssupplementen je helpen om toch alles binnen te krijgen.

Nee. Je hebt wél de rest van je leven alle noodzakelijke voedingsstoffen nodig. Die krijg je bij voorkeur binnen via, jawel, je voeding. In perioden waarin dat niet (optimaal) lukt, kunnen supplementen je helpen om toch alles binnen te krijgen.
 

Ach. We vergeten allemaal weleens wat. Echt erg is dat niet. En ja, het heeft zéker zin om weer te beginnen. Als je tekorten hebt verbeteren die niet als je maar helemaal stopt met je supplementen; iets is altijd beter dan niets.

Jazeker. Er is een manier om het perfect te doen en een manier om het gewoon binnen te krijgen. Als het niet op de eerste manier lukt, dan maar gewoon als jij eraan toekomt. Maak het niet ingewikkelder dan het is ;-)

Jij bent je buurvrouw niet. Zij heeft een andere manier van leven, eten en een ander lichaam. Misschien werden haar klachten veroorzaakt door een tekort aan voedingsstoffen, dat ze heeft aangevuld met een supplement. Jouw klachten kunnen ergens anders door veroorzaakt worden, en dan helpt het supplement misschien niet even goed. Het is daarom altijd belangrijk om de oorzaak van je klachten te vinden en een behandeling te laten opstellen door een gespecialiseerd arts of therapeut.

Nee. De meeste supplementen in onze webwinkel kun je gewoon ‘zomaar’ slikken, bijvoorbeeld als je tijdelijk niet zo gezond eet of als je iets extra’s nodig hebt. Dat betekent niet dat advies van een deskundige niet waardevol is. Als je de oorzaak van je klachten kent, kun je die veel gerichter aanpakken en kun je ook gericht supplementen gebruiken. Vraag je je af welke supplementen je in jouw persoonlijke situatie kunt gebruiken, of welke voedingsadviezen je nog verder kunnen ondersteunen? Dan helpen we je graag verder in een Half Uurtje Kennis.

Koel en donker. Op iedere verpakking staat een uiterste houdbaarheidsdatum, tot welke de kwaliteit van het product gegarandeerd is bij juiste bewaring.

Daar is geen algemene richtlijn voor te geven. Ieder supplement is anders samengesteld. Volg daarom de aanwijzingen op de verpakking, die zijn afgesteld op de inhoud van dat specifieke product. Of volg de aanwijzingen van je gezondheidsdeskundige, arts of therapeut. Niet die van je buurvrouw.

Zeker niet. Wij bieden supplementen die vaak terugkomen in behandelingen aan als extra service. Veel van deze producten zijn niet overal verkrijgbaar, dus om je gepuzzel te besparen kun je ze via de webwinkel aanschaffen. Maar dat is niet verplicht – als je ze liever ergens anders haalt, is dat geen enkel probleem.

Aan ons eigen merk De Groene Vrouw natuurlijk wel! Dat maken we namelijk helemaal zelf. De andere merken hebben we met veel zorg uitgekozen vanwege de mooie samenstelling, werkzaamheid en duurzame insteek. In zekere zin zijn we er dus wel mee verbonden, maar we hebben geen contracten met deze merken en zijn volledig vrij in onze keuze.

Ja, alle verzorgingsproducten zijn 100% natuurlijk en waar mogelijk biologisch. Ons eigen merk De Groene Vrouw is handgemaakt; de andere merken kiezen we uit op de passie, kennis en goede kwaliteit van ingrediënten. 

Jazeker! En we hebben ook een echte heksenketel. Geen grapje. We geloven in producten met een hoge kwaliteit basisingrediënten, en stiekem geloven we ook dat een beetje extra liefde tijdens het maken best heel belangrijk is... hoe goed een fabriek ook werkt: die liefde, die vind je alleen in handgemaakte producten. Daarom blijven we ons eigen merk voorlopig nog zelf produceren. De andere merken kiezen we uit op de passie, kennis en hoogwaardige kwaliteit. En die liefde... die stoppen we er gewoon in tijdens het inpakken van je bestelling ;-)

Ja! Doordat wij onze producten in kleine oplagen zelf maken zijn ze altijd zo vers mogelijk. Onze voorraad wordt momenteel 4-6 x per jaar aangevuld.

In Nederland gelden strenge regels over wat je mag zeggen over producten. Pas als je product helemaal officieel onderzocht en getest is, mag je er gezondheidsclaims over neerzetten. De werking van de kruiden waarvan we de producten maken, is wetenschappelijk bewezen. Helaas is dat niet voldoende om ook te mogen zeggen dat de producten waar ze inzitten, werkzaam zijn bij gezondheidsklachten.

De boetes die staan op overtredingen van deze wetgeving zijn niet mis. Daarom kiezen we ervoor om omschrijvingen te gebruiken die binnen de regelgeving vallen. Dat betekent dat wij soms geloven dat een product perfect werkt tegen kwaaltje X of Y, maar we dit helaas niet zomaar kunnen opschrijven. We proberen binnen de regels zo goed mogelijk duidelijk te maken waar we het product voor ontwikkeld hebben. Heb je vragen, dan mag je altijd contact opnemen. In een één op één situatie mogen we namelijk wel gewoon zeggen wat we bedoelen ;-)

Jazeker! Op aanvraag kun je zelf een product kunt (laten) samenstellen. De oplage is minimaal 5 flacons of blikjes. Neem je in één keer meer van hetzelfde product af, dan passen we de prijs daar op aan. Neem contact op voor de mogelijkheden en om te overleggen of er ruimte is in de agenda om jouw product op maat te kunnen samenstellen.

Bewaar onze producten altijd koel en liefst donker, dan blijven ze het langste goed. Na opening zijn ze ongeveer 18 maanden houdbaar, mits koel en donker bewaard. Ze bederven na die periode niet, maar gaan wel in kwaliteit achteruit.

Bij aanschaf vind je een houdbaarheidsdatum op de verpakking. Na opening is je product nog 18 maanden houdbaar, mits koel en donker bewaard. Daarna bederft het niet, maar gaat het wel in kwaliteit achteruit. Dat merk je aan de geur. Als de geur verdwijnt of als er een sterke geur vrijkomt die ruikt naar zonnebloemolie die te lang in de kast heeft gestaan, dan is je product niet meer goed en is het niet meer fijn om te gebruiken. Tot die tijd kun je, vaak ook na de houdbaarheidsdatum, het product gewoon nog gebruiken.

Aan sommige geuren moet je misschien even wennen. De rauwe, aardse geuren van Balsem! en Bescherm! vindt bijvoorbeeld niet iedereen direct lekker. Daar zijn ze ook niet voor bedoeld: deze geuren komen van natuurlijke basisproducten zoals wolvet of sesamolie. Wij hebben er bewust voor gekozen om deze natuurlijke geur niet te camoufleren met etherische oliën, omdat niet iedereen daar goed tegen kan. Je product is dus gewoon goed... je moet het alleen even leren kennen. 

De Groene vrouw - Eigenwijs in Darmflora, Voeding & Gezondheid | Disclaimer | Privacy- & Cookiebeleid| Algemene Voorwaarden |